Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Nem szenvedés egy kutyának,...

Nem szenvedés egy kutyának, ha napi 9 órát egyedül van és ki sem mehet?

Figyelt kérdés
Gyerekkoromban több kutyánk is volt, de udvaron voltak. De most én már panelban lakom és dolgozok napi 8 órában, az oda-vissza úttal együtt összesen napi 9 órát vagyok távol. Nagyon szeretnék egy kutyust, de szerintem így csak szenvedne. Más az, ha van párod és más időben dolgoztok, hogy szinte mindig van otthon vele valaki vagy legalább sűrűbben ki tudjátok vinni, de én egyedül hogy oldjam meg? Mást nem tudok megkérni napi szinten.
2020. dec. 8. 09:53
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
80%

18-as, értem, szóval ha neked rossz tapasztalatod van, akkor az mindenkire igaz egyetemesen.

Ezek után mániám lesz ráfogni a szemben, a mellettünk és az alattunk levő szomszédokra is, hogy márpedig akkor is vinnyognak a kutyáik, ha nem hallom egy percig sem meg más sem panaszkodik a házban, mert a gyíkon megmondták, a TÖBBSÉG ilyen és kész!

Egyébként ennyi erővel gyereket se vállaljon senki panelba, mert mi van, ha sírós lesz és márpedig ott sajnos tényleg olyan a többség egy adott életkorban, ki hosszabb, ki rövidebb ideig. A csecsemőordítás is pont ugyanolyan zavaró.

Vaaaagy tudomásul vesszük, hogy ezek a panelélet velejárói.

2020. dec. 8. 12:18
 22/34 anonim ***** válasza:
80%

9 órát én is kibírom munka közben, pedig közben én mozgok is. A kutyáim szinte végalusszák. Most, hogy itthon vagyok, ígyis simán alszanak :D fel se akarnak kelni

Gondolj bele, ha éjszaka alszol, akkor is tartja a kutya 8-9 órát, amíg felébredsz és leviszed sétálni.

2020. dec. 8. 12:23
 23/34 anonim ***** válasza:
15%
De, szenvedés. Az, hogy egyedül van. Minden nap. Még ha nem is vinnyog, nyüszög, attól még nem jó neki egyedül. És MINDEGY, hogy kint van, vagy bent van.
2020. dec. 8. 13:00
 24/34 anonim ***** válasza:
82%
Semmi bajuk nincsen tőle. Meg kell nevelni és kielégíteni a mozgás meg a tanulás iráni igényét. Jól el vannak 8-9 órákat
2020. dec. 8. 13:01
 25/34 anonim ***** válasza:
79%
Lol 23, tehát csak az tartson kutyát aki 24-0be rááldozza az életét? A legtöbb kutyásnak a kutyán kívül is van élete, de az ilyen turbóállatvédők annyira szánalmasak
2020. dec. 8. 13:02
 26/34 anonim ***** válasza:
79%
A legtöbb kutya egy hosszabb séta után nyugodtan alussza végig a napot, azonban egyesek nehezen viselik a 8-10 órás tétlenséget, így a rombolással járó bosszúságok mellé a kutya stresszes állapota is társul, melyet valahogy kezelni kell. Erre a célra specializálódott kutyapanziók jöttek létre, sőt kutyaiskolák is vállalnak úgynevezett „napközis” foglalkozást, illetve magánszemélyek hirdetik magukat kutyasétáltatóként. Mindnek megvan az előnye és a hátránya is, így kutyánk természetét felmérve kell a döntést meghoznunk, melyik lenne számára a legideálisabb választás.
2020. dec. 8. 13:18
 27/34 anonim ***** válasza:
80%
Megfelelő foglalkozás mellett vígan elvannak
2020. dec. 8. 13:30
 28/34 A kérdező kommentje:

Na jó, elég a vitából. Két kistestű kutyát fogok magamhoz venni és kész.

Amúgy éjjel nem vár 8-9 órát, max 7-et. Felnőtt, menhelyi, már összeszokott(kenneltársak vagy testvérek ilyesmi) kutyapárost fogok örökbe fogadni, mégis jobb nekik, mint egy ketrecben. A sok mozgással nincs bajom, csak az egyedülléttől és a sokáig tartogatástól féltem, de találtam rá megoldást, köszönöm a válaszokat. Reggel-este laza séta, munka után meg egy nagy játék, sok foglalkozás stb, aztán vacsi.

2020. dec. 8. 14:21
 29/34 anonim ***** válasza:
80%
Kutyától függ, nekünk pl. mega-keverék 5 kilós kis korcs benti kutya le se szarta, ha még otthon voltunk is inkább aludt egész nap, este hatkor pedig pattant a sétához. De szomszédéknál németjuhász pl. rendszeresen szökött hasonló életvitel mellett...
2020. dec. 8. 14:24
 30/34 anonim ***** válasza:
70%

“Na jó, elég a vitából. Két kistestű kutyát fogok magamhoz venni és kész.”

Na azért álljon meg a menet, kérdező. Vegyél vissza a hangnemből. Én támogatom a kutyus(ok) örökbefogadását, többször is kiálltam amellett, hogy elvannak egyedül megfelelő lefárasztással. Viszont meg ne haragudj, de ekkora arcod még nem volt az alap kérdésben, sőt te magad bizonytalankodtál és írtál/kérdeztél olyanokat, hogy nem lesz-e ez szenvedés a kutyának. Most mit vagy felháborodva nulla panelos kutyatartó tapasztalattal, hogy voltak, akik le merték írni, hogy bizony azért tud az lenni, ha nem az életviteledhez illőt választasz? Azon meg főleg szánalmas volt felháborodnod, hogy valaki feltételezni merészelte, hogy 9 órát alszol-ébredezel, ami egyébként egy átlagember alvásigénye.

2020. dec. 8. 14:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!