Ha portán belül harap a kutya?
Kérdésem, hogy ha ki van írva a kapura, hogy a kutya harap, és meg is harap valakit a kutya úgy, hogy megy ki a portáról, akkor mik azok az esetek, amikor úgymond nem vonható felelősségre a gazda és a kutyát sem éri baj, pl hogy karanténba kerül stb. Ja, nem saját családból gondoltam arra, hogy valakit megharap, hanem IDEGENT!
Biztosan ebből is vita lesz, de sebaj, ki tudom szűrni a segítőkész és a kötekedő embereket.
18# Én úgy írtam hogy portán belül történnek az események.
17.
Nem tudom van e erre jogszabály, de eleve nem megyek be idegen portára csengetés, bejelentkezés nélkül, még akkor sem ha nincs kiírva a kapura hogy kutya lehet bent, még akkor sem ha tárva a kapuajtó.
Egyrészt azért mert semmi keresnivalóm nincs ott, másrészt bárhonnan előugorhat egy kutya.
Aki bemegy és megharapja? Hát az így járt.
Akkor az egy barom jogszabály, hogy a kutya nem haraphatja meg portán belül.
Ha ekkora kretén vagyok mint a szomszédod, akkor harapja szét a seggem!!!
És jogosan teszi.A kutya védi a portát.Jó kutya.
Aki ilyen jogszabályt ír az idióta!
Szerintem ez nagyon igazságtalan.
Nincs kutyám,de volt.
És nem a kutya vagy a gazda felelős mindenért.
Aki a saját felelőtlen viselkedésével is hozzájárult, hogy megharapta a kutya, az így járt.
Kerítésen belül, ha bárki bemegy és megharapja a kutya, nem büntetendő.
Magánszemélynek nincs olyan vizsga, amivel közterületen akár védés miatt engedélyezett a kutyaharapás. Ha kosárral jól megveregeti,az más dolog. De ehhez sincs szükség vizsgapapírra.
Iskolai vizsgaigazolás eleve sport kiképzés eredménye.
Bármilyen személyvédelemre képezni a kutyát csak a rendőrségnél lehet. Oda pedig magánszemély nem igazán mehet.
Oltott kutya megfigyelésre otthoni két hét karantént kap, bárhol is harapott meg bárkit.
Ha portán belül megharap valakit és bejelentik, 2 hétig meg kell figyelni a kutyust, nem azt, hogy aggresszív-e, hanem, hogy egészséges-e, ezzel biztosítva, hogy nem adott át betegséget a harapásával.
Rendőrkutyáknál is ugyanez a protokoll, ha van egy elfogás és a kutyát kell küldeni, ha sebet okoz, két hétig nem dolgozhat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!