Ki mennyit költ a kutyája kajájára havonta?
Megoszlanak a vélemények, valaki többet valaki kevesebbet költ a kutyája kajájára havonta. Kiváncsi vagyok hogy a nagy átlag nagyjából mennyit költ a kutyájára havonta (csak kajára, játékok stb most nem játszik) Kutyás ismerőseimnél is látom hogy valaki többet valaki kevesebbet. Tudom hogy pénztárca függő, így kérek mindenkit hogy a válaszát kulturáltan írja le :)
Mivel ha már kérdezek, én is leírom. Havonta csak a kajájára 25 000 - 30 000 Ft-t költök. Egy 13 kg-s kutyáról van szó.
Ha van kedved leírhatod hogy mit adsz neki :)
Puli, 25000 körül költők a kajájára kb. havonta.
Acana Yorkshire Pork + Orijen Regional Red Freeze Dried amit kap.
Összekeverve, az útmutató szerint.
Néha kap főtt húsokat, valamint lazacolajat is.
Kb 20-25 ezer, barf etrend plusz a lazacolaj, kokuszzsir, kendermagolaj, spirulina, zoldkagylopor, de mindez honapokra eleg.
30 kilos kutya.
Szerintem ennek a kérdésnek így nem sok értelme van, mert nem mindegy, hogy egy 2kg-os yorkiról, vagy egy 80 kg-os bernáthegyiről beszélünk.
(Én 15.000 forintot 25 kg-os kutyára.)
Teljesen egyetértek a 3-as válaszolóval.
Nekem 45 kilós kutyám van, 12.000 ft a száraztáp + 3.000 ft a konzerv. De ez a munkahelyi kedvezményes áram. A nélkül kb 4.000 ft-al lenne drágább.
És az sem mindegy, hogy 1 kutyára vetítve vagy az összesre.
Én 90-et költök.
Acana Pacifica vagy N&D pumpkin ocean codfish a táp, Belcando lazac vagy Real nature fresh water a konzerv és Carnilove halas vagy a Real nature halas jutalomfalat.
5-10 ezer között
7 kilós bichon, én főzök neki
1kg darált hús 250g rizs 2 reszelt répa húsgombócokban kb 5-7 napig elég neki és egy ilyen adag 1000 ft körül mozog. Persze néha kap még +rágcsálnivalót napközben.
#6. Ha mindig ezt kapja, az hiánybetegségekhez fog vezetni...
Nézd meg, hogy egy BARF menü mennyire komplex, vagy hogy egy jobb tápban mennyi minden van (ásványi anyagok, stb).
Ja meg mennyi szemétre való gabona meg minden szar kb annyit tojik a kutya mint amennyit megevett, képzelem mennyi tápanyagot használ fel belőle a szervezete.
A barfot meg nem enné meg úgyh ki se térek rá
Jó minőségű fehérjét, zsírt, szénhidrátot kap, orvos is támogatta, plusz a rágcsik miatt fogköve se lesz. Úgyhogy köszi a kritikát de maradok ennél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!