Fokozatosan le lehet szoktatni a nagy mozgásról?
12 hetes terhes vagyok. Van egy Jack Russel kan kutyánk,1 éves. Akaratos egy fajta,de eddig "erős" kézben tartottam.
Naponta eddig 2 órát sétált és 5-6 km-t futott heti 5x,de a futásról le kell állnunk. Mivel a párom heti 2 napot van csak itthon,így ő sem tudja futni vinni.
Egyik pillanatról a másikra nyílván nem vonom meg tőle,de ha fokozatosan leállunk a futásról,elfogadja majd? Vagy toldjam meg plusz 1 órával a sétákat? Heti 5x futott eddig,a maradék 2 napban nem is igényelte.
Nyílván a séták maradnak baba mellett is,de a futás évekig nem. Nem tudom,el lehet-e csupán a sétával "lustítani" annyira,h ne kívánja a futást.
Mezőn dobálom neki a labdát,ott tudna szaladgálni,de igazából ott csak a szaglás izgatja.
A kutya nagyon könnyen alkalmazkodik. Azért már itt kicsit túlpörögtek a válaszadók,de ugye megszokott,hogy itt rendszeresen belekötnek mindenkibe. Múltkor egy olyan kérdésbe,ahol 3 órát sétáltatták a kutyát,hogy hát az milyen sok és hogy van ideje a kérdezőnek. Kb a mostani kérdésnél meg konkrétan leírja a kérdező,hogy 3 órát fogja sétáltatni és kevés. Itt olyat nem lehet olvasni,hogy valaki vmit jól csinálni. Azért nehogy már 3-4 óra séta,szimat,rohangálás meg gondolom emellett a házban is van vele foglalkozva,ne legyen elég a kutyának,legyen akármilyen fajta. Hagyjuk már. Szerintetek aki 8-10 órát dolgozik,többet foglalkozna vele,mint egy otthon lévő kismama? És azt írja itt 1-2 okos,hogy rombolna. Mert mennyit kéne mozogni vele? Egy teljes 8 órás munkaidőt? Gondolkodtok mielőtt írtok?
Kérdező! Azért óvatosan azok alapján amit leírtál,azért a születendő gyereked élete legyen az első,ne a buta,tini hozzászólások(mert 80% nem éri el a 18 éves kort se itt). A napi 2 óra elég neki,persze ha jól esik akkor több is,de mellette tanulj vele,játsz,lehetőleg 2-3 órával a séták után.
Ha a mozgás nem is lesz meg, szerintem ha az agyát lekötöd helyette minden rendben lesz.
Esetleg tanítsd meg neki a keress parancsot és dugj el dolgokat a lakásban vagy kertben és meg kell keresnie. Gondolkodik és közbe mozog is.
Illetve hasonló trükkök is mehetnek, mindenféle "hülyeség" amit csak kitalálsz, tanítsd meg neki. Lefogja kötni a kutyát és ebben is eltud fáradni.
Köszi utolsó: Tanulunk mindennap valamit. Van,hogy csak a régieket ismételjük. 31 trükköt tud már.
Köszönöm a válaszokat. A kutyaoktatónk is azt mondta,hogy bőven jó a napi 2 óra futás nélkül,de azért megtoldom plusz 1 órával egy ideig. Kiváncsi voltam a véleményetekre,tapasztalatotokra!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!