Menhelyről vagy (igazi) tenyésztőtől vennétek kutyát? Miért?
Ez elég sok mindentől függ!
Első kutya lenne vagy nem?
Tenyészteni szeretném vagy nem?
Szeretnék-e pénzt rászánni vagy nem?
Megszeretnék-e menteni egy kutyát vagy nem?
kicsit vagy nagyot szeretnék?
stb.
addig amíg ezeket nem tudom addig egyiket se!
Én nem adnék pénzt kutyáért, és nem azért, mert nem szeretem őket, hanem mert dugig vannak a menhelyek szerető gazdi után sóvárgó kutyusokkal. Kettőt már befogadtunk és fogunk többet is, ha lesz megfelelő méretű házunk.
Azt a pénzt, amit egy tenyésztő kér, inkább elköltöm az oltásokra, etetésre. Ráadásul egy befogadott kutya (de macska is) sokkal hálásabb tud lenni, mert ők már sajnos megjárták a poklot és tudják értékelni, hogy milyen jó helyre kerültek.
Én egyetlen esetben vennék fajtatiszta kutyát: ha vele a fajtának megfelelően dolgozni szeretnék. Azért mert "olyan cuki", meg "olyan szép", meg "azt mondják olyan okos ez a fajta" - ezekért soha.
Azért, hogy tanítgassam, legyen egy kutyám, aki nem mellesleg éppoly gyönyörű, okos, mint egy fajtatiszta, akkor csakis menhelyről.
Ha az ember nem akar bizonytalanra menni egy menhelyi kutyával, akkor olyan helyről választ, ahol a kutyák ideiglenes gazdiknál vannak, aki már tapasztalatot tud róla mondani, hogy ilyen-olyan szituációban hogy viselkedik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!