Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Minek tart kutyàt olyan, aki...

Minek tart kutyàt olyan, aki nem kèpes normàlisan ellàtni?

Figyelt kérdés
Nagyon sokszor olvasom itt is, fb-n is, hogy a legolcsóbb kaját keresik az emberek, ami gyakorlatilag hamu, meg nèmi gabona. Vagy, simàn vègignèzik, ahogy a kutyàjuk kínhalàlt hal, mert nem viszik orvoshoz, nincs rà pènz. Az ilyen, mikor megveszi a kutyàt, miért nem gondol bele abba, hogy tisztessèggel el tudja e tartani vagy sem? Nekik jó nèzni a sajàt àllatuk nélkülözèsèt/szenvedèsèt?!

2020. dec. 20. 15:49
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/80 anonim ***** válasza:
0%
Ok
2020. dec. 22. 13:26
 52/80 anonim ***** válasza:
69%
Sajnálom szegény kutyát, szerintem inkább add oda olyannak aki képes ellátni
2020. dec. 22. 13:31
 53/80 anonim ***** válasza:
52%

Kérdező, te a másik véglet vagy, ez a nézet sem jó, amit te képviselsz. Tény, nem jó a kutyának a szemét kaja, más kérdés, hogy sokszor menhelyeken sincs jobb, de más miatt. Aki magát sem tudja ellátni, annak nem kellene, hogy kutyája legyen, bár így a hajléktalanoktól is el kellene venni, amivel megint vannak, akik nem értenek egyet.

Nem mindenkinek kell kutyasuli, és a kutyasulik, trénerek sem egyformák. Nekem pl mentettem van, nem érdekli a tűzijáték, de a csörgő üveg módszertől húzná a nyúlcipőt, és vannak kutyasulik, ahol ezt alkalmazzák. A neten is sok jó segítség van a kutyák neveléséhez, akinek van érzéke az állatok neveléséhez, az ezekkel elboldogul. Ráadásul a covid miatt a kutyasulik oktatási rendje is felborult. Olyan kutya is van, amelyiknek speciális nevelés kell, mert problémás.

Az etetést a kutyára kell szabni, ha rendesen van összeállítva az értend, jó a barf, jó a főzés, és jó a táp is. A kutya életkora, aktivitása, egészségi állapota is befolyásolja, hogy mi a jó neki. A táp kényelmes, a másik két módszer mellé meg kellenek kiegészítők. Van itt egy kérdés, ahol a kutya hízik a jó táptól, a gazdi már nem tudja, hova csökkentse az adagot, idős kutya. Más összetétel kell egy aktív kutyának, más egy ölebnek, más egy örökmozgó kölyöknek, más egy lassuló anyagcseréjű szeniornak. A főzésnél és a barfnál jól lehet variálni az összetevőkkel, a táp összetétele adott, ott másképp kell megtalálni a megfelelőt. Barf annak jó, akinek van nagy fagyasztókapacitása, akinek nincs, annak jó a táp és a főzés is. A főzés alatt nem a gazdi maradék kajáját kell érteni, lehet ezt a kutyára szabni, csak kell mellé táplálékkiegészítő. Olyat is olvastam, hogy valakinek a kutyájának nagyon nem jött be a barf, pedig meg tudták volna oldani a tárolást. A kutyák nem egyformák. Az én mentett keverék kutyám a főtt kaját eszi meg legszívesebben, tápból egy sem volt még, ami tartósan ízlett neki, nagy fagyasztóm meg nincs, szóval tanulom a számára optimális étrend összeállítását. Eddig senki nem mondta volna meg róla, hogy mentett kutya, nem egy ember volt, aki azon is csodálkozott, hogy keverék.

Mondjuk én felkészültem az érkezése előtt, nem vállaltam be a semmire.

2020. dec. 22. 14:23
 54/80 A kérdező kommentje:

Nem relevàns, hogy mit eszik szívesen. A gyerek is a mekit eszi legszívesebben, mègse azt adsz neki mindig és nem is jó neki.

Ha a màsik vèglet a kutya fizikai és szellemi szüksègleteinek a megfelelö kielègítèse, akkor ám legyen.

