Hány forintba kerül a törzskönyv születéskor, és felnőttkorban?
Hallottam, hogy felnőttkorban drágább kiállíttatni.
Kb. mennyibe kerülhet?
Ritka magyar fajtánál lehet törzskönyveztetni a kutyát utólag, ez "B"-s törzskönyv lesz. Genetikai vizsgálat.. na az az ami nem kell hozzá :D
A többi kutyánál NEM lehet törzskönyvet kiváltani, csak ha a szülők törzskönyvesek, és kéred a törzskönyvet a tenyésztőtől. A tenyésztőnek MEOE (MAGYAR EBTENYÉSZTŐK ORSZÁGOS EGYESÜLETE) tagsággal kell rendelkeznie.
A dns vizsgálat az, amit épeszű ember nem vállal. Annyiért megveheti a kutyát eleve törzskönyvel, szerintem értelmetlen. Ha nincs hozzá törzskönyv, ne vedd meg.
De amit mondasz az kb úgy működik. A törzskönyv kiadásához azért jó ha együttműködik a tenyésztő. Ha anélkül kaptad az ebet, lehet nem akart azzal az alommal büszkélkedni. Megesett már ilyen is.
csakkitti: visszapontoztalak:))
Te legalább tudod a szabályokat, nem csak lököd a szöveget.
Harry: A DNS vizsgálatot nem a gazdinak kell fizetni. Ha a tenyésztő valamiért nem adta be fél évig az alombejelentőt, egyszerre megteheti utólag az összes kölyökre. De mivel ők már nagy valószínűséggel gazdánál vannak, nem lehet biztosan tudni, hogy tényleg azoknak a kutyáknak adnák a törzskönyvet, akik egy alomban születtek. Ezért írják elő a DNS vizsgálatot.
Nem értem a tenyésztő "együttműködését", amit írtál.
Ez van a törzskönyvezési szabályzatban és ennyi. Nincs más variáció.
Ja, bocsi, átkereszteltelek: Harrr. Elnézést!
Egyébként a ritka magyar fajtákra is megszűnt a B törzskönyv.
Regisztrációs lapot kaphatnak, amivel versenyeken lehet indulni. De tenyészteni nem lehet vele, mint régen a B törzskönyvvel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!