Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mik az első jelei annak, hogy...

Mik az első jelei annak, hogy a kutyám vemhes?

Figyelt kérdés
2010. aug. 12. 11:03
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
61%
A probléma eleve ott kezdődik, hogy rengeteg kérdés merül föl egy fedeztetés-vemhesség kapcsán. És ezeket igazából nem itt kéne megkérdezni, hanem az ÁLLATORVOSNÁL! Tanácsokért nem kér pénzt az orvos, viszont sokkal hitelesebb és átfogóbb válaszokat ad, mint amiket itt szoktak elég sokszor - és valljuk be, elég gyakran oltári baromságokat tudnak írni ide és aki ezekre a baromságokra még hallgat is, lehet nagyobbat árt a kicsiknek, mint ha nem kap semmi választ és végül kénytelen lesz az állatorvost megkérdezni (aki ha tényleg elhivatott, még az is lehet, hogy meggyőzi az ivartalanításról, és mivel szakember jobban tud a gazdákra hatni, mint bárki más!). Nem mondom, jó válaszokat is szoktak írni, de legalább ennyi marhaság van, amitől jóérzésű ember a haját tépi. Szóval már csak ezért sem itt kéne tájékozódni ilyen dolgokról, ami egy alom felnevelését stb. illeti. Ha meg annyira nem veszi valaki a fáradtságot, hogy orvost kérdezzen, akkor magára vessen és vállalja a következményeit, hogy nem feltétlenül azt a választ kapja, amit hallani szeretne...
2010. aug. 12. 14:27
 22/27 anonim ***** válasza:
15%

Állandóan a törzskönyv, a tenyész szemle,a szűrések.

Mindenkitől ezt hallani. Meglátnak egy szaporítót, és egyből le kell szidni, hülye kommenteket írogatni.Nem tudom ti milyen környéken éltek, de ahol én, itt nem igazán van normális tenyésztő, csak szaporítók.Lehet lepontozni.Most én nem a szaporítók oldalán állok, nem kell azt hinni.Csak honnan tudjátok, hogy ha nincs törzskönyve egy kutyának, akkor utcára kerül, mert szaporítótól van? Egy szaporító csak azért szaporíthat kutyát, mert jön be belőle valami pénz, vagy talán azért is, mert szereti a kutyákat, csak mondjuk egy olyan fajta, amire törzskönyvet Magyarországon nehéz szerezni? (Amerikai Pit Bull Terrier.. ja és még valami: Ne kezdjétek el, hogy a Pit milyen gyilkos, ki kellene írtani az egészet, az egy másik vitatott téma.)

Nem kell úgy venni ezt a hozzászólást, hogy én szaporító vagyok.Ez csak az én véleményem.

2010. aug. 12. 14:45
 23/27 anonim ***** válasza:
69%

Törzskönyv nélkül honnét tudod, hogy véletlen nem közeli rokonával fogod-e pároztatni? Tenyészszemle nélkül honnan tudod, hogy a ktyád megfelel-e azoknak a követelményeknek, amilyennek egy tenyészkutyának lennie kell, hogy a fajta megmaradjon olyannak, amilyennek évszázadok alatt kitenyésztették (az egy dolog, hogy a kutya szép, ettől még nem biztos, hogy szakmailag is alkalmas tenyésztésre, arról nem is beszélve, hogy TÖKÉLETES KUTYA NINCS és a tenyészszemlén részletes bírálati leírást kapsz a kutyáról, adott esetben ajánlásokat is tesz a bíró, milyen párt érdemes hozzá választani, hogy a gyengébb tulajdonságok az utódokban eltűnjenek). Szűrések nélkül honnét tudod, hogy a kutyád nem hordoz-e valamilyen genetikailag öröklődő betegséget? Tudod mi az, hogy hordozó? Az, hogy tünetmentes, látszólag egészséges! A szűrés pedig nem azt jelenti, hogy a doki megtapogatja és megvizsgálja, a genetikai vizsgálatokat vérből, laborban végzik és ez drága mulatság. Két hordozó kutyának, akik ugye LÁTSZÓLAG egészségesek, 50 % esélyjel beteg kölykei lesznek. Tehát azt, hogy ki tudd zárni, a kutyád hordozó-e. csakis DNS teszttel lehet megállapítani. Hordozót mentessel lehet párosítani, de hordozót hordozóval nem!

"Csupán" ennyi a jelentősége az általad felsorolt három dolognak.

A pit bull törvényt pedig az új kormány eltörölte, tehát eléggé hiányos információkkal rendelkezel ebben is.

2010. aug. 12. 15:05
 24/27 anonim ***** válasza:
74%
Normális tenyésztőért pedig utazom több száz kilométert is, mert ha már kutyát veszek, akkor szeretném, hogy garantáltan egészséges legyen, jó idegrendszerű, küllemileg típusos és a tenyésztő lelkiismeretes. És nem fogok azért a szomszéd utcai putriból venni kutyát, hogy ne kelljen sokat utaznom, meg ott óccsó, hanem inkább gyűjtöm a pénzem és utazom, de akkor biztos, hogy azt kapom a pénzemért, amit szerettem volna és minderre a tenyésztő garanciát is vállal. Ha meg ehhez nincs kedvem, se pénzem, akkor fogom magam és bemegyek az első gyepire, ami van minden megyében, nem is egy, és kihozom az első megtetsző kutyust, akit lehet az altatástól fogok így megmenteni. Oltás árat kell fizetnem érte, aztán bemegyek az első dokihoz és ivartalaníttatom, hogy véletlen se lehessen olyan baleset, ami miatt 6 másikat termelek a helyére!
2010. aug. 12. 15:08
 25/27 anonim ***** válasza:

Szeptembertől érvényes, hogy újra lehessen tenyészteni.

De ha te olyan okos vagy, hogy tudsz Magyarországon Pit bull tenyészetet, akkor adsz nekem címet?

2010. aug. 12. 16:51
 26/27 anonim ***** válasza:
100%
Amikor még nem tudtam hogy nem szabad szaporítani, egyszer volt a kutyámnak kölyke. Az első jele az volt a vemhességnek, hogy a mellkasa megnagyobbodott (gondolom rendeződtek a szervek) később más kutyás is mondta hogy ez jel lehet.
2010. aug. 12. 18:12
 27/27 anonim ***** válasza:
Márelnézést de ha nektek lenne kiskutyátok jól esne hogy lyeneket mondanak????
2012. máj. 22. 17:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!