Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Kinek mi vált be macskaszőr...

Kinek mi vált be macskaszőr hullás ellen? Már a falra mászom, hogy mindenen a szőr van . :S

Figyelt kérdés

Nagyon sűrűn fésülöm,de úgy látszik ez sem segít.:( Gondoltam rá,hogy elviszem őt dokihoz,de egyébként teljesen egészséges és hál Istennek semmi baja sincsen,a szőr hulláson kívül,de gyanítom,hogy az azért ennyire erőteljese,mert bent tartott cicáról van szó.

de annyira jó lenne találni valamilyen megoldást erre

köszi előre is!!

2012. máj. 23. 12:19
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Nem szabadna így lennie, próbálj neki kaját váltani.
2012. máj. 23. 12:24
 2/16 A kérdező kommentje:

Hát igazából már próbáltam,a legjobb kajákat szoktam neki venni...

whiskas,darling,felix,kitekat...ilyeneket,az a baj,hogy nagyon nincs is választék az ennivalók terén.

Most lehet,hogy megpróbálkozom ezzel a furminatorral,meg a Béres cseppekkel,ezekről hallottam jókat.

Vagy szerinted vigyem el inkább dokihoz?

Köszi,egyébként,hogy írtál.

2012. máj. 23. 12:55
 3/16 anonim ***** válasza:

Szia,ezek nem jó kaják!Vegyél neki prémium minőségű száraztápot.Ami megfizethető az az acana(royal canin ami drága és folyton más a minősége is)

A furminátor nagyon jó ötlet ha rövidszőrű a cica.A bérescseppet majd elég lesz beletuszkolni a cicába ugyanis utálják és a kajában is kiszúrják.

Nálunk már nem vedlenek a cicák(csak lakásban vannak)A legjobb lenne az étrend változtatás és a furminátor.

2012. máj. 23. 13:00
 4/16 Vicuska87 ***** válasza:
39%

Nekem van furminatorom, de egy nagy nulla. Az én cicám exotic. 2 és fél hétbe tellt mire levetette a bundáját. Mindennap 2x fél órát fésültem, így egész tűrhető volt a szőrözés.

Én Royal Caninnal etetek, és mindig ugyanolyan minőségű. 10kg 12000 forint.

Felixet én is adok neki néha, és schesirt szoktam, meg nyers husit!

2012. máj. 23. 13:12
 5/16 A kérdező kommentje:

Aham,csak az a baj,hogy az én cicám,a száraz tápot,nem szokta megrágni,és így kihányja.:(

Akkor azt mondod,hogy a Béres cseppet inkább hagyjam?

köszi a választ.

2012. máj. 23. 13:14
 6/16 Vicuska87 ***** válasza:
39%

Ahha, akkor itt más a baj!

Ha csak alutasakost eszik, vagy konzervet, az nem elég neki.

Az nem fedezi a vitaminszükségletét.

Etetni kell valamilyen minőségi száraztáppal, ami televan vitaminnal, méghozzá úgy, hogy sokszor kis adagot, hogy megtudja emészteni!

2012. máj. 23. 13:20
 7/16 anonim ***** válasza:

Mindenképp kell száraztáp: Brit, Josera, Happy Cat. Ezek már prémium tápok, de az olcsóbbak.

És kell a furminátor is. 10-ből 9 esetben megoldja a problémát.

2012. máj. 23. 13:27
 8/16 A kérdező kommentje:

Igen,igazad lehet,én mindig megszoktam próbálkozni száraz táppal is,de úgy veszem észre,mintha nehezére esne elrágni szegénykémnek,talán a fogai a gyengék,nem tudom...

Hozzáteszem,nem annyira fiatal cica már,idén nyáron lesz 10 éves.Lehet,hogy azért rosszabbodnak egy kicsit a fogai.

2012. máj. 23. 13:27
 9/16 Vicuska87 ***** válasza:

A royal Caninnak, vannak kifejezetten idős macskák számára, vagy kifejezetten a szőr, és bőrért való védelem:

[link]

Ha nem etetsz vele száraztápot, akkor sok esélye van a fogkövesedésnek, ami fájdalmat, rossz szájszagot, vagy fekélyesedést is okozhat.

2012. máj. 23. 13:35
 10/16 anonim ***** válasza:

Enyém fiatal, mégis alig rágja a száraztápot, bár nem is sokat eszik belőle. A rágás nélkül lenyeltet azért hányja vissza, mert a tápcsatornában megduzzad és vsz. irritálja.

A szőrhulláshoz is hozzászólva: mióta furminátorral fésülöm a két cicám, látványosan kevesebb a szőr, pedig jól látható, mert fekete-vörös teknőcök.

2012. máj. 23. 13:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!