Lehet kutyát vegán étrenden tartani?
Nem provokálni akarok!
Nincs kutyám és ha lenne, akkor sem vegán étrenden tartanám.
De én azt hittem, mint laikus, hogy a “teljesértékű” vegán kutyatáp, az itthon illegális.
Erre itt van ez.
Egy deka hús nincs benne.
És persze vannak negatív kommentek is alatta, de többségében pozitív, ilyenek:
“ Ez a legjobb tap a piacon! “
“ Premium húsos tápról váltottunk erre a tápra. Több vega/vegán tápot is próbáltunk korábban, de különböző okok miatt nem váltak be. Igazából az egyetlen ami megfelelő összetételű volt, gyomorsav túltengést okozott. Fel is adtam a próbálkozást, aztán egyszer véletlen rátaláltam erre a tápra. Összetevők alapján megtetszett és csupa jó értékelést olvastam róla. Kipróbáltuk és nem bántuk meg. A kutya energia szintje, szőrzete, végterméke ugyanolyan, vagy akár jobb is mint a premium húsos táp esetében “
“ Malinois kutyam masfel eve ezen a tapon van. Elkepesztoen gyonyoru bundaja van, elotte egy evig Orijen Tundrat kapott. Es ez a tap jobb. Az is nagyon jo, de ez... 35 kilometernyi turazas utan is jott es hozta a jatekat, hogy o meg rohangalni akar! Kiegesziteskeppen kap friss afonyat, parolt zoldsegeket, almat, kiwit, banant, basmati rizst, karfiolt, brokkolit, sutotokot. Tokeletes a verkepe, orvosilag kontrollalt kutya, ne hallgassatok a karogokra, igenis lehet kutyat vegan etrenden tartani! “
De a linken is elolvashatjátok...
Régebben, olyan 3-4 éve láttam, talán a fókuszban egy riportot, ahol azt mondták hogy a vegán táp az 3 hónap alatt megöli a kutyákat.
Most akkor mi a valóság?
A 48%-os az egész állatos kategóriában osztogatja a pirosakat témától függetlenül. Minden kérdésen végigmegy és senki nem ússza meg :D
Gondolom kollektíve utálja az állatokat és ez az ő kis bosszúja :D Mivel élete nincs. Egész nap itt lóg és ez a legnagyobb öröme az életben.
Csak a zseniális agyával azt nem tudta összerakni hogy ezzel nem a többieknek árt hanem saját magának, mert nem ismeri a pontozási rendszert :D
Egyre kevesebb lesz a százaléka, ezért egyre kevesebb vizet fog zavarni. Ha valaki olyan választ pontoz le amit a többiek felpontoztak, akkor csökken a százaléka.
Kérdező, ne haragudj az offért.
Off
Én mostanáig egy 50%-ossal láttam ugyan ezt, lehet ő az. Azóta esett egy kicsit.
Kedves 48%-os én hiszek benned! Meg tudod csinálni, tiéd lesz a legalacsonyabb értékelési százalék a GyK-n! Ne felejts el néha baromságokat kommentelni ,hogy mind a kétféle százalékod zuhanjon, ne csak a “x%-ban hasznosan értékelsz válaszokat”.
Amúgy tényleg bocsi Kérdező az offért.
On
Én alapvetően pártatlan vagyok a témában, és csodálkozom, hogy itt mindenki csak véleményt mondd egy tudományos témában, ahol véleményeknek nincs helye, mert teljesen objektív.
Az igaz, hogy a kutya ősei mindenevők, és a zápfoguk is tarajos, de ez önmagában csak azt mutatja, hogy a kutya ragadozónak fejlődött ki. De ez a tény még önmagában nem zárja ki azt, hogy növényevő diétán is élhet teljes és egészséges életet. És ugye itt a kérdés nem az volt, hogy a kutya alapvetően ragadozó-e, hanem hogy élhet-e vegán étrenden. Nem ugyanaz.
Én azért nem tennék kizárólag a fogak alapján kijelentéseket az emésztőrendszer működésére.
Ahhoz, hogy a kérdést meg tudjuk válaszolni, valószínűleg vegán és nem vegán kutyák laboreredményeit kéne évekig összehasonlítani, nem tudom, hogy vannak-e már eredmények ilyen téren.
De tudományos kutatások nélkül én egyik oldalt sem tudom támogatni, mert az, hogy mit hiszek, itt teljesen lényegtelen.
Erről a vegán kutya témáról mindig az a youtube videó jut eszembe, amikor egy talk showban egy elmebeteg nő váltig állította, hogy az ő kutyája "saját döntéséből" vegán .Utána leraktak a kutya elé egy tanyér nyers húst, meg egy tányér zöldséget, tippeljetek melyikre vetette rá magát :D
A kutya ragadozó . Fogyaszt gyümölcsöket és zöldségeket is ha hozzájut , de ezek kiegészítő ételek .A feltáratlan növényi részeket rosszul emészti . Vegán étrenden tartani olyan, mintha te kukoricán meg füvön élnél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!