Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Tacskóbénulásból felépülhet a...

Tacskóbénulásból felépülhet a kutyám?

Figyelt kérdés
3 éves tacskókeverékről van szó. Október végén teljesen lebénult a két hátsó lába. Most December 12. Van és kétségbe vagyok esve. Azonnal kihívtuk az állatorvosi, szteroidok szurit kapott, két hétre rá még egyet. Masszírozzuk, törnáztatjuk a lábát, ami teljesen el van ernyedve. Bepisil, bekakil. Sajnos kinti kutyus, nem engedik szüleim, hogy behozzam. A lábát húzza maaa után a betonon, és teljesen le van horzsolva, hiába fertőtlenítés, kenem sudocremmel és költözöm neki vastagon. Leszedi, mert kényelmetlen neki, naponta így 2x-3x is bekötöm. Azt mondta az állatorvosi, hogy műtét nem szükséges, mert 10 ből 9 kutya felgyógyul nélküle, persze hosszadalmasabb a folyamata. Azt mondta 2 hónap alatt nagyjából rendbe jön, sajnos én nagyon kicsi javulás látom, de szinte semmit. Nagyon szeretem, és a legjobbat akarom neki. Valakinek van tapasztalata benne? Nektek mennyi idő alatt, és hogyan gyógyult meg? Szüleim azt mondták, hogy elkéne altatni, de én szeretném hinni,hogy meggyógyulhat. Nagyon életvidám, és egyáltalán nem viseli meg a betegség, makk egészséges, ezért nem szeretném:( segítő válaszokat előre is köszönöm.

2020. dec. 12. 19:49
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:
Űríteni tud, azzal nincs baj. Megpróbálok,mégtöbbet megtenni. Ha más nem, akkor kihívom az állatvédőkeglt. Nagyon szeretném, hogy jó legyen neki. Tényleg a mindenem. Szegénynek mindig elérzékenyülök, és nem érti mi történik körülötte:(
2020. dec. 12. 20:21
 12/24 anonim ***** válasza:
100%

Ezt olvastad: https://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__10329236-tac..

Amúgy ha beírod ezen az oldalon is a keresőbe "tacskóbénulás" sok hasznos dolgot olvashatnál.

2020. dec. 12. 20:25
 13/24 anonim ***** válasza:
74%

Igenis rossz helyen van!

Ha az én kutyám beteg (szerencsére, lekopogom, eddig a legveszélyesebb egy kis gyomorrontás volt), akkor én hajnalban is virrasztok mellette, figyelem, ahogy alszik, veszi a levegőt és minden rezzenését. És nem kint az udvaron, hanem mellettem az ágyban!

Ha súlyosabb baja lenne, addig mennék, amíg normális orvost nem találok! Nem pedig a faluhatárig... Ha kell, akkor Budapest, Állatorvostudományi Egyetem. Addig keresném a megfelelő orvost, amíg meg nem találom. Időt és pénzt nem kímélve.

"Mindent megkap, amire szüksége van, "

Ha ez így lenne, már régen jól lenne...

2020. dec. 12. 20:30
 14/24 anonim ***** válasza:
66%
Ezért nem kell gyereknek kutyát adni...
2020. dec. 12. 20:31
 15/24 A kérdező kommentje:

Sajnos ezzel nem a kérdésemre válaszoltak. De nyugodtan, hisz jogos.

Az előző válaszadóknak nagyon köszönöm a segítséget:)

A témát itt lezártam, már tudom mi a helyes. Köszönöm.

2020. dec. 12. 20:36
 16/24 anonim ***** válasza:
72%
Szívesen! Jobbulást kívánok a kutyusnak!
2020. dec. 12. 20:38
 17/24 anonim ***** válasza:
69%
Igen? Es mi a helyes? Viszed uszni, terapiara, normalis orvoshoz, es draga etrendkiegeszitoket veszel neki, beengeded a hazba? Mert ez lenne a helyes. Beszelj a szuleiddel.
2020. dec. 12. 20:41
 18/24 anonim ***** válasza:
76%
Hiába beszélne velük, ha ők abban szocializálódtak, hogy a kutyának az udvaron a helye... Csak nem éppen egy beteg, rövidszőrű, kistestű kutyának.
2020. dec. 12. 20:43
 19/24 A kérdező kommentje:
Pontosan ezek amiket leírtál. Mint írtam, lezártam.
2020. dec. 12. 20:44
 20/24 anonim ***** válasza:
61%

Kérdező, te is tudod, hogy 15 évesen, középiskolásként sem időd, sem kapacitásod nincsen úszni hordani egy kutyát, rendes állatorvoshoz vinni. Még autód sincs, könyörgöm.

A gyógyszerek, étrendkiegészítők is drágák.

2020. dec. 12. 20:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!