Nemrég kaptam meg westie kiskutyámat. Adnátok néhány neveléssel kapcsolatos jótanácsot?
Szia!
Westie gazdi:
Mivel a westie egy terrier fajta nagyon oda kell figyelni a nevelésére.Szerintem ami a legfontosabb: a kitartás és a fegyelem.Legyél határozott.
A kutyus nevelését már akkor el kell kezdeni,amikor hozzádkerül.Ha valamit nem szeretnél hogy csináljon:pl bemenni a szobába,vagy ha pl rágja a szőnyeget akkor egy erőteljes hangon kell mondani neki hogy FÚJ NEM SZABAD!
Nem elilyeszteni szeretnélek,de nagyon oda kell figyelni a rágásra! Az én westiem nagyon sok kárt okozott a rágásával:S egészen 1 éves koráig,hiába volt lent neki kutyaropitól kezdve a játékig ő mindig megtalálta a rosszabbnál dolgokat.
Az etetésével kapcsolatban én azt ajánlom,hogy főként még kölyök és persze ez vonatkozik felnőtt korára is jó minőségű táppal etetsd: kölyökkorban jó a pro plan,bosch,dog chow,hill'S.Felnőtt korában én a Pro plan sensitive és a bosch sensitiv vagy a bárány-rizses formáját ajánlom mind a 2 fajta tápból.
Szobatisztaságra szokatásnál a dícséretre kell figyelni.Ha kiteszel újságot vagy kutyapelust és rápisil a kutyus és te láttad akkor azonnal meg kell dícsérni.Én megmodnom őszintén úgy szokattam rá a szobatisztaságra én még ezt a módszert egy tenyésztőtől hallottam,.hogy kiraksz az előbb említett újságot/pelust ha rápisil mindig kintébb kintébb rakod az erkély/ajtó felé.Természetesen az elején egy távolabbi helytől kell kezdeni.De én mindamellett 2 óránként jártam le vele és evés után mindig levittem mert mindig pisilt utána:D
A pórázra szoktatásnál én azt ajánlom,hogy semmiféle képpen ne ilyen hosszabbítós kis cuki pórázokat vegyél,hanem inkább 1,2-1,5 méteres textíl pórázt.Ezzel jobban is tudod tanítani a kutyust.
Huu most hirtelen ennyi jutott eszembe,ha bármi kérdésed van nyugodtan írhatsz privát üzenetet is szívesen válaszolok a kérdéseidre/segítek ha tudok/tanácsot adok
Ivett
Kedves kérdező!
A kutyakonzervek tele vannak felesleges adalékanyagokkal!
Én nem ajánlom.Eleinte én is féltem ettől a módszertől,de hidd el megéri.
Kiteszed a kutyus elé a száraztápot és ha 20percen belül nem eszi meg felveszed,és csak a következő étkezéskor adod neki oda,addig semmi nasi semmi.Ha akkor sem eszi meg akkor ugyanúgy felveszed és csak a következő étkezéskor adod oda.Bevallom őszintén nekem a westiem 3napig nem volt hajlandó enni,a 4-5.napon rájött hogy jobban jár és onnantól kezdve kizárólag tápot evett.
Táp:
Nem tudom,hol laksz pontosan,én Nyíregyházán.
Tescó ilyesmi boltokra ne gondolj, kutyás boltokban megtudod szerezni. Vagy rendelhetsz az interneten is itt legtöbbször olcsóbb is,mint a boltokban.
Én most jelenleg Bosch adult mini lamb & rise-al etetek,amit Budapest,XXIII.kerületből veszek a Surprise westie kennel tenyésztőjétől,mert nekem ez így olcsóbb meg hozzá járok kozmetikába is és így pont jól jön ki.
Rendben,szívesen segítek.
Sok örömöt a kiskutyához!
Ivett
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!