Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit kezdjek a kutyámmal?

Mit kezdjek a kutyámmal?

Figyelt kérdés
A kiskutyám (kb 5 hónapos) az utóbbi hetekben elkezdett furán viselkedni, amikor belépnék a házba. A kutya egy szlovák csuvacs, aki, amikor bemennék az udvarról a házba morog, ugat, felém-felémkap. A játékosság jeleit mutatja (tág szem, mosoly, ugrándozás, virgonc farokcsóválás), viszont aggaszt, hogy a fejét az ajtóba nyomja és új fogaival (kisfogai nemrég hullottak ki), mégha játékosan is, de felém-felémkap. Mit tehetnék, hogy ezt az új szokását elfeledtessem vele? A kutya ismeri az alap ül, fekszik, marad, hozzám, lábhoz parancsokat, viszont a teljesítés után felpattan, folytatja a "játékát". Kölyök még, eleget játszunk vele, és az udvar is nagy. Miért kezdhetett el így viselkedni (serdülne)? Minden tippet, segítséget szívesen várok, köszönök!

2021. jan. 8. 11:02
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

10+

.... naugye!? :DDD

2021. jan. 8. 12:55
 12/16 A kérdező kommentje:
köszönöm kedves tízes, visszahoztál egy pár kedves emléket. :)
2021. jan. 8. 13:17
 13/16 anonim ***** válasza:
50%
Ez a mozgashiany jele. Latszik,h nem viszed (eleg idore)a szabadba nagy zold teruletre poraz nelkul szaladgalni. Mas kutya is hasonlo,amikor nem a testalkatanak megfelelo merteku es fajtaju mozgatast kapja.
2021. jan. 8. 21:00
 14/16 A kérdező kommentje:
Szóval jobban le kéne fárasztanom midnen nap, többször is? a mozgástere a háznál elég nagy, viszont ezek szerint nem elég változatos. A kutyaovin kívül máshova nagyon nem tudom vinni (nálunk otthon teljes a lezárás jelen pillanatban).
2021. jan. 9. 13:21
 15/16 anonim válasza:
Mikor belépsz a házba , ne érj hozzá, ne beszélj hozzá és a szemkontaktust is kerüld vele. Teljesen ignoráld őt addig amíg le nem nyugszik, csak utána köszöntsd őt.
2021. jan. 11. 22:05
 16/16 A kérdező kommentje:
az utóbbi napokban a tanácsaitok alapján, játék, udvarról való bejövetel során "megnyugtattam". Leül, kisfali, marad, kisfali, majd hátra arc, és ignorálva belépés a házba. Egyelőre sikert értem el, már nem mindig kapdos, szépen megvár, azonban még mindig engedetlen, ha még nincs elvezetve a feles energiája (reggel, szundi után stb.) Ilyenkor játszunk egyet, kifárasztom, aztán ül, és nekem befelé. Köszi a tippeket, a kisfiú jól lesz(van) nevelve.
2021. jan. 15. 20:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!