Mi baja lehet a kutyámnak?
Harj el vele futni. Ezentul tartsd bennt a hazban. Neh atmenjen szegeny.
Athivhatnad a vele joban levo kutyat,h legyenek egyutt bennt. (Elotte a jelenletedben nezd meg parszir,joban vannak -e. )
Szerintem km hianya van meg uncsizik,azert megy at a keritesen szegeny. 🥺
Az is lehet, hogy elakar indulni utanad amikor elmesz otthonról, de csak a szomszedig jut.
Egyszer haverommal es a kutyával elindultunk kirandulni. Ahogy kiertunk a varosbol, a Metro áruháznál ugy dontottunk sutogetni is fogunk es ezert bementem vasarolni.
Baratomat kitettem egy kicsit odébb es figyelmeztettem, hogy ne engedje el a kutyát, varjanak meg azon a kornyeken ahol vannak, mindjárt jovok. Eljottem, a haverom es a kutya setalgatott … amikor mar egy ideje elmentem a baratom ugy gondolta, hogy most mar leveheti a pórázt a kutyáról.
A kutya abban a pillanatban fogta magat es elindult utanam. Haver utol sem erte … rohant utana, mar majdnem a Metro áruháznál voltak, amikor a kutya meggondolta magat es visszarohant oda ahol kitettem oket es ott vart, hogy jojjek mar végre vissza.
Ezt a tortenetet csak azert meseltem el, mert en arra gondolok, hogy a te kutyáddal is hasonlo lehet … valoszinu elszeretne indulni utanad, de valamiert meg is ott marad … tehat menne is es maradna is … szerintem csak hiányzol neki es ezert indul neki a világnak, de mivel bizonytalan ezert meg sem jut messzire.
Megoldas lehet, ha gyakoroljatok a 'tiltast'. Amikor a kutya elindul a kerites fele es mar tul kozel megy hozza, akkor tiltsd le. Gyakoroljatok be, hogy ne menjen teljesen el a keritesig, mielott odaerne mindig tiltsd le. Egy ido múlva megszokja/megtanulja, hogy nem mehet a kerites kozelebe.
Következetesnek kell lenned, kitartonak kell lenned es gyakorolni kell a feladatot rendesen.
Nem csak keritessel korbevett telkek vannak, a kutya akkor sem indulhat neki a világnak a szabadon van mint egy madar. Szepen néznének ki a juhaszok, ha a szabadon levo kutyai csak ugy elmaszkalnanak.
Foglalkozz a kutyad nevelesevel, ha megtanitod neki az ilyen dolgokat, akkor nem kell majd aggodnod a problémáktól. Kutyának is jobb, neked is jobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!