Alpesi tacskókopó tartható kint?
Fűtött kutyaházban, nem simán bélelt, hanem fűtött... Ha pedig mínuszok vannak, akkor benn lenne a házban.
Ausztriából venném a kutyát, ha ez így jó.
Én nem látom be... Még nem tudom.
Furcsállom, hogyha egy rövidlábú, viszonylag kiskutya alkalmas a kinti tartásra, viszont eddig olyan infókat találtam, hogy nem nagyon tartották soha bent, inkább ólban.
A wiki is ezt írja:
Pedig az alpesi időjárás inkább hideg.
“ Nyúl-, róka-, őz- és vaddisznóvadászatra kitenyésztett fajta, vadkacsavadászatra is használják.[4] Házban, ház körül ritkán tartják. “
"Az alpesi tacskókopó egy univerzálisan alkalmazható, rendkívül robusztus és időjárásálló keményen dolgozó kutyafajta. Rettenthetetlen fajta, így sűrűn alkalmazzák róka és nyúl vadászatokhoz.
Használhatósága: családi kutya és vadászkutya.
Imádja a gyerekeket, és ha kell vadul védelmezi családját."
Na meglett a kutya. Most még fiatal, így bent lesz… Utána fűtött ólban.
A tenyésztő is így tartja Őket, azt mondta, hogy kint és bent egyaránt tartható, nagyon nagy a hidegtűrő képességük, de azért télen ajánlott vagy bevinni a házba vagy tényleg fűtött helyet biztosítani neki.
Nem tudom mire a sok rosszindulatú válasz, az előző kutyámmal is napi 3-4 alkalommal sétáltam, és nem 5 perceket, annak ellenére hogy nagy terület állt rendelkezésére… Én tisztában vagyok vele, hogy egy kutyának ingerekre van szüksége.
Nem. Még mindig nem, hiszen kistesű és rövid szőrű.
Mindenki elmondta, nem tudom mit vársz még
#7. Olyanok mondták el akik semmit nem tudnak a fajtáról, míg a fajta szakértője, egy tenyésztő beszélt a kérdezővel és adott is el neki kutyát!
Innentől kezdve nyugodt lehetsz, hogy jó helyen lesz a kutya a kérdezőnél és nem lesz gond a tartási körülményekkel, ugyanis az osztrák tenyésztőknél nem 100-400 ezer forint egy kutya, hanem alsóhangon 1 millió!
És nem is adnak olyannak kutyát, aki nem megfelelően tartaná.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!