Egy kutya segíthet oldani a szorongást társas helyzetekben?
Sajnos nagyon introvertált vagyok és borzalmasan szorongok, ha emberek közé kell menni.
Jelenleg társasházban lakom, de mindig imádtam a kutyákat.
Amikor gyerek voltam a kertes házunkban 4-5 kutyánk is volt. (Nem egyszerre.) Szóval 20 évnyi tapasztalatom van korábbról kutyázásból.
Most majdnem 30 vagyok. Érdemes lenne befogadni egy kutyát és elvinni magammal ha új emberekkel ismerkedek?
(Nyilván nem csak haszonállatnak, hanem társnak is. Csak úgy értem oldaná-e a szorongásomat, mint egy terápiás kutya.)
Az ilyen élethelyzetekben adódó egyik legjobb megoldás. Kinek egy hobbi, kinek a sport, kinek egy törődésre, szeretetre váró kutya, egyéb házikedvenc kiút lehet letargiából, depresszióból...és sok egyéb, feldolgozhatatlannak tűnő problémából. Gyakorlatod is van.
"Kutyásként" potenciális segítőid kerülhetnek ki a kutyatartók csapatából. Biztosan akad köztük elég, akire számíthatsz majd. Nem szigetelődsz el még jobban az emberektől, akkor is lesz indokod/lehetőséged emberekkel találkozni, amikor egyébként ki se dugnád az orrod a lakásból. Testednek-lelkednek jót tesz, ha van, aki megmozgasson, kibillentsen a depiből.
Ha megvannak a tartáshoz a feltételeid, akkor magaddal tolsz ki, ha megvonod magad egy kutya társaságától...és persze attól, hogy neki legyen egy róla gondoskodó gazdija.
Sokunknak a kutyát, mint társat, akár receptre is felírhatnák, a sok dilibogyó helyett.
Ne csinálj problémát abból, hogy társasházban laksz! Mielőbb vegyél magadhoz egy kutyit, akivel rossz napokon is megtalálhatod a békét, az összhangot, a segítséget.
Akivel jóban-rosszban számíthattok egymásra.
Nekem nem vált be. A kutyus nem így oldja a feszültségeket. Ő egy tükör, ha én rosszul vagyok, akkor ő ezt tükrözi vissza. Akkor lesz kiegyensúlyozott és nyugodt, ha én is az vagyok.
A helyi kutyások pedig nem jobbak, mint bárki más. Ugyanúgy beszólogatnak, bunkóskodnak, fikáznak másokat. Akik pedig utálják a kutyákat, azok úgy érzik, hogy nyugodtan beszólogathatnak az utcán, lépcsőházban, üzeneteket dobálhatnak a postaládába, stb.
A kutya rendszert visz az életedbe és muszáj beleállni miatta feszült helyzetekbe, de nem oldja a meg lévő gátlásokat, csak úgy érzed, hogy az érdekében muszáj megtenned dolgokat. Nem akarlak lebeszélni, mert tényleg jó, ha van kutyád, de nagy hiba azzal az elvárással belevágni, hogy majd a kutya segít rajtad. Tapasztalatból mondom. Te vagy, aki segít a kutyán, vigyáz rá, kiáll érte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!