Fokozatosan le lehet szoktatni a nagy mozgásról?
12 hetes terhes vagyok. Van egy Jack Russel kan kutyánk,1 éves. Akaratos egy fajta,de eddig "erős" kézben tartottam.
Naponta eddig 2 órát sétált és 5-6 km-t futott heti 5x,de a futásról le kell állnunk. Mivel a párom heti 2 napot van csak itthon,így ő sem tudja futni vinni.
Egyik pillanatról a másikra nyílván nem vonom meg tőle,de ha fokozatosan leállunk a futásról,elfogadja majd? Vagy toldjam meg plusz 1 órával a sétákat? Heti 5x futott eddig,a maradék 2 napban nem is igényelte.
Nyílván a séták maradnak baba mellett is,de a futás évekig nem. Nem tudom,el lehet-e csupán a sétával "lustítani" annyira,h ne kívánja a futást.
Mezőn dobálom neki a labdát,ott tudna szaladgálni,de igazából ott csak a szaglás izgatja.
Nem tudod leszoktatni. Ez ilyen fajta. Az egesz lakast tonkfe fogja tenni,ha mincs meg a km-e.
Gyalogolj mellette,amig o fut.
Terhesen is szoktak futni egyebkent.
Természetesen ha veszélyeztetett vagy ne fuss, futhat vele a férjed mikor ráér, kereshetsz a környezetedben élő megbízható kutyaszittert/kutyasétáltatót aki pár ezer forintért lefuttatja stb
A kutyát a mozgásigényről nem fogod lenevelni, mert ilyen fajta, ez ösztönös.
A kutya nem lesz lustabb attol, hogy megvonod tole a mozgast, max bekattan. En megertem, hogy nem szeretnel igy futni, mondjuk azt nem ertem, hogy miert adnad fel evekig a futast gyerek mellett, hiszen ha mar regeneralodtal, ujra lehet kezdeni. Lehet babakocsival is futni egyebkent, baratnom igy csinalja :) Kesobb meg a gyerek rollerezik, biciklizik melletted, ha nem tud ra vigyazni senki.
Egyebkent igen, setaljatok tobbet, probald valahogy futasra birni a kutyat, aztan meglatjatok, mennyire eleg neki. Ha a ferjed otthon van, akkor el tudna vinni, nem? Heti 2x 1 ora is tobb, mint a semmi.
Szia! Peeeersze,hogy le. Kezdetekben szoktattad hozzá,de simán le is tudod szoktatni. Nekünk 2 van. 1 szuka 1 kan(ivartalanítva vannak). 3 és 8 êvesek. Napi 2x 1 órát sétálunk. Van egy 2 éves lányom és egy 10 éves fiam,olyan szinten lefárasztják a kutyákat,hogy délután 6-tól már reggelig alszanak :D mármint a kutyák.
De ha ovi és suli van,akkor is elvannak. Soha semmit sem szedtek szét a saját játékjukon kívűl. Kezdj el vele kevesebbet futni,vagyis ha veszélyeztetett vagy,akkor mondjuk szép lassú tempóban csak biciklizni de egyre kevesebbet és azt se mindennap. 2-3 hét és hozzászokik.
Max. annyit tudsz csinálni hogy szép lassan, türelmesen kb. 4 hónap alatt fokozatosan "enyhíted" a mozgását.
Mert, a 8 hónap után már (igaz ez egyén függő, szóval olyat mondok, amit láttam, hallottam stb) lehetséges az is meg terhelő lesz hogy nagy pocival hajolgass, nem hogy 5-6 km-t fuss. Szülés utánra is gondolni kell. Pár hetes/hónapos csecsemő mellett nem fogsz tudni futni, mert ott kell lenni mellette. Aztán ha nagyobbacska lesz, akkor újra el lehet járni futni a kutyával.
De azt csinálhatod, hogy kiviszed a mezőre, futtató pórázra rakod vagy ha vissza jön hivasra akkor szabadon a környéken elszaladgál. Vagy majd babakocsi mellett sétáltatod kb 1 órát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!