Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Csak nekem egyértelmű, hogy...

Csak nekem egyértelmű, hogy ha valaki behívja és leülteti a kutyáit maga mellé, akkor nem kér a másik kutyából?

Figyelt kérdés

3 kutyám van és egyszerűen nem értem, hogy miért nem érzik az emberek, hogy ha behívom a kutyáimat magamhoz és kiadom az "ül, marad" parancsot, akkor nem kell ráengedi a kutyáját az enyémekre?

Ismerem őket, tudom, hogy a vehemens, pofátlanabb kutyákat nem kedvelik és feszültség lenne belőle. De sokan ígyis direkt ránk engedik a kutyájukat. Múltkor már kiakadtam és elküldtem egyet melegebb éghajlatra, mert a lány tüzelt, lehúzódtunk és ígyis hozza ránk a nyomorult flexis kan kutyáját... Egyszerűen nem értem, hogy miért nem jut el a testbeszéd az agyukig.

Persze, cuki, kistestű kutyák, sérülést nem igen tudnak okozni, de akkor is.

Ti is tapasztaltatok már hasonlót?

2020. nov. 4. 00:13
1 2 3 4 5
 31/44 A kérdező kommentje:

29 es. Szimplán bunkó vagy ;)

Kár, hogy a többi kutyás ilyenek miatt szív.

2020. nov. 4. 10:05
 32/44 anonim ***** válasza:
86%
29, ahogy te se lepődj meg, ha viperával odaütök egyet a kutyádnak. Szájkarate? Sajnos ahol sok az idióta kutyatartó, muszáj megtanulnia az embernek, hogy hogyan kell elzavarni egy-egy odarohanó kutyát. Hidd el, falun nyitva hagyja sok idióta a kaput, hogy hadd menjen szabadon a kutyája. Jellemzően nagytestű kutyája. Városban szimplán csak a behívást nem tudják megtanítani az egyszeri gazdák.
2020. nov. 4. 10:18
 33/44 anonim ***** válasza:
100%

Nekem mentett kutyám van, utcán volt, valószínűleg kidobták a semmi közepén, fél autóba beszállni, pedig nagyon ügyesen tömegközlekedik, leül, ha indulunk sétálni vagy futiból jövünk ki, mert tudja, hogy menni fogunk, de amint nyitom az ajtót, kiszalad, és kint megvárja, hogy kövessem, nem megy el, de nem enged előre, pedig tudja, hogy nem hagyom ott, de valaki valamikor valahol ott hagyhatta, ami nagyon berögzült az okos kis fejébe. Megválogatja, kivel haverkodik, nem szereti, ha lerohanják, ha valaki türelmes vele, akivel elsőre bizalmatlan, akkor hajlandó idővel nyitni, nemrég letört az egyik farkaskarma futiban, amikor nagyon játszott egy másik kutyával, állatorvos lekezelte, már nincs bekötve sem, azóta túráztunk is, de arra a részre azóta is háklis, fájt neki. A kölykökkel általában jól elvan, neki is volt két kölyke, úgy talált rá az ideiglenes befogadó, aki segített neki.

Rengeteget javult, de van nyoma az előéletének, ezért nem haverkodik mindenkivel, vannak kutyák és emberek között is olyanok, akikkel jól elvan, szóval nem antiszoc, de én ismerem, tudom, mire hogy reagál, és bunkóságnak tartom, ha valaki ezt nem tartja tiszteletben. Illetve amikor séta közben feladatban vagyunk (mondjuk megállunk a járda szélén, mielőtt átmegyünk az úton a túloldalra, vagy a láb melletti sétát gyakoroljuk, vagy kocogunk), az is gyökérség, ha ilyenkor odaengednek más kutyát. Ha az én kutyám mordul rá egy másik kutyára, aki túl hevesen próbált haverkodni mondjuk, a minimum, hogy bocsánatot kérek, ha valakinek a kutyája provokál, beleharap más kutyába, az alap, hogy a gazdi visszahívja, rászól, és bocsánatot kér.

