Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Tacskóbénulásból felépülhet a...

Tacskóbénulásból felépülhet a kutyám?

Figyelt kérdés
3 éves tacskókeverékről van szó. Október végén teljesen lebénult a két hátsó lába. Most December 12. Van és kétségbe vagyok esve. Azonnal kihívtuk az állatorvosi, szteroidok szurit kapott, két hétre rá még egyet. Masszírozzuk, törnáztatjuk a lábát, ami teljesen el van ernyedve. Bepisil, bekakil. Sajnos kinti kutyus, nem engedik szüleim, hogy behozzam. A lábát húzza maaa után a betonon, és teljesen le van horzsolva, hiába fertőtlenítés, kenem sudocremmel és költözöm neki vastagon. Leszedi, mert kényelmetlen neki, naponta így 2x-3x is bekötöm. Azt mondta az állatorvosi, hogy műtét nem szükséges, mert 10 ből 9 kutya felgyógyul nélküle, persze hosszadalmasabb a folyamata. Azt mondta 2 hónap alatt nagyjából rendbe jön, sajnos én nagyon kicsi javulás látom, de szinte semmit. Nagyon szeretem, és a legjobbat akarom neki. Valakinek van tapasztalata benne? Nektek mennyi idő alatt, és hogyan gyógyult meg? Szüleim azt mondták, hogy elkéne altatni, de én szeretném hinni,hogy meggyógyulhat. Nagyon életvidám, és egyáltalán nem viseli meg a betegség, makk egészséges, ezért nem szeretném:( segítő válaszokat előre is köszönöm.

2020. dec. 12. 19:49
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
53%

21 felfogod, hogy egy 15 éves gyerekkel beszélsz így? Gyökér.

Kérdező, sajnos ez így tényleg nem oké, legalább area vedd rá a szüleidet, hogy próbáljatok meg egy másik dokit és amíg tart ez az állapot addig hadd legyen bent legalább az előszobában a kutya, mert a hideg tényleg nem tesz jót neki.

2020. dec. 12. 22:25
 22/24 anonim ***** válasza:
100%
Ez úgy kezdődik, hogy MR, majd műtét.
2020. dec. 13. 13:46
 23/24 anonim ***** válasza:
70%

"Azt mondta az állatorvosi, hogy műtét nem szükséges, mert 10 ből 9 kutya felgyógyul nélküle, persze hosszadalmasabb a folyamata."

"Az altatást az állatorvosi ajánlotta fel a szüleimnek, mivel szerinte nem fog felépülni"

El kéne dönteni melyik. Nem inkább nem akaródzik műtétre költeni?

Keress meg tényleg egy állatmentő csoportot, és hiába pattogsz itt: egy félig lebénult kiskutyát kint tartani a kertben ahol véresre horzsolja a lábát, az állatkínzás. Fiatal, 3 éves kutya altatásán gondolkodni úgy, hogy semmit se tesztek a felépüléséért, kegyetlenség.

És nem kell itt szülőzni meg 15 évesezni, lényegében kihívtátok a helyi lódoktort egy gerincbetegséghez(!), aki adott két injekciót és azóta a kutya kint horzsolja magát véresre, ti meg a megölésén filóztok (te is, látszik az első válaszodból).

Én szereznék valahogy pénzt és bebuszoznék a kutyámmal (aki amúgy egy hevesi c.sorról lett mentve, ha már kóborkutya befogadással érvelsz) egy normálisan felszerelt rendelőbe, ha ilyen lenne, nem érzékenykednék meg rebegtetném a szempilláimat hogy fiatal vagyok, meg a szüleim.

2020. dec. 13. 19:42
 24/24 anonim ***** válasza:
53%

Az egész család úgy aberrált itt, ahogy van. 15 éves gyerek, mi? És ha majd cukin beszélünk vele, meg gagyogunk neki, mint egy babának, akkor biztos jobb lesz a kutyának, igaz?

Ilyen emberek mellé nem való kutya! Ilyen beteg lelkű férgeknek nem lenne szabad állatot tartaniuk és kínozniuk!

2020. dec. 14. 11:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!