Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ha bemegyek random olyan...

Ha bemegyek random olyan házakhoz ahol kutya van, hány fog megharapni?

Figyelt kérdés
Amelyik ugat az nem harap? Vagy van hogy fél? Mi lehet az arány?
2020. nov. 8. 20:36
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
Attól függ. Hány házba mész be, hány házba van kutya azok közül ahova bemész, és hogy milyen úton jutsz be a házba tekintve a kutyák tartózkodási helyét példának okan az lehet a ház, az udvar vagy ezeknek egy elkerített része. Szóval sok tényezőn múlik ezek nem mindegyike van a felsoroltak közt!
2020. nov. 8. 21:44
 12/25 anonim válasza:
70%
Elképzeltem ahogy nem enged ki egy komondor... nagyon para lehet. Se ki, se be...
2020. nov. 8. 21:45
 13/25 anonim ***** válasza:

4-es vagyok, kerestem az oldalt, de nem nagyon találtam már meg, de lehet, hogy itt voltak az adatok:

[link]

Nem tudtak annyira sok kutyát letesztelni, mert az igazi teszt az volt, hogy a gazda elment otthonról, a kutya egyedül volt otthon és egy idegen bement a kertbe védőruhában és megpróbálta megfélemlíteni a kutyát. Ezt eleve kevés gazda vállalta be, ráadásul a legtöbb kíváló házőrzőnek tartott eb is csúfosan megbukott, úgyhogy aztán pláne nem szívesen vállalták a tesztet a neves tenyésztők. De volt az oldalon egy komolyabb táblázat az eredményekről, melyik harapott, melyik felelt meg, stb.

Aztán végül már csak inkább olyan teszteket csináltak/csinálnak, hogy idegen helyen, tenyésztőtalálkozókon kikötik a kutyát és egy idegen rossz szándékkal odamegy a kutyához. Ez már nem annyira jó teszt, több szempontból sem. A kutya nem saját területen van, általában nem is egyedül, van körülötte általában több ember, talán több kutya is, nem tud elfutni, stb. Ilyen esetekben sokszor a játékból "támadó", játékharapásra idomított "őrző-védő" kutyák is látszólag jó eredményt érhetnek el, főleg laikusok szemében.

Itt van a youtube-oldala, itt azért vannak jó videók még a kertbe bemászós korszakból is "Fight against Human" playlistben:

https://www.youtube.com/c/kinomad1/featured

Hozzátartozik még, hogy inkább a sikeres esetekről van fent videó (ezek a ritkább esetek), mert a rosszul szereplő kutyák videóin nincs sok látnivaló és általában a gazdák sem szokták szeretni/engedni feltölteni a videót.

Az egyik kedvenc videóm volt egy azt hiszem sarplaninac, aki amikor észrevette, hogy nem fáj a támadónak a harapása, igyekezett a ruha alatt megharapni az embert a kezén vagy beharapni a sisak nyílásán az arcába.

2020. nov. 8. 21:48
 14/25 anonim ***** válasza:
20%

En beengedtem egy frissen megismeft pasit. Odarohant a kutya es raharapott. Annyira bekakilt a srac ,h azota ae lattam. A kutyam szejjel trancsirozta volna,ha beljebb jon. Nyershuson el,veres csontokon . Nem kulonleges neki megharapdosni vkit.

Megwrtette,h a bejovo idegen/ismwros megsemmisitese a feladata.

Biztos,h megharapna.

2020. nov. 8. 21:56
 15/25 anonim ***** válasza:

Volt még egy másik nagyon értelmes pásztorkutyás oldal, ami foglalkozott az őrző-védők és a pásztorkutyák közötti különbséggel, stb.

De ez az ember is nagyon értelmeseket mond (sajnos szerintem a legtöbb kutyás nem ért vele egyet), érdemes megnézni az előadását:

Farkasok és pásztorkutyák 3/1 - Bartha Lászó

https://www.youtube.com/watch?v=-8XldEnrHO8

Farkasok és pásztorkutyák 3/2 - Bartha Lászó

https://www.youtube.com/watch?v=MSqwzXWZXto

Farkasok és pásztorkutyák 3/3 - Bartha Lászó

https://www.youtube.com/watch?v=wEKgAiks7dY

2020. nov. 8. 22:01
 16/25 anonim ***** válasza:
Utolsó, az utolsó mondatodra te tanítottad? Vagy magától tudja? Milyen fajta?
2020. nov. 8. 22:02
 17/25 anonim ***** válasza:
7%

14-es vagyok. A kutyam nem ugatot a pasira. Latta,h kedvelem es megis ah nyilt az ajto ,rogton szaladt es minden sz.rakodas nelkul raharapott a kezere egy kicsit. Az van tanitva neki,h ne ugasson,ne figyelmeztessen,hanem azonnal harapjon,tamadjon sajat belatasa szerint. Nem szeretem a finomkodast.