2020. nov. 4. 10:22
 34/44 anonim ***** válasza:
86%
29-es. Ezért van sokkoló nálam ha sétálunk. Nem egyszer használtam már olyan kutyák ellen mint amilyen a tiéd is lehet. Úgy rohantak el hogy maguk alá pisáltak. Ennyit a szájkaratédról. A tiéddel is simán megcsinálnám.
2020. nov. 4. 10:25
 35/44 anonim ***** válasza:
100%

29. Felcserélted a szerepeket. Ki vagy TE, hogy mindenkinek hozzád kell alkalmazkodnia? Az embereknek, állatoknak van személyes tere, amikkel joguk van rendelkezni. Ha a te kutyád lép be más személyes terébe, akkor nem a másiknak kell alkalmazkodni, hanem neked.

Igen, alkalmazkodnod kell, mindenkinek alkalmazkodnia kell közösségben. Annak is, aki veled szemben jön, de ha ő már alapból alkalmazkodik, akkor ne nrked álljon már feljebb.

2020. nov. 4. 11:08
 36/44 anonim ***** válasza:
46%
Tüzeléskor amúgy szerintem elsősorban a szuka gazdijának a dolga figyelni a kutyára és nem a kannak. Persze ha megkérem a kan gazdit, hogy hívja már el és nem csinál semmit akkor az bunkóság de amikor még tüzelt az enyém, igyekeztük messziről kerülni a többieket pontosan ezért. Ilyenkor extrán kell figyelni a séták során, ha meg jött egy kutya inkább felvettem.
2020. nov. 4. 11:14
 37/44 A kérdező kommentje:
#36 szerintem ha lehúzódik az útról a kutyáimmal este 11kor, az elég jelzés, hogy ne engedje ide. Mondom ezt úgy, hogy 2 kan kutya van mellette, tehát mi is találkozunk tüzelő szukával, de bármely kutyánál látom, hogy kerül, arrébb megy a gazda, akkor nem engedem oda őket. Nyilván megvan az oka rá. De általában szoktam szólni a tüzelés miatt (bár most már nem fogok, mert ivartalanítva van), de nem gondoltam, hogy késő este fáradtan egy gyors pisi-kaki séta során, mikor full üres a park, bőven van helye elhaladni, csak azért is ránk engedi a kutyáját és még szólnom is kell neki, hogy ne tegye, mikor mi már kb a bokorban állunk.
2020. nov. 4. 11:24
 38/44 anonim ***** válasza:
83%
29: Jaa, hogy te vagy az a hugyozós? Amelyiknek a kutyája ráhugyozott egy kocsi motorháztetőjére, vagy mi? Anyukám, egyszer úgy meg fognak téged verdesni, hogy csak nézni fogsz. De meg fogod érdemelni :) Te is, meg a neveletlen kutyád is. :) Fogadok vagy amstaffod van, vagy vmi bull típusú (nagyrészt ők szoktak így keménykedni a kutyájukkal, tisztelet a kevés kivételnek...) vagy vmi cane corso. Egyszer pórul fogsz járni, aztán lehet csak itt neten nagy a pofád :)
2020. nov. 4. 11:53
 39/44 anonim ***** válasza:
85%
Van ismerősöm, aki kártérítést követelt azután, hogy egy ilyen hugyoztatós emberke neveletlen kutyája belehugyozott a táskájába. Ezzel tönkre téve az iratait, pénztárcáját, füzeteit, stb. És még szerencse, hogy laptop, telefon nem volt a táskában.
2020. nov. 4. 12:01
 40/44 anonim ***** válasza:
100%
Mi panelek közt szoktuk vinni a kistestű kutyánk. Alapjáraton kedves mindenkivel, vissza is tudjuk hívni ha kell, de nálunk alap hogyha a kutya pórázon van, vagy elöttünk megkötik nem engedjük oda. Csakis akkor ha már egymás mellé értünk és megkérdeztük szabad-e. Sajnos panelek közt rengeteg nagymami kedvence kis idegebeteg görcs kutya van akit úgy nevelnek mintha az unokájuk lenne. Főként az ilyenekkel van a legtöbb összetűzésünk, és persze mindig nekik áll feljebb, még akkor is mikor habzó szájjal veti rá magát a kis drágaságuk a mi kutyánkra XD
2020. nov. 4. 12:05
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!