Hogy szoktassam a kölyök kutyát,hogy nem megyek el örökre?
6 hónapos a kiskutyánk. Benti kutya. 2 hete kb pisilni sem tudok elmenni úgy,hogy ne sírna az ajtó előtt. Hiába vannak körülötte a fiaim és a férjem,sír. Ha elugrok a boltba,vár az ajtó előtt,el sem moccan onnan. Egyszerűen folyton a lábam alatt van,állandóan követ mindenhova. Ez eddig nem is annyira zavart,de van visszaütője,mert a gyerekeket hordom a suliba,férjem megy a munkába,tehát kb fél órát egyedül van itthon napi 2x. Nem egy nagy dolog lenne szerintem,csak valahogy meg kellene taníttatnom vele,hogy minden rendben,visszajövök. Ahogy elmegyek itthonról,hallom hogy keservesen sír. Mire hazaérek,lerángatja a pulcsim,vagy elviszi a mamuszom. Bár ez sem zavarna(mármint a mamusz),ha ettől megnyugszik. Csak szerintem nem ez történik. Más cipőt nem hord,csak a mamuszom,de csak elviszi fél métert és ráfekszik.
Mikor idekerült(10 hetesen) nem volt ilyen gond,de mióta az iskolában most szünet volt és nem mentem ennyit,azóta katasztrófa. De már az előtt elkezdődött,hogy újra iskolába viszem a gyerekeket,csak most még a héten rosszabb.
Nagyon ragaszkodó. Talán túlzásba estem a babusgatásával,vagy idővel megszokja és nem lesz ez a szep.szorongás?
Szalad az ajtónak,ha indulok,de ha aztmondom maradsz,akkor leül és nem moccan. Ezt a részt,hogy elmegyek vagy nem megyek,sohasem gyakoroltuk,főleg hogy a bolton és iskolán kívűl mindenhova viszem magammal...
Ezért tettem fel a kérdést.
Ugy tudod megszoktatni, ha termeszetesen viselkedsz. Amikor elmesz pisilni es a kutya ott vinnyog az ajto elott, akkor nem kommunikalsz vele az ajto tuloldalarol, nem cukiskodsz vele ... amikor elmesz otthonrol es kikiser a kapuhoz, akkor nem fordulsz vissza minden lepesnel es nem bucsuzkodsz, nem cukiskodsz, hanem mesz a dolgodra.
Szoval ne cukiskodj allandoan a kutyaval, mert ez valtja ki a nyuszogest amikor elmesz.
Termeszetesen nem cukiskodok,olvastam errol. Illetve ha hazaerek sem "udvozlom" azonnal. Mondjuk hazajovetelnel meg is varja mig levetkozom,lepakolok.
Koszi a tippet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!