Húst hogyan érdemes hőkezelni, hogy biztos ne legyen benne kórokozó, de a csontos rész elég rugalmas maradjon a kutya számára? (Természetesen olyan csont, amit a kutya fogyaszthat.)
Nem bízok a teljesen nyers húsban, és van olyan is, amit nyersen nem is szabad a kutyának adni, szóval szeretném hőkezelni, mielőtt a kutyának odaadom, de nem tudom, mi lenne az ideális. Azt sem akarom, hogy a csontos rész olyan keménységű legyen, ami már bajt okozna.
Ételhőmérőt rendeltem, így a hőfokot azzal tudom nézni, egyszerű gáztűzhelyem van amúgy.
Főtt csontot semmiképp ne adj neki, mert az szilánkosra törik. Az enyém most 4 hónapos, még nincsenek meg a maradó fogai szóval egy ideig még főzök neki, de a csontot ilyenkor nem szabad benne hagyni. Ahogy kijönnek a fogai, átállunk barfra, mert sokkal jobb a kutyának. Hidd el, hogy húsevő állatnak semmi baja nem lesz a nyers hústól. A farkasok szerinted főzögetnek a vadonban? :D
A kutya szőrének, fogazatának és izomzatának is a lehető legjobb a nyers etetés. De én nem rábeszélni akarlak, annyi hogyha mindenképp főzöl akkor a csontot szedd ki a húsból mielőtt odarakod főni, így a csontot megeheti nyersen, a hús viszont főtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!