Tud e valaki kifejezetten jó ötletet az abnormális szőr hullás ellen?
A Német juhászomból már két éve ömlik a szőr. Herélt kan.
Kétszer volt vérvétel. Egyik általános a másik meg pajzsmirigy re vonatkozott. Mind a kettő jó értéket mutatott. Az állatorvos adott egy gyógyszert. A neve:BIORION. Napi 3 szemet kell adni belőle csütörtökön lesz egy hete, hogy szedi. Eddig még nem látok javulást. Előtte, Lavet tablettát adtam az nem használt semmit.
Milyen jó gyógyszert vagy módszert ajánlanátok?
Nem kopaszodik, csak jön belőle a végtelenségig és ha megsimogatom akkor olyan lesz a kezem, mintha lisztbe nyúltam volna.
A pajzsmirigy jól működik ezért nem kopaszodik.
Az állatorvos nagyon jó.
Akkor szerintem nem abnormális a szőrhullás, csak nem vettél még furminátort :) Legalábbis ha a szőrminősége nem romlott, akkor minden teljesen rendben van vele, ő így cseréli a szőrét és kész, előfordul. Hiszen ugye ha egészségügyi probléma lenne, akkor vagy kopaszodna, mert nem tud megfelelő mennyiségű szőr újratermelődni a kihullottak helyére, vagy ilyen furcsa lenne, ha a mennyiség megvan, csak a minőség hibádzik.
Az állatorvos meg akármilyen jó, akkor is érdemes lehet mástól is kérni egy szakvéleményt, mert másnak mások a tapasztalatai, esetleg látott már olyat, amit a te dokid nem.
Teljesen ki van kefélve. Az igazi vedlésen már túl van. A furminátor ebben az esetben csak rontana rajta.
Ami a baj, hogy a szőre, száraz, törik és élettelen.
Az olaj az lehet, hogy jó lenne, de elképzelhető, hogy csak ideiglenesen használna. Azért egy kúrát megér.
Szia, az olivaolaj is jó, de bogáncsolaj, lazacolaj is szuper, meg a sörélesztő. Ezek mind a szőrre-bőrre jók.
Előttem kérdezték- mit eszik,mert valószínűleg nem elég a tápjában lévő vitamin,ásványi anyag(itt omega zsírsavak),attól száraz a bőre.Lehet, hogy más kaját kellene kapnia.
heti 1-2 db nyers tojás, segít a nyers tojások megmosott héja is. a sok zöldség, és a megfelelő étrend .
a rendszeres lehetőleg tavakban való fürdetés -úsztatás !
ha száraztápot kap ,akkor keverd azt konzerv kajával ( sajnos a széklet mennyisége is nő )
olivaolaj heti fél-1 dl .
stb .
Amióta megvan azóta vegyes koszton él. Farhát, nyak, fej, vese, szív, tüdő, rizs és alkalomszerűen répa, de almát azt sűrűn reszelek hozzá. Tápot egy marékkal szoktam a tetejére szórni. Egy ideje tojást is adok neki hetente egyszer, de néha kétszer.
Az olajoktól csak azért tartok mert attól könnyen megfostosodik.
Egyébként én arra gondoltam, hogy a szervezete mióta herélve lett, nem termeli azokat az anyagokat ami felelős lenne a bőr és a szőr táplálására.
Előtte mindig fényes és csillogó egészséges volt a szőre.
Most a doki is kísérletezik, mert ha a jelenlegi gyógyszer nem jó akkor egy másik vitamin fajtát kell, hogy felírjon.
De addig is csak hullik és hullik a szőre.
Ezt az olíva olajos balhét kipróbálom. Remélem nem fog tőle fosni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!