Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ha bemegyek random olyan...

Ha bemegyek random olyan házakhoz ahol kutya van, hány fog megharapni?

Figyelt kérdés
Amelyik ugat az nem harap? Vagy van hogy fél? Mi lehet az arány?
2020. nov. 8. 20:36
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
100%

Nem mondom, hogy ezek semmit sem érő tapasztalatok, de a kerítésen kívülről nyúlkálás, hergelés, az teljesen más dolog, mint határozottan bemenni, hogy na, most meghalsz, kutya. Ott csak hergelik magukat a kutyák, tudják, hogy biztonságban vannak.

A kisebb és rossz tapasztalattal nem rendelkező kutyát ha egyszer megrugdossa, fejbevágja egy olyan erős ellenfél, aki nem bánja, ha nem éli túl a kutya, akkor másodjára már meggondolja mit csinál az emberrel, aki bejött.

2020. nov. 8. 23:55
 22/25 anonim ***** válasza:
100%
Gyerekkoromban volt egy német juhászunk, ő elég sok mindenkit beengedett. Aztán egy rotink volt, na ő nem, neki volt egy válogatott vip kör, akik bemehettek, a többit simán lecsontozta volna. Nyilván ha mi ott voltunk, akkor nem, hiszen akkor én vagyok főnök, én mondom meg, ki jöhet be, nem a kutya (ezt ajánlom a figyelmedbe, 17-es, a te kutyád pl. nagy ívben szarik rád). Utána ismét német juhász, nála is az működik, hogy majd mi megmondjuk, ki mehet be, de ő is megengedőbb alapból is. Most egy bull keverék van, ez teljesen ártalmatlan, az össze futár meg postás simogatja a kerítésen keresztül, mindenkinek örül, és rongyol oda a simiért :D Amúgy vicces, mert morogva meg ugatva fut oda a kerítéshez, de hamar le lehet vágni a testbeszédéből, hogy simit akar :D Magától ilyen amúgy.
2020. nov. 9. 16:04
 23/25 anonim ***** válasza:
100%

Négy típus van.

Amelyik elfut azonnal és elbújik.

Amelyik tisztes távolságból ugat (ez riasztásra nagyon jó).

Amelyik ráveti magát a behatolóra és kitartja a fogást (bizonyos helyzetekben jó, de ha pl. többen vannak vagy van valami fegyver a behatolónál, akkor a kutyát megtudják sebesíteni/ölni).

Amelyik támad, de ésszel (csipked, harap, de nem tartja ki a fogást, ha ütne vagy rúgnak felé, akkor elugrik, próbálja beszorítani a támadót a sarokba, több ember ellen is hatásos tud lenni).

Én ha választhatnék, akkor az utolsó típusból tenném.

2020. nov. 10. 06:32
 24/25 anonim ***** válasza:
És erre milyen típus képes ?
2020. nov. 10. 13:10
 25/25 anonim ***** válasza:

Aminek rendben van az ösztönkészlete, önállóan tud gondolkodni és nyers. A nyers alatt azt értem, hogy a kutyaiskolába nem őrző-védőztetik.

Igazság szerint bármelyik fajta jó lehet, ez inkább egyedfüggő, de legnagyobb számban az úgynevezett őrző-védő fajták és a nagytestű pásztorkutyák ilyenek. Az utóbbiak talán jobban, de sajnos az elmúlt évtizedekben csökkent a használhatóságuk ilyen téren.

2020. nov. 10. 14:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!