Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Nagyon rossz a kutyának, ha...

Nagyon rossz a kutyának, ha az étele egy részét zabpehellyel, barna rizzsel vagy édesburgonyával helyettesítem? Természetesen mindent alaposan megfőzve.

Figyelt kérdés

Nagytestű és sok kell neki, nyerset eszik, de már nem bírom a napi 1 kiló húst, mivel sok még a barfboltokban is 2000 körüli kilós áron van, csak csirkét meg nem ehet. Ha a zöldségből adok többet, akkor sokat és nagyon puhát kakil, így valami "töltőanyagot" adnék hozzá, ami nem ártalmas, de azért valamennyi tápanyagot is hasznosít belőle, a fent említett 3 köretre jutottam, természetesen mindegyiket jól megfőtt állapotban és az ételének csak a 20 %-át tenné ki.

Húsokból mindenfélét kap változatosan, de főleg vörös húsokat kell adnom, mert a nyuszitól, szárnyasoktól lefogy, vagy 2x annyit kell adnom, amitől ugyancsak drágára jön ki.

Ne akarok spórolni rajta, nem akarok rossz gazdi lenni, imádom, de tényleg nem bírom már anyagilag, nem gondoltam át minden egyes eshetőséget, mielőtt befogadtam.

(50 kilós kutya, 2,5 %-ot eszik barfból, aminek 80%-a hús, csont, belsőség, szóval állati eredetű és 20%-ban kap zöldséget.)

2021. jan. 4. 23:03
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

Akkor tápra váltok.

Melyiket ajánljátok, ami jobb, mint, ha köretet adnék a hús mellé és kevesebbe kerül, mint amennyi most havonta(30-40 ezer)?

2021. jan. 5. 01:30
 12/20 A kérdező kommentje:
Nagyon is sovány izomzatú kutya. Német juhász-kaukázusi juhász keverék, 50 kilós kan. Megvan a horpasza. A bundáján keresztül látni nem, de érzem a bordáját, gerincét, csípőjét. Rengeteget fut, kutyasuliba járunk, őrzővédőzik, tanítom, aktív kutya, kell neki a kaja. 2%-kal összeakad a lába olyan sovány. Kell neki a 2,5 %, de így is csak erős vörös húsokkal van rendes alkata, csirkéből meg nyúlól 2 kilót is megeszik, hogy súlyt tartson, ezért legtöbbet szarvashúst kap, meg marhát, bárányt. A több zsírt is próbáltam, hogy hízzon anélkül, hogy kizabálna a vagyonomból, de az csak meghajtja, szóval hús kell neki, hogy erős maradjon.
2021. jan. 5. 01:37
 13/20 A kérdező kommentje:
Előző kutyáimat is hússal etettem, hisz a kutya az vérbeli ragadozó, de már bárminek örülnék.
2021. jan. 5. 01:39
 14/20 anonim ***** válasza:
78%
Van facebookon egy csoport: BARF - nyesedék hús kutyáknak, ott sokkal olcsóbban hozzájutsz a husihoz, de nagy mennyiségben kell venned (pl szarvas nyesi 800/kg, marha nyesi 500/kg volt nemrég, de a szárnyas is sokkal olcsóbb)
2021. jan. 5. 06:22
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
Tàpból: platinum, acana, n&d, orijen, naturavetal. Ezek ugy kb a legjobbak.
2021. jan. 5. 07:06
 16/20 anonim ***** válasza:
69%
Ezek a "köretek" a tápokban is benne vannak, ugyan mi baja lenne a kutyának egy kis rizstől? Egyébként hány százalékát tervezed kiváltani a húsnak? 70-15-15? Szerintem jó ötletet találtál ki, már csak ki kéne próbálnod, hogy az emésztése is rendben lesz-e a változtatás után! Azon kívül az is jó ötlet,akár emellett is, hogy olcsóbban próbálni húsokat szerezni, plusz ha beválik a rizsből is nagy kiszerelést vegyél!
2021. jan. 5. 07:29
 17/20 anonim ***** válasza:
43%
15, az a baj hogy a platinum tényleg nagyon nagyon jó, én is azzal etetek, viszont 20kg 40.000 forint, és egy 50 kilós kutya megeszik fél kilót egy nap, tehát 40.000 forintnyi táp 10 napra lenne elég, amivel a kérdező sajnos nincs beljebb. Orijen szintén, annak nem tudom a pontos árát de az is nagyon borsos.
2021. jan. 5. 07:37
 18/20 anonim ***** válasza:
59%
#17 vagyok, elírtam, 40 napig elég. Reggel van, bocs :D Lényeg az, hogy nem olcsóbb a barfnál.
2021. jan. 5. 07:39
 19/20 anonim ***** válasza:
50%
Na a kissé túlárazott Platinumban (ezzel nem azt mondom, hogy rossz táp) is pont 15% tört rizs van (most gyors egy bárányos összetevőit néztem meg) pont az, és pont úgy ahogy javasoltam!:) 16.
2021. jan. 5. 08:26
 20/20 anonim ***** válasza:
0%
Miért nem pótolod zsírral?
2021. jan. 5. 15:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!