Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mégis mit rontottam el?

Mégis mit rontottam el?

Figyelt kérdés
Van két kutyám. Nagyon okosak, bármilyen helyzetben szót fogadnak, sorban hozzák haza a díjakat versenyekről stb. Szóval minden jó amit el lehet képzelni. A kis dolgok mégsem mennek. Ha valamit nem úgy csinálok ahogy tanítottam nekik akkor már nem is csinálják meg stabilan. Olyanokra gondolom, hogy ugye a kutya nem eszik amíg nem mondom. De ha megmozdulok vagy elfordulok, arrébb megyek akkor már rögtön menne enni pedig semmit sem szóltam és ha ott állok előtte akkor meg egy napig képes lenne várni. Vagy hogy ne menjen ki az ajtón... Ha kimegyek az ajtó elé, megállok, szétnézek, visszafordulok akkor még úgy sem jönnének ki hogy húzom őket a pórázzal, inkább megfulladnának... De ha pl kimegyek az ajtón vissza sem nézve az utca másik oldalára beszélgetni akkor két perc múlva azt látom hogy a kutya kint szaglászik halál nyugalommal. Vagy ha jön egy kutya vagy ember az utcán nyitott kapunál és nem vagyok ott (de lehet akkor is- persze amint kinyitom a szám megállnának de anélkül is tudni kéne) akkor is kimennek. Van a kiskapu mellett egy nagykapu, azon is simán kisétálnának mert azt sem szoktuk használni tehát gyakorolni sem rajta. De pl a kennelből nem jönnek ki ha elmegyek valahova mert (?) azt gyakoroltam velük. Igazából nem dől össze a világ mert ilyen nem nagyon van csak szöget ütött a fejembe hogy ez mitől lehet? Ilyen "buták" lennének, vagy esetleg mégsem tisztelnek? Azt hittem egy kutyának egyértelmű hogy amit nem szabad azt semmilyen helyzetben nem szabad. És másoknál is ezt látom, akkor nálam miért nem működik? :( Lehetetlenség minden szituációt gyakorolni mert nem lehet előre kitalálni mi lesz.
2010. aug. 11. 21:56
1 2 3
 21/24 A kérdező kommentje:

Mindkettő igen. :)

Macskákkal nálunk nincs gond ugyanis rajonganak az állatokért birka méret alatt, afölött meg terelnék, onnan meg vissza hívom :D

Ők bármit csinálhatnak csak a kajához nem szabad nyúlni amíg nem mondom. Nem kell helyben maradni.

2010. aug. 12. 10:32
 22/24 Matyi87 ***** válasza:
Nem akarom mindig Ceasar Milant emlegetni, de akkor mikor nekem "rontottak" egy olyan Ceasar-ös érintéssel javítottam és valamilyen hangjelzés pl héj.. Azóta lent lehet a kacsafarhát, közben vizet cserélek, ők hozzá sem nyúlnak
2010. aug. 12. 10:39
 23/24 anonim ***** válasza:
54%

Ha mindkettő igen, akkor hagyd a francba nyugodtan a kapuszabályt, vagy ha akarod gyúrj még rá, gyakoroljatok, de alapvetően ez a két kérdés jelenti a tekintélyt, a többi humbuk. Ha birkáról le tudod hívni a terelőkutát, nincs miért paráznod, tényleg.

A kajával sem biztos, hogy kell variálni, amíg rendben a tekintélyed, hadd egyenek csak, ezeken akkor kell csak szigorítani, ha rangsorprobléma van, de nálatok ha jól értem nincs.

De ha akaros, akkor tényleg az a megoldás, hogy elsomfordálsz, visszamész, nyomsz egy héééét, vagy mit képzelsz-t. Növeled a távolságokat, amikre elmész, de mindig hirtelen megjelensz. Ha akarod, meg fogod tudni csinálni, de ez akkor nálatok simán tanítás, szerintem nincs különösebb jelentőssége rangsor szempontjából. Gondolom ha szólsz, akkor befejezik a kajálást.

2010. aug. 12. 11:05
 24/24 anonim ***** válasza:
uszkáros vagyok, köszönöm a dicséretet, és rajtad is látszik a leirtak alapján, hogy nagyo jól neveled, és gondozod őket. az agalityt ajánlom is, mert fegyelmezettebbek lesznek a kutyák, úgy összeségében. valamint majd szeretnék versenyekre járni.
2010. aug. 12. 13:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!