Mi vesz rá egy bronzkoszorús mestertenyésztőt arra, hogy egy 10 és fél hónapos kutyával fedeztesse be a szukáját?
Elég durva. Én is hallottam már ilyenről, de ott a szuka volt mindössze 15 hónapos. Nem részletezem az indokokat, állítólag véletlen volt. Azután büszkén kiteszi a honlapjára. Hát...
Én felhivnám és megkérdezném, hogy ez most mégis micsoda? Vagy egyszerűen felejts el és keress egy másik kennelt.
A koszorú azt jelenti, hogy sok kutya született már nála, és a sok kutyából lett jó pár, amelyik kiállításokon jó eredményeket ért el. A kennelclub.hu-n fönt van, hogy milyen és mennyi cím szükséges a koszorúkhoz. Az biztos, hogy elég nagy mennyiségű kutyát kell kitermelni ahhoz, hogy ebből a nagy mennyiségből meglegyen annyi olyan eredményekkel, ami a koszorú kiadásához kell.
Ez a vonaltenyésztgetés meg nagyon nagy divat újabban, sokan ész nélkül csinálják. Ha ilyennel találkozol, mindig alaposan kérdezd meg, miért csinálta, miért pont arra a kutyára tenyésztett vissza és milyen tulajdonságokat akar az utódokban rögzíteni a vonaltenyésztés révén. Csak akkor szabad vonaltenyésztett kutyát venni, ha a tenyésztő ezt pontosan és részletesen el tudja magyarázni és állítását bizonyítani.
Ezért is jó a törzskönyv, mert az ismert származás alapján némi kutatómunkával vissza tudod nézni a felmenőket, sejtésed lehet, mire számíthatsz majd a kölyöknél stb. Vonaltenyésztésnél pedig különösen fontos ez.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!