Mik az első jelei annak, hogy a kutyám vemhes?
Állandóan a törzskönyv, a tenyész szemle,a szűrések.
Mindenkitől ezt hallani. Meglátnak egy szaporítót, és egyből le kell szidni, hülye kommenteket írogatni.Nem tudom ti milyen környéken éltek, de ahol én, itt nem igazán van normális tenyésztő, csak szaporítók.Lehet lepontozni.Most én nem a szaporítók oldalán állok, nem kell azt hinni.Csak honnan tudjátok, hogy ha nincs törzskönyve egy kutyának, akkor utcára kerül, mert szaporítótól van? Egy szaporító csak azért szaporíthat kutyát, mert jön be belőle valami pénz, vagy talán azért is, mert szereti a kutyákat, csak mondjuk egy olyan fajta, amire törzskönyvet Magyarországon nehéz szerezni? (Amerikai Pit Bull Terrier.. ja és még valami: Ne kezdjétek el, hogy a Pit milyen gyilkos, ki kellene írtani az egészet, az egy másik vitatott téma.)
Nem kell úgy venni ezt a hozzászólást, hogy én szaporító vagyok.Ez csak az én véleményem.
Törzskönyv nélkül honnét tudod, hogy véletlen nem közeli rokonával fogod-e pároztatni? Tenyészszemle nélkül honnan tudod, hogy a ktyád megfelel-e azoknak a követelményeknek, amilyennek egy tenyészkutyának lennie kell, hogy a fajta megmaradjon olyannak, amilyennek évszázadok alatt kitenyésztették (az egy dolog, hogy a kutya szép, ettől még nem biztos, hogy szakmailag is alkalmas tenyésztésre, arról nem is beszélve, hogy TÖKÉLETES KUTYA NINCS és a tenyészszemlén részletes bírálati leírást kapsz a kutyáról, adott esetben ajánlásokat is tesz a bíró, milyen párt érdemes hozzá választani, hogy a gyengébb tulajdonságok az utódokban eltűnjenek). Szűrések nélkül honnét tudod, hogy a kutyád nem hordoz-e valamilyen genetikailag öröklődő betegséget? Tudod mi az, hogy hordozó? Az, hogy tünetmentes, látszólag egészséges! A szűrés pedig nem azt jelenti, hogy a doki megtapogatja és megvizsgálja, a genetikai vizsgálatokat vérből, laborban végzik és ez drága mulatság. Két hordozó kutyának, akik ugye LÁTSZÓLAG egészségesek, 50 % esélyjel beteg kölykei lesznek. Tehát azt, hogy ki tudd zárni, a kutyád hordozó-e. csakis DNS teszttel lehet megállapítani. Hordozót mentessel lehet párosítani, de hordozót hordozóval nem!
"Csupán" ennyi a jelentősége az általad felsorolt három dolognak.
A pit bull törvényt pedig az új kormány eltörölte, tehát eléggé hiányos információkkal rendelkezel ebben is.
Szeptembertől érvényes, hogy újra lehessen tenyészteni.
De ha te olyan okos vagy, hogy tudsz Magyarországon Pit bull tenyészetet, akkor adsz nekem címet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!