Az, hogy a kutyám egy 6x1 m-es erkélyre van kizárva 8-9 órára 3 hete, okozhatja ezeket: agresszívebb, neki megy (menne) kutyáknak, morog a kajájára, nem jön vissza, ha hívom?
Másfél éves lesz, keverék kutyus, 2,5 hónapja van nálunk. Elég nyugis kutya volt, de egyik nap megrágott ezt azt a lakásban (a (ex)barátomé a lakás), ezért kizárta. Sajnos egyik napról a másikra nem tudtunk elköltözni, de elvileg 10-én mentünk volna a kutyussal albérletbe, de sajnos tolódik a dolog 2 hetet, úgyhogy holnap hazaköltözöm, de eléggé aggaszt a viselkedése.
Ma pl. majd kirántotta a karomat, úgy el kezdett ugatni egy kutyára, egyáltalán nem jön vissza, ha elengedem (nem volt tökéletes, de mondjuk 10ből 6szor visszajött régebben), ráadásul ma a kajájára is morgott, mikor készítettem. Aztán szépen megvárta, amíg letettem és beleettem.
Ez lehet a bezártságtól?
Nem a bezártság a probléma, hanem az hogy magát tekinti falkavezérnek.
Olvasgass a témában, sok melód lesz vele.
www.scribd.com/doc/8027039/Jan-Fennel-Kutyapszichologia
Mellesleg ha 10-ből 6-szor jön vissza hívásra miért engeded el?
Tudom, hogy nem tekint falkavezérnek, ezzel tisztában vagyok, sokat olvastam ilyen jellegű dolgokról, és úgy éreztem, jól haladunk. Ajtóban előreenged, megvárja, míg hívom. Egyre szebben sétált pórázon, már csak 1-2szer előzött meg. Eleinte kiverte a kezemből a kajás tálat, de már megvárja, amíg ott hagyom neki a "maradékot". Ha elküldtem, nem kunyerbált az asztalnál.
Amúgy hogy tanítsam meg neki, hogy vissza kell jönnie, ha hívom, ha nem engedem el? :D Nyilván nem az M0-s közepén engedtem el.
De MÁR nem engedem el, mert egyáltalán nem jön vissza.
Mivel 3 hete van ilyen kis helyre kizárva, arra gondoltam, ez közrejátszhat.
Nagyon vigyázzatok, mert jogilag erkélyen NEM LEHET kutyát tartani...és a 9 óra kizárás már annak minősül!!!
Az, hogy nem engeded el pórázról, csak olaj a tűzre, mert egyre frusztráltabb lesz a mozgáshiánytól. Zárt futtatóba vagy kutyaiskolába kéne vinni, és gyakorolni vele a visszahívást. Ha ilyen sok probléma van vele, mindenképpen kutyasulit vagy házhoz járó oktatót javaslok
Tudom, húzunk is el innen.
Kijártuk az alapfokú kutyasulit, haladtunk is szépen, ezért nem értem, mi ez most. Sajna nem sikerült a vizsga, mert a kirakott csalikajára ráment.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!