Szőr hullás ellen kinek vált be a barna alga?
Figyelt kérdés
Van egy belga juhászom akit bent tartunk a házban és miután levedlette a nyári bundáját elkezdte hullajtani a fedőszőrét is. Nem győzzük takarítani. Rendeltem barna algát és lazac olajat már jól utána néztem, csak nem olvastam annyira sok kommentet meg véleményt a szőrhullás megállásáról. Érdekelne, hogy kinek mi vált be és mennyi idő elteltével. Mielőtt még valaki kérdezné volt vérvétele más okból amiből kiderült, hogy kicsit vérszegény és alacsony a cukra. Ez után elkezdtünk adni neki a vérszegénységre hemoplex-et, a mai nappal zárult a 4hetes kúra. Ezzel egy időben kezdtünk adni neki dmguard-ot is és napi többszöri adagban kap enni a cukra miatt. (Előtte elég sovány volt most szerencsére hízott 2-3 kilót,ami nagy szó, mert már sokszor neki futottunk a hízlalásnak, mégse jött össze.) Rizst kap konzerves kajával keverve mivel nem hajlandó tápot enni:) mellette adunk neki csontot a fogára.2020. dec. 13. 23:29
2/7 A kérdező kommentje:
Igen azt is olvastam, meg a spirulinát is csak a barna algát választottam.
*nyári szőr vedlését írtam, mivel akkor jó szőrben volt és most vedlette le az összeset. Már alig van aljszőrzete, úgyhogy ezen a fésülés nem segít.
2020. dec. 13. 23:45
3/7 anonim válasza:
Nem vèletkenül hullik. Annak ki kell jönnie. A rakarítàs màr a ti bajotok. Megintcsak megmutatkizik mièrt nem bentre teremtetett az àllat
4/7 anonim válasza:
Nekem spánielem van, ugyan nem akkora mint a belga juhász de ő is hullatja a szőrét. Mi mindig rászánunk mindennap 10-20perc alapos fésülést, és így már az elhullajtásban lèvő szőrök a kefén landolnak. Lazacolajat mi is használunk. Így szoktuk átvészelni a dolgokat.
5/7 A kérdező kommentje:
Fésülni mi is szoktuk naponta-két naponta, de így is soknak érezzük ezt a szőr mennyiséget. Nem lehet megsimogatni anélkül, hogy ne maradna 20 szőrszál a kezünkben. Megölelgetni nem is merem olyan szőrös lesz a ruhàm :/
Régebben is volt már bent hosszabb időre de akkor nem hullott neki ennyire.
2020. dec. 14. 00:04
6/7 anonim válasza:
Nem lehet, hogy valami betegség? Bűzmirigy? Hasonló?
Csak mert említetted, hogy régebben nem hullt ennyire a szőre, ha tényleg brutál mennyiségben hullik, én csekkolnék egyet az orvossal. Biztos ami biztos :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!