Csak nekem egyértelmű, hogy ha valaki behívja és leülteti a kutyáit maga mellé, akkor nem kér a másik kutyából?
3 kutyám van és egyszerűen nem értem, hogy miért nem érzik az emberek, hogy ha behívom a kutyáimat magamhoz és kiadom az "ül, marad" parancsot, akkor nem kell ráengedi a kutyáját az enyémekre?
Ismerem őket, tudom, hogy a vehemens, pofátlanabb kutyákat nem kedvelik és feszültség lenne belőle. De sokan ígyis direkt ránk engedik a kutyájukat. Múltkor már kiakadtam és elküldtem egyet melegebb éghajlatra, mert a lány tüzelt, lehúzódtunk és ígyis hozza ránk a nyomorult flexis kan kutyáját... Egyszerűen nem értem, hogy miért nem jut el a testbeszéd az agyukig.
Persze, cuki, kistestű kutyák, sérülést nem igen tudnak okozni, de akkor is.
Ti is tapasztaltatok már hasonlót?
Utolsó, 30 és 40 kg-os kutyáim vannak. Ivaros kanok. Jól neveltek, nem foglalkoznak egyáltalán más kutyákkal, de a millió neveletlen, agresszív, kezelhetetlen ivaros és ivartalan kant rendszerint ránk engedik. És amikor egy káj, majd egy amerikai bulldog jellegű ment rá és támadt rá a kutyáimra, elegem lett. Azóta nem engedek magunkhoz idegen kutyákat. Játszanak azokkal, akiket ismernek régről.
Mellesleg ha szólok a kedves gazdinak, hogy hívja vissza a kutyáját, de ő nem partner ebben és magasról tesz a kérésemre, onnantól nem vagyok hajlandó egy ilyen felelőtlen, bunkó ember kutyájának kitenni az enyéimet.
Ha megpróbálja visszahívni, de nem tudja (ez a leggyakoribb), akkor pedig azért zavarom el a kutyát, mert neveletlen és ha gond lesz, a gazda nem tudja majd kontrollálni.
24 es nem dominálni akar, csak békében létezni, de a magad fajta alkalmazkodasra képtelen emberek ezt úgy sem érthetik.
Szocializáltak eléggé, van baráti társaságunk, de nem kérünk a neveletlen, pofátlan kutyákból és gazdáikból, mert csak feszültséget teremt.
Márpedig tetszik vagy nem tetszik, az elet mar csak olyan, hogy nem a ti szorakozotasokra van kitalálva! :) Ki mondta, hol van leírva, hogy az eletben nem adodnak aprobb problemak? Miert hiszik egyesek ha vonulnak az utcan akkor a masik alkalmazkodjon hozzájuk?
Es ez a sok szajkarate?! :D … ha odamenne a kutyam es lehugyozna a labadat, csak allnal zavarodottan … en meg halálra rohognem magam :)))
27 es. Igen. De kistestűekkel is van probléma. Flexin befeszülve jön, látszik, hogy ebből sok jó nem sülhet ki, de csak ide engedni a 3 kutyám közé. Aztán összeugranak, mert az idegen kutya beleállt az egyikbe, persze az én k*rva anyámat... Ilyenekhez tipikusan nem szoktam odaengedni, ha kicsi, ha nagy. Látom a kutya viselkedésén, hogy melyikkel nem szimpatizálnak az enyémek, csak hát hiába hívom be őket, vagy jönnek láb mellett, ha a másikat meg közben ránk engedik. Egyébként minimum 6 kutyabarátunk van, hasonló korú és méretű, bőven vannak kutyák között, játszanak is.
Ma is találkoztunk egy teljesen normális malamuttal. Békésen összeszagoltak és mindenki ment tovább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!