(Olyan kutya is van, amelyiknek soeciális nevelés kell - magànoktatàd, mèg drágább ;) )

2020. dec. 22. 14:30
 55/80 anonim ***** válasza:
68%
Kérdező, nem olvastad el figyelmesen, vagy nem vagy hajlandó a saját berögzült véleményedtől elszakadni, igazából mindegy. A kutyák nem egy kaptafára lettek gyártva, így nem lehet ugyanaz jó mindegyiknek. Nem a hulladék kutyatáp mellett érveltem, és nem is a házi maradék mellett. De igenis számít, hogy mit eszik meg a kutya, mert vannak kutyák, akik hajlamosak éhezni is, ha olyat kapnak, amit nem hajlandók elfogyasztani. Én is rosszul vagyok a spenótfőzeléktől, ha nem lenne más, akkor sem enném meg. Szerencsére elég bőséges alternatíva van, többféle táp, a kutya életmódjához és ízléséhez is igazítható, lehet barfozni, akinek az a jó, és adott hozzá minden, és ha jól van összeállítva, akkor lehet főzni is a kutyának, és ez sem rossz, hiába gondolod azt, hogy hülyeség.
2020. dec. 22. 15:04
 56/80 A kérdező kommentje:

Elolvastam, csak én èrtek is a kutyàkhoz. Ök nem emberek. Ne is antropomorfizàljunk tehàt. Teljesen irrelevàns a te ès a spenót viszonya a kutya szempontjàból.

Mit gondolsz, amikor a vadkutya falkàban a falkvezèr meghagyta a legszarabb rèszeket, akkor az ízlett az alattvalóknak? Elárulom, nem ízlett.

A kutya, ha jól be van àllítva a helye, mindent szívesen elfogad, amit a vezetöjétöl kap. Amelyikek èheznek inkàbb, mintsem hàlàdan ennének, ott rosszul van felàllítva a sorrend, és màs, komolyabb problèmák is vannak. Nem csak a kaja.

2020. dec. 22. 15:15
 57/80 anonim ***** válasza:
52%

Nem feltétlenül rossz sorrend miatt nem eszik meg valamit. Te még nem olvastál olyat, hogy visszahívtak egy tápot, mert valami volt benne, aminek nem kellett volna? Vagy olyat, hogy átdátumoztak valamit? A kutya megérezheti azt is, ha változtatnak az összetételen, jobb az orruk, mint nekünk. Tudom, megeszi a mérgezett kaját az utcán, a nincs rá megtanítva, hogy ne egyen fel semmit a földről. De azért túl egysíkúan gondolkodsz. Az én kutyámnak volt már hasmenése agyondicsért, jó minőségű táptól is, és nem hirtelen váltottunk.

Vannak, akik főznek a kutyájuknak, és jobban odafigyelnek az összeállításra + étrendkiegészítőkre, mint más a tápra.

2020. dec. 22. 15:28
 58/80 A kérdező kommentje:
Telejsen más dologról beazèksz. Ha valami, akkor az èrcrendszered egysíkú. De hàt nekem igazából teljesen mindegy, fözzèl akkor, ha ez a vesszöparipàd, magddal ès a kutyàval bszol ki, nem velem.
2020. dec. 22. 16:29
 59/80 anonim ***** válasza:
52%

Kerdezo eleg szanalmasak az indokaid.

Eddig meg amellett erveltel hogy mindig a legjobbat a kutyanak. Megvehetem neki a legdragabbat ha nem eszi meg, de szerinted ez mindegy csak draga legyen?

En a kutyat nézem eloszor nem a penztarcamat. Nem veszem meg ha tudom hogy utalja. Eddig meg itt a maslow piramisrol hablatyoltal utana meg a kutya nem ember... Hat vicces ez a kettő igy egyutt.

Akkor neked vegulis mi a lenyeg? Nem az hogy a kutya erdekeit kene nezni? En nem etetem olyannal amirol tudom hogy sz.r csak mert draga!

A fozesrol meg annyit hogy sok kutyanak se a barf, se a tap nem jön össze! Sok allatorvos is ajanlja. Egeszseges a kutyaknak. De mondjuk Te biztos okosabb vagy mint a legtobb allatorvos.. Te értesz a kutyakhoz.

2020. dec. 22. 17:50
 60/80 A kérdező kommentje:

A kutya èrdeke az, hogy megfelelö minösègü tàplàlèkot egyen. Igen, ez drága alapjàban vève.

A kutyànak nem èrdeke az, hogy vàlogasson. Ezàltal tàplàlèkban szegèny èlelmet egyen, csak azèrt, mert ízlik neki (fött ètel).

Ha neked ez szànalmas, akkor a kognitív kèpessègeidet komolyan kètsègbe kell vonnom...

2020. dec. 22. 19:33
1 2 3 4 5 6 7 8

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!