Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Fokozatosan le lehet szoktatni...

Fokozatosan le lehet szoktatni a nagy mozgásról?

Figyelt kérdés

12 hetes terhes vagyok. Van egy Jack Russel kan kutyánk,1 éves. Akaratos egy fajta,de eddig "erős" kézben tartottam.

Naponta eddig 2 órát sétált és 5-6 km-t futott heti 5x,de a futásról le kell állnunk. Mivel a párom heti 2 napot van csak itthon,így ő sem tudja futni vinni.

Egyik pillanatról a másikra nyílván nem vonom meg tőle,de ha fokozatosan leállunk a futásról,elfogadja majd? Vagy toldjam meg plusz 1 órával a sétákat? Heti 5x futott eddig,a maradék 2 napban nem is igényelte.

Nyílván a séták maradnak baba mellett is,de a futás évekig nem. Nem tudom,el lehet-e csupán a sétával "lustítani" annyira,h ne kívánja a futást.

Mezőn dobálom neki a labdát,ott tudna szaladgálni,de igazából ott csak a szaglás izgatja.

2021. jan. 24. 12:59
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
91%
Vegyél egy labdát neki, egy hosszú labda eldobóval azt dobáld neki :) mozog neked sem megterhelő még hajolni sem kell neki
2021. jan. 24. 14:08
 22/29 A kérdező kommentje:

Utolsó! Labdakatapultra gondoltál? Idebent az udvarban imád labdázni,de kicsi a kert. Úgy szeretném ha a mezőn is labdázna,de ott nem érdekli.

De azért egy frizbit még beszerzek.

2021. jan. 24. 14:13
 23/29 anonim ***** válasza:
63%

Ne is foglalkozz a kommentelőkkel. Ez alapvetően egy rossz kategória, itt úgyis vagy mindenki szidja a kutyákat, vagy egyenesen istenítik. A te esetedben az utóbbiak tévedtek ide. Leírtad feketén fehéren, hogy meg van a napi 2 óra séta, csak a futásról mondanál le. Erre mint a veszett kutyák, mindenki megzavarodik. Nem tök mindegy miért nem akar többet futni a kérdező? Terhesség, kis gyerek, térdműtét, vagy egyszerű lustaság. Az Ő döntése, és teljesen meg is érthető. Sőt, azt is leírta, hogy akkor meglesz a napi 3 óra séta, (bár veszélyzetetten neked az sem kéne őszinte leszek) és még a kérdező van lehordva, hogy és akkor mi van, takarodj futni a kutyával, vagy nem vagy jó gazda, a napi 3 óra nem elég. :D Kíváncsi vagyok ezek a gyökerek mennyit futnak naponta a kutyájukkal.

Garantálom hogy semennyit napi 3 óra séta, kisgyerek, és esetleg 8 órás munka mellett.

2021. jan. 24. 14:15
 24/29 A kérdező kommentje:
Köszi utolsó! Nem kellene sétálnom,de igazából jól esik. Azt mondta a doki,hogy a normál,bandukolós sétát nem kell hanyagolnom,csak a futást,biciklizést,cipekedést,lépcsőzést,hajolgatást. Ráadásul ma jöttem rá,hogy én intenzíven max 1 órát fogok sétálni,mert ha a parton elengedem,akkor én le tudok ülni egy meleg párnára. Nyílván egy elhalt baba után,nem fogom a kutyám miatt kockáztatni a gyermekem,de ennyi jól esik. Meg ülni is a levegőn esetleg egy könyv kiséretében. Pénteken futottunk utoljára reggel,délelőtt derült ki,hogy nem kellett volna. Hétvégén itthon van a párom,tudja hogy ilyenkor nem megyünk,valószínűleg viszont reggel már követelni fogja a futást. Tegnap 1 órát elvittük sétálni,majd 5 órát egyedül volt itthon és nem szedte szét a házat.
2021. jan. 24. 14:45
 25/29 anonim ***** válasza:
85%
Kutyafutópad?
2021. jan. 24. 15:06
 26/29 anonim ***** válasza:
100%
A futópad jó ötlet. Remek lehetőség lefárasztani
2021. jan. 24. 15:20
 27/29 anonim ***** válasza:
84%

Kutyafutópad!

Én is most ez tervezek,én apuval fogom megcsináltatni,de aztán lehet a vége az lesz hogy inkább veszek :D

Ebbe a vizes,sáros időben a szukámmal nem tudok kint lenni sokat,mert felfázik, kistestű,ruha sem segít, mozogni meg mozogna.A közepes testűvel próbálok többet mozogni. De nem egyszerű lemozgatni,mert csak a kutyafuttatóban fárad.

Futópad remek megoldás.

2021. jan. 24. 18:00
 28/29 A kérdező kommentje:
Utánanézek,köszi
2021. jan. 24. 18:05
 29/29 anonim ***** válasza:
100%

"Úgy szeretném ha a mezőn is labdázna,de ott nem érdekli."

Túlstimulált? Vagy nem szokta meg?

Akkor ezen lehet, hogy dolgozni kellene. Alap feladatokkal kezdeni: rád néz, behívás, ül, marad, hagyd stb. Nagyon sokan követik el azt a hibát, hogy a gyakorlásnak dedikált helye van: kutyasuliban, otthon, de különböző környezetben már nem gyakorolnak a kutyával. Pedig stabil tudása csak akkor lesz a kutyának, ha egyre ingergazdagabb környezetben is gyakorolnak vele. Mindemellett fárad is :)

Taníts neki olyat, hogy "kerüld!". Nem elég, hogy oda kell futnia és meg kell kerülnie, hanem arra is rá kell jönnie, pontosan melyik tereptárgyra gondoltál. Igen, séta közben.

"vagy fára mászott."

Fel tudod küldeni a fára, le tudod hívni róla. Meg tudod kérni, hogy a jobb vagy a bal mancsával érintse meg a fát. Meg tudod kérni, hogy az orrával érintse meg a fát. Ha van alatta hely, meg tudod kérni, hogy bújjon át a fa alatt. Légy kreatív!

Ha ennyire izgatja a szaglászás, taníts neki szagfelismerést, ha még nem tetted. Itt a piros hol a piros, eldugott tárgyak keresése... nyilván, fokozatosan nehezítve.

Szóval nem azt mondom, hogy ne hagyd rohangálni, szaglászni, stb., te meg ne olvass nyugton, hanem hogy séta aktív része legyen az, hogy feladatokat kérsz tőle, fárasztod az agyát. És vond be a környezetedben megtalálható tárgyakat is.

2021. jan. 24. 19:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!