Engem is szokott harapdalni jateknal. (Allando serulesek vannak rajtam. ) Orromat mar 3x eltorte. A marhacsontot ugy ropogtatja,mint a kekszet. Ra van kattintva a veres dolgokra.

Volt mar betores,amikor nem volt kutya. Most nem lesz egyszeru.

2020. nov. 8. 22:09
 18/25 anonim ***** válasza:
Milyen fajta?
2020. nov. 8. 22:12
 19/25 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos amit nagyon kevés ember ért meg, hogy ez a harapásra idomítás, főleg az ilyen "őrző-védős kiképzés", amikor egy bohóc alkarjára ráharaptatják és nem történik semmi, az csak addig ér valamit, amíg ilyen felkészületlen, drogos orkok mennek be a kertbe lopni valamit. Azt az embert esetleg megharapja a kutya és ezzel el van kergetve az ember (ork).

De ha komoly szándékkal, felkészülve megy be valaki, ráadássul késsel vagy bottal, akkor még ha harap is a kutya, rögtön kivégzik vagy ha túl is éli, legközelebb már nem lesz bátor (ha amúgy normál idegrendszere van), mert már van valós életből szarmazó rossz tapasztalata.

Ezért a legjobb ha vagy csak nagyon gyorsakat harap biztosra menve és védve a saját testi épségét vagy az is elég lehet ha határozottan lép fel, ugat és zavarja a támadót, de nem feltétlenül megy harapási távolságba. És tulajdonképpen itt a lényege az egész házőrző kutyatartásnak, hogy tulajdonképpen nem igazán érdemes mást elvárni egy kutyától, mint hogy ugasson és felhívja a veszélyre gazda és a környékbeliek figyelmét. Illetve egyedüli kutya ritkán hatásos, egy kisebb falka már jóval hatékonyabb minden szempontból. Egymást is bátorítják és nehezebb is kiiktatni őket, hangjuk is nagyobb.

2020. nov. 8. 22:31
 20/25 anonim ***** válasza:
100%

Egy darabig postás voltam. Tehát első kézből van tapasztalatom a magyarországi kutyákról ilyen tekintetben. Őszintén szólva meglepődtem, hogy mennyi kutya harapna meg valójában, ha bemennék a területre. Volt, hogy papírral nyúltam be, úgy próbáltam ki, vagy a bakancsom orrát dugtam be.

Amik így megmaradtak:

Egy ház, ahol több kutya volt, ilyen közepes és kicsi terrier félék, meg egy husky. A terrierek ugráltak fel a kerítésre, vették (harapta) ki a levelet a kezemből, alig lehetett tőlük berakni a ládába, a husky csak vonyított, bírtam amilyen hangokat tudott produkálni.

A rottweilerek szintén harapósak voltak, háromra emlékszem, ebből kettő biztosan megharapott volna. Az egyikük csak csendben meredt rám vigyázóan, látszott rajta, hogy valamilyen képzett kutya, csak akkor ugrott a kerítésnek, ha hirtelen mozdultam, vagy túl közel mentem. A másik elkapta a biciklim első táskáját és megpróbálta behúzni.

A pulik. A pulik veszedelmes kis hernyók, a bakancsorramra csak úgy ragadt az egyik. Acélbetéteset kapunk a munkáltatótól, úgyhogy csak összenyálazta, de lehetett érezni az erőt mögötte.

Moszkvai őrkutyák. Volt egy ház, ahol vagy 3 moszkvai őrkutya volt, azok is nyúlkáltak a kerítés alatt.

A terrierek ahol voltak, ott amelyik ugatott, az meg is harapott volna.

Volt egy kangál is, akitől nehéz volt megközelíteni a kerítést mert próbált elkapni, főleg hogy már esett szét. Nem tudta kidugni a fejét a kerítésen, de a mancsával próbált megkarmolni őrjöngve. Csapd le csacsit kellett játszani, hogy be tudd dobni a levelet.

A lényeg az, hogy a legtöbb kutya, amelyik ugatott, az a testbeszédéből és a tesztjeimből következtetve meg is harapott volna, ha bemegyek.

Volt kollegámat kétszer harapta meg kutya. Mindkét alkalommal a kutya kijött az utcára. Egyszer egy németjuhász harapta sggen, ha jól emlékszem, az csak belilult. Ami a vicces, hogy a másik egy spániel volt, a volt kollegán pedig téli felszerelés volt (vastag, párnázott nadrág, alatta saját nadrág, felette külső nadrág) és a spániel meg így is átlyukasztotta ezeket és beleharapott a lábába, hagyva rajta néhány vérző lyukat.

2020. nov. 8. 23:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!