Ha portán belül harap a kutya?
Kérdésem, hogy ha ki van írva a kapura, hogy a kutya harap, és meg is harap valakit a kutya úgy, hogy megy ki a portáról, akkor mik azok az esetek, amikor úgymond nem vonható felelősségre a gazda és a kutyát sem éri baj, pl hogy karanténba kerül stb. Ja, nem saját családból gondoltam arra, hogy valakit megharap, hanem IDEGENT!
Biztosan ebből is vita lesz, de sebaj, ki tudom szűrni a segítőkész és a kötekedő embereket.
Lehet, hogy rosszul tudom,de a kutya nem igazán kifelé harap.
Ha a gazdi beenged valakit akkor is látszik, hogy a kutyának nem szimpi a személy.
Akkor viszont kifelé is kísértem.
A gazdának ismernie kell a kutyáját ilyen szempontból is.
Szerintem van felelőssége.
Ird ki: a keritesre is a bejarathoz. Harapos kutya. Belepes sajat felelossegre.
Ha megvan a veszettsegoltasa,akkor nincs problema.
Én úgy gondolom, hogy a gazda a felelős minden olyan esetben, amikor a kutya jelenlétében beenged bárkit, és a kutya megharapja az illetőt.
Talán az lehet kivétel, ha szándékosan provokálják a kutyát.
Bocsánat,de én úgy értettem, hogy valakit beengedek, és amikor megy ki az illető,a kutya akkor harapja meg.
4-es voltam.
Félre értettem a kérdést.
Tehát akkor a kérdés az hogy mivan akkor ha a kutya kinyúl a kerítésen kívűlre és megharap valakit?
Mert akkor te vagy a hibás, a kutyának nem szabadna kidugnia a fejét, tehát olyan kerítés kell, hogy a kutya ne tudjon kinyúlni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!