Akinek dobermannja van? Lehet velük agilityzni? A gyönyörű szikár testük. Próbáltátok már?
Csak legyen körbekerítve jól a pálya. Sem hosszú pórázzal, sem elektromos nyakörvvel nem lehet agilityzni. :D
Viccet félretéve, lehet, de nem az ő sportjuk. Nem olyan gyorsak, nem olyan fordulékonyak és nem olyan jól irányíthatóak. Emellett egészségben sem tesz jót nekik.
De miért, hisz karcsú, izmos, fürge kutyák, nem?
Na és játszani szeret?
Helyes! :D
Mi szeretnek csinálni?
Inkább igp, obedience, mantrailing és az örző védő különböző fajtái, illetve cannicross-bikejöring-scooter az ő területük.
Agilitit max mini méretre rakott léccel csinálnék velük. Most jött be hazánkba a hoopers, hasonlít az aglilitihez, nézz utánna, ha gondolod :) szerintem az szuper lehet a dobinak is.
Hobbinak, vagy az engedelmes képzés részeként biztos élvezné egy dobi, de versenyzésre nem hiszem hogy nyerő lenne. Vannak erre a sportra fizikálisan sokkal alkalmasabb fajták is, de az ő ízületeiknek is megterhelő. pl egy border 15 kg, mégsem bírják idős korukig. Egy dobi szuka mondjuk soványan tartva 32 kg, egyszerűen nem a folyamatos ugrálásra van kitalálva. Hiába fordulékony és gyors, közel sem annyira mint egy border.
Egy dobinak engedelmes képzés, örző-védő, szimatmunka való elsősorban. Bele lehet kóstolni ezeken kívül számtalan sportba, nagyon értelmes örökké pörgő kutyák, de elsősorban ők személyvédő munkakutyának lettek kitalálva.
Értem köszi, ezek jók:)
Van még egy problémám.
A fülvágás. Utálom, azt se biztps, hogy lehet-e még csinálni ilyet, de anélkül úgy néz ki, mint egy elcseszett kopó vagy egy óriás tacskó, nagyon idétlen.
Ebben az ügyben nem tudom mit tegyek, illetve a többi kutyás és kutyasulisok nem-e néznek ki, amiért be van vágva a kutyám füle ..
De én se igazán akarom amúgy, a farokvágás meg egyáltalán nem is kell, az nem zavar, csak azok a fura nagy lapát fülek a keskeny pofijához, határozott, kemény arckifejezéséhez nagyon bután állnak.
Ha ennyire zavaró akkor miért nem olyan kutyát választasz aminek alapból áll a füle?
Most ezért komolyan vágatnád neki?
Ennyi erővel vágott füllel úgy fug kinezni mint egy "óriás csivava"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!