Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szerintetek menhelyről vagy...

Szerintetek menhelyről vagy tenyésztőtől lenne ésszerű kutyákat hozni?

Figyelt kérdés
Nekem meg van a véleményem és csak arra vagyok kiváncsi hogy nektek mi a véleményetek.Mert sokan mondják hogy tenyésztőtől jobb meg minden de én szívem szerint sajnálom a menhelyi kutyákat.
2010. aug. 15. 15:14
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen a válaszokat:)nekem van 2 kutyám az egyik egy fajtiszta óriás schnauzer a másik pedig az Illatosútról hozott keverék én mindkettőt szeretem de a menhelyi kutyusom jobban igényli a szeretetet meg többet kell vele foglalkozni mert nagyon rossz szétrág mindent meg kapar meg félrelöki a másikat amikor simogatom őket és én nemtartom annyira igényesnek a versenyeket és én szívem szerint az összes menhelyes kutyát kihoznám ha lenne helyem,pénzem, meg időm rá én sajnálom őket nagyon. amikor hoztuk a keveréket akkor a szüleim hozták el mert én iskolában voltam és aztmondták hogy jobb is hogy nemjöttem el mert szívfájdító látvány volt a sok kutya:(
2010. aug. 15. 22:13
 12/17 anonim ***** válasza:
65%

A kutyádnak nem több szeretet kéne hanem egy kis nevelés mert eléggé úgy látszik hogy magát hiszi főnöknek...

Amúgy én tenyésztpő párti vagyok, számomra egy keverék, menhelyi kutyával nem sokat lehet csinálni, mert nekem sosem volt elég annyi hogy sétáljak meg dobáljam neki a labdát.

2010. aug. 15. 22:38
 13/17 anonim ***** válasza:
78%

Keverék kutyával is ugyanannyi dolgot lehet csinálni,mint egy fajtatisztával,leszámítva a kiállítást.

Bár szaporítótól vett kutyával csak hobbi kiállításra lehet menni,ahova keverékeket is lehet nevezni...

Egy jól megválasztott keverékkel pl. örző védőben is el lehet olyan eredményeket érni,mint fajtatisztákkal,tehát ez hülyeség,hogy csak labdát lehet nekik dobálni.

Pl. egy havanesezel mit kezdesz?

lehet kutyasuliba vinni,trükkökre tanítani,labdázni vele,sétálni,képezni,és kész.ezt egy keverékkel is meg lehet csinálni.

2010. aug. 15. 23:09
 14/17 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat és én nem érzem ugy hogy ő lenne a főnök mert megcsinál nekem mindent meg visszajön meg minden
2010. aug. 16. 07:41
 15/17 anonim ***** válasza:
76%
Az egy dolog h te nem érzed azt. Attól ő még lehet Domináns állatnak érzi magát!!! Legyen fajtiszta vagy keverék ahhoz hogy a kutyát szocializálni és könnyen kezelhetővé tegyük érdemes kutyaiskolába járni. Ott az ember többet tanul néha mint az eb!!!
2010. aug. 17. 10:26
 16/17 A kérdező kommentje:
tökmindegy én nem érezném ugy hogy kutyaiskolába kelljen járnia és különbenis az összes kutyámra aztmondták h milyen engedelmes meg stb .de szerintem teljesen más annak a kutyának a jelleme amelyiket menhelyből hozták mert ott szartak rá de mind1
2010. aug. 17. 11:49
 17/17 anonim ***** válasza:
52%

Igazából tenyésztőtől érdemesebb.

Mindaddig amíg menhelyről vesznek az emberek kutyát magukhoz, nem fog megoldódni a kóbor kutya és a menhelyi kutya probléma. A szaporítók is csak ontani fogják a kutyákat, ha így megy tovább, amíg a nem tk-s, ill. keverék kutyákat akarják az emberek magukhoz venni.

Szóval én ha tehetném, szigorítanám a kutyához való jutást. Tőlünk nyugatra, akárhogy nem is lehet kutyához jutni. Szóval amíg a szaporítók ténykednek, kerülnek a kutyáik a menhelyre, meg a felelőtlen kutyatartók miatt, addig nem fog megoldódni a kutyák ezen problémája.

Amúgy én hobby célra vásároltam tenyésztőtő kutyát 80.000 Ft-ért, egy collie-t. Nem akarom tenyészteni, házi kedvencnek, családtagnak vettem. Igaz voltam vele már kiállításon, jól is szerepelt, de attól még nem vonom tenyésztésbe. Attól, hogy valaki hobby célra akar kutyát , még vehet tenyésztőtől. Igazából mindenki aki kutyát vesz, normális megbízható tenyésztőtől kéne vennie, ezt kéne előtérbe helyezni, nem azokat lesznobozni, akik tk-s kutyát vásárolnak. Noha én ugyanúgy szeretem a nem tk-s ( szaporított) kutyákat, meg a keverékeket, menhelyiket, de soha az életben nem vennék magamhoz ismeretlen eredetű kutyát!!!

2010. aug. 17. 13:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!