Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Lehet kutyát vegán étrenden...

Lehet kutyát vegán étrenden tartani?

Figyelt kérdés

Nem provokálni akarok!

Nincs kutyám és ha lenne, akkor sem vegán étrenden tartanám.

De én azt hittem, mint laikus, hogy a “teljesértékű” vegán kutyatáp, az itthon illegális.

Erre itt van ez.

Egy deka hús nincs benne.

[link]

És persze vannak negatív kommentek is alatta, de többségében pozitív, ilyenek:

“ Ez a legjobb tap a piacon! “

“ Premium húsos tápról váltottunk erre a tápra. Több vega/vegán tápot is próbáltunk korábban, de különböző okok miatt nem váltak be. Igazából az egyetlen ami megfelelő összetételű volt, gyomorsav túltengést okozott. Fel is adtam a próbálkozást, aztán egyszer véletlen rátaláltam erre a tápra. Összetevők alapján megtetszett és csupa jó értékelést olvastam róla. Kipróbáltuk és nem bántuk meg. A kutya energia szintje, szőrzete, végterméke ugyanolyan, vagy akár jobb is mint a premium húsos táp esetében “

“ Malinois kutyam masfel eve ezen a tapon van. Elkepesztoen gyonyoru bundaja van, elotte egy evig Orijen Tundrat kapott. Es ez a tap jobb. Az is nagyon jo, de ez... 35 kilometernyi turazas utan is jott es hozta a jatekat, hogy o meg rohangalni akar! Kiegesziteskeppen kap friss afonyat, parolt zoldsegeket, almat, kiwit, banant, basmati rizst, karfiolt, brokkolit, sutotokot. Tokeletes a verkepe, orvosilag kontrollalt kutya, ne hallgassatok a karogokra, igenis lehet kutyat vegan etrenden tartani! “

De a linken is elolvashatjátok...

Régebben, olyan 3-4 éve láttam, talán a fókuszban egy riportot, ahol azt mondták hogy a vegán táp az 3 hónap alatt megöli a kutyákat.

Most akkor mi a valóság?

2020. nov. 17. 01:09
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
71%
Na jó, a kutya alapvetően állati eredetű táplálékra van berendezkedve,de azért ne túlozzunk.Képes életben maradni hús nélkül is ,bár biztosan nem egészséges neki.Megeszi a pl.a kenyeret ,rizst,krumplit,tésztát is ellentétben például a lónak mutogathatod a kolbászt szalonnát,fasírtot,zsírt tuti sosem eszi meg és éhendöglik...
2020. nov. 17. 08:45
 12/35 anonim ***** válasza:
89%
Aki ilyen táppal etet, az minőségi éhezést követ el a kutyája ellen.
2020. nov. 17. 09:01
 13/35 anonim ***** válasza:
94%

Ott van egyébként a leírásban, hogy nem arra való, hogy ezzel etesd kizárólag a kutyádat, kivéve, ha mindenféle állati fehérjére allergiás. Nekem pl volt ilyen kutyám, ő kb tescós tápon élt, mert minden minőségibbtől hányt. Nála pl lehet kipróbáltam volna, mit szól hozzá.

De írja a leírásban lentebb, hogy barf és húsos táp mellé ajánlja kiegészítő tápnak.

2020. nov. 17. 09:06
 14/35 anonim ***** válasza:
78%

A kutya az csak alapvetően húsevő, de nem kizárólag. Ezért is eszi meg pl. a kutya őse, a farkas is az elejtett állatok béltartalmát. Nem csak egér meg ilyenek esetén, aminél nehéz lenne kikerülni, hanem mondjuk szarvas esetén is. Sőt, még bogyókat, gyümölcsöket, egyéb növényi anyagot is szokott enni kisebb mennyiségben. Tehát az egészséges táplálkozás nagyobb mértékben húsból, kisebb mértékben növényből áll.

Még a macska is eszik növényt, a macskatáp pedig abban különbözik legfőképpen a kutyatáptól, hogy a macskatáp kevesebb növényt tartalmaz.

Ebből következik, hogy a kutya növényi étrenden is elvan egy darabig, de az egészségének rosszat tesz, nem úgy, mint az említett példában, hogy a ló egyáltalán nem tudja megemészteni a kolbászt, és már rövid távon sincs meg húson.

2020. nov. 17. 09:07
 15/35 anonim ***** válasza:
85%
Mellesleg megnéztem a linkelt tápot,a leírásából látszik h itt nem a kutyáról szól a dolog hanem egy bizonyos fogyasztói réteg pénzének a kicsalásáról van szó.valódi tartalom nélküli ömlengés a semmiről...
2020. nov. 17. 09:08
 16/35 anonim ***** válasza:
88%
A kutya az ember mellett az évezredek alatt valóban mindenevove valt, de nem olyanná mint az igazi mindenevo. A fogazata pl. Tovabbra is tarajos mint a husevokke. A mindenevo amugy se azt jelenti hogy jo neki egyforman a csak hus es a csak noveny hanem azt hogy nem pusztul el azonnal ha csak az egyiket kapja. Valojaban mindkettore szuksege van.
2020. nov. 17. 09:48
 17/35 anonim ***** válasza:
83%
A kutyának szüksége van húsra, és jobban emészti a növényi eredetű táplálékokat, mint a macska, de a nyersetetésnél és ha valaki főz a kutyájának, max 30% a növényi eredetű táplálékrészt ajánlanak, a többi hús. A tápok más kategória. Lehet olyan allergiás kutya, amelyik semmilyen húst nem emészt jól, annak megfelelő a növényi táp, de nem ez az általános. Én most fogok tápról átállni arra, hogy főzök a kutyámnak. A barfhoz nincs elég nagy fagyasztóm, a tápot nem eszi szívesen, mindegy, milyen csodamárka. Hús kell neki, azt megeszi. Nyilván a kutyának nem fűszerezem, és utánaolvastam.
2020. nov. 17. 10:40
 18/35 anonim ***** válasza:
36%

[link]

[link]

Ilyen oldalakon erdemes nezelodni, mert sok jo otletet lehet osszeszedni a kutyaetetessel kapcsolatban.

2020. nov. 17. 11:51
 19/35 Tevenyereggyarto ***** válasza:
70%

Nekem erről ez az eset jutott eszembe: [link]

Na, nagyjából ez van amikor egy húsevő állatot vegánságra kényszerítünk. Persze a kutya kicsit más mert az ember mellett töltött évezredek során valamelyest jól alkalmaszkodott a növényeket is tartalmazó táplálékhoz, de a mindenevőségtől pláne a vegánságtól még messze vannak.

2020. nov. 17. 12:42
 20/35 anonim ***** válasza:
85%
19, azt tudod, mi lett a sztori folytatása?
2020. nov. 17. 12:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!