Egy husky megfagyhat éjjel ilyen időben?
Szerintem nem lesz baja. Mármint, ha úgy nézzük, még nincs olyan hideg (egy huskynak). Mármint, éjjel a net szerint pl. ma éjjel 0, -1, -2 fok lesz. Illetve napközbenre is ilyen 2-3 fokokat mond, szóval nincs olyan óriási különbség az éjjeli és a nappali hőmérséklet között. Ha a nappali hőmérsékletet jól tűri, az éjjelivel sem lesz baj. Persze nem tudom, hogy ez az időjárásjelentés mennyire pontos, de mindenesetre nincs éjjel sem olyan rohadt hideg a nappalihoz képest, szóval én nem aggódnék. Meg most gyors rákerestem neten kíváncsiságból, hogy mennyit bír egy husky. Ilyen -50, meg -60 fokokat látok.
Szóval szerintem nézd meg, hogy napközben, mikor 1-2 fok van, akkor nem-e remeg a kutyád, vagy ilyesmi. Szóval, hogy szeret-e kint lenni, meg hogy láthatólag bírja-e. Ha pedig jól tűri, szereti, akkor szerintem az éjszakaival sem lesz gond. De persze egy szigetelt ház azért neki sem árt.
Amúgy aki azt írja, hogy -25 fokig simán elvan, az belegondolt abba, hogy az itthoni huskyk mióta nem voltak ilyen időben?
Mármint egyértelműen alkalmazkodtak a mi éghajlatunkhoz (nyár 30+, tél enyhe).
Az tény, hogy a legjobban ők viselik a telet.
Egy egészséges kutya, aminek van jó helye nem fog megfagyni.
Milyen időben? Ne röhögtess már, van kinn kb max -4 fok. :D
Alaszkában - ahol ezek a kutyák őshonosak - sokszor napközben sem megy -10 foknál feljebb a levegő, de éjszaka -25-ig is süllyedhet.
Nyilván kutyaházban van a huskyd, ami plusz védelmet ad, de ez a fajta ha olyan gond adódik (pl eltéved az utazó) a sima hóban vékony takaró alatt átvészeli a fagyos alaszkai éjjeleket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!