Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Fokozatosan le lehet szoktatni...

Fokozatosan le lehet szoktatni a nagy mozgásról?

Figyelt kérdés

12 hetes terhes vagyok. Van egy Jack Russel kan kutyánk,1 éves. Akaratos egy fajta,de eddig "erős" kézben tartottam.

Naponta eddig 2 órát sétált és 5-6 km-t futott heti 5x,de a futásról le kell állnunk. Mivel a párom heti 2 napot van csak itthon,így ő sem tudja futni vinni.

Egyik pillanatról a másikra nyílván nem vonom meg tőle,de ha fokozatosan leállunk a futásról,elfogadja majd? Vagy toldjam meg plusz 1 órával a sétákat? Heti 5x futott eddig,a maradék 2 napban nem is igényelte.

Nyílván a séták maradnak baba mellett is,de a futás évekig nem. Nem tudom,el lehet-e csupán a sétával "lustítani" annyira,h ne kívánja a futást.

Mezőn dobálom neki a labdát,ott tudna szaladgálni,de igazából ott csak a szaglás izgatja.

2021. jan. 24. 12:59
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
4%
Miért nem futhatsz terhesen ill több évig a terhesség után?
2021. jan. 24. 13:30
 12/29 A kérdező kommentje:
Falun lakunk,rengeteg kóbor kutyával,a kutya szitter kizárva,mármint a futás részére. Sétáltatást viszont megoldom. Szabadon rohangálás viszont megoldott,folyó mellett lakunk,sehol egy árva lélek általában. Ott ha igényelné,tudna futkározni,de eddig csak szaglászott,vagy fára mászott. Esetleg ha egy huzamban többet lennék ott vele? Mondjuk egyhuzamban 2 órát,majd délután is 1-2 órát. Teljesen mindegy,hogy itthon ülök,vagy a parton egy padon.
2021. jan. 24. 13:31
 13/29 anonim ***** válasza:
17%
Egy büdös szóval nem írtad a kérdésben, hogy veszélyeztetett lennél! Csak arra tudunk válaszolni, amit kérdezel, gondolatolvasók nem vagyunk! Normál terhességnél minden további nélkül lehet futni!
2021. jan. 24. 13:32
 14/29 A kérdező kommentje:
Futnék,ha tehetném,gondoltam egyértelmű...
2021. jan. 24. 13:36
 15/29 A kérdező kommentje:
24.héten meghalt a magzatom tavaly,amiből élből veszélyesztetettre írtak volna,de most a héten látták vették észre,hogy a mostani terhességemnél a méhlepény a méhszájra tapadt.
2021. jan. 24. 13:37
 16/29 A kérdező kommentje:
11-es válaszadónak válaszolva.
2021. jan. 24. 13:38
 17/29 anonim ***** válasza:
16%
És a szülés után miért nem tudsz futni?
2021. jan. 24. 13:43
 18/29 anonim ***** válasza:
76%

A kutya nagyon könnyen alkalmazkodik. Azért már itt kicsit túlpörögtek a válaszadók,de ugye megszokott,hogy itt rendszeresen belekötnek mindenkibe. Múltkor egy olyan kérdésbe,ahol 3 órát sétáltatták a kutyát,hogy hát az milyen sok és hogy van ideje a kérdezőnek. Kb a mostani kérdésnél meg konkrétan leírja a kérdező,hogy 3 órát fogja sétáltatni és kevés. Itt olyat nem lehet olvasni,hogy valaki vmit jól csinálni. Azért nehogy már 3-4 óra séta,szimat,rohangálás meg gondolom emellett a házban is van vele foglalkozva,ne legyen elég a kutyának,legyen akármilyen fajta. Hagyjuk már. Szerintetek aki 8-10 órát dolgozik,többet foglalkozna vele,mint egy otthon lévő kismama? És azt írja itt 1-2 okos,hogy rombolna. Mert mennyit kéne mozogni vele? Egy teljes 8 órás munkaidőt? Gondolkodtok mielőtt írtok?

Kérdező! Azért óvatosan azok alapján amit leírtál,azért a születendő gyereked élete legyen az első,ne a buta,tini hozzászólások(mert 80% nem éri el a 18 éves kort se itt). A napi 2 óra elég neki,persze ha jól esik akkor több is,de mellette tanulj vele,játsz,lehetőleg 2-3 órával a séták után.

2021. jan. 24. 13:48
 19/29 anonim ***** válasza:
93%

Ha a mozgás nem is lesz meg, szerintem ha az agyát lekötöd helyette minden rendben lesz.

Esetleg tanítsd meg neki a keress parancsot és dugj el dolgokat a lakásban vagy kertben és meg kell keresnie. Gondolkodik és közbe mozog is.

Illetve hasonló trükkök is mehetnek, mindenféle "hülyeség" amit csak kitalálsz, tanítsd meg neki. Lefogja kötni a kutyát és ebben is eltud fáradni.

2021. jan. 24. 13:55
 20/29 A kérdező kommentje:

Köszi utolsó: Tanulunk mindennap valamit. Van,hogy csak a régieket ismételjük. 31 trükköt tud már.

Köszönöm a válaszokat. A kutyaoktatónk is azt mondta,hogy bőven jó a napi 2 óra futás nélkül,de azért megtoldom plusz 1 órával egy ideig. Kiváncsi voltam a véleményetekre,tapasztalatotokra!

2021. jan. 24. 14:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!