Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ha van covidos a családban,...

Ha van covidos a családban, akkor a kutyát sem lehet levinni sétálni?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Apukámnak pozitív lett a covid tesztje. Szerencsére tünetmentes, semmi baja nincsen. Viszont panelban lakik a harmadikon egy kutyával. Ilyenkor hogy van a séta? Meg kell kérnie valakit, hogy sétáltassa vagy lemehet naponta pár percre?

Én sajnos nem tudok neki ebben segíteni, mert egyrészt dolgozom, másrészt messze lakom.

1 opciót ajánlottam fel neki, hogy elhozom magamhoz 2 hétre a kutyát, napközben ki-be jàrhat a kertbe, este meg elvinném sétálni a sajátommal. De azt mondta, hogy ezt csak a legvégső esetben szeretné, ha tényleg nem viheti ki.

Meg nem biztonságosabb ha ő leviszi, mintha mondjuk egy szomszédnak adja át naponta 2x a kutyát, hogy sétáltassa?

Akik jártak már így, azok hogy oldották meg?

2020. okt. 31. 13:07
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
81%

Nem lehet lemenni kutyát sétáltatni sem. Szerintem is inkább vedd magadhoz erre az időszakra.

Én is ma megyek tesztre - sajnos nekem tüneteim is vannak -, ha kiderül, hogy pozitív lett, akkor a kutyám a karantén idejére a szüleimhez kerül.

2020. nov. 1. 09:25
 12/17 anonim ***** válasza:
25%

Miért kell balhézni emiatt, kedves válaszoló? A kutyának szükségletei van. Mit szólnál, ha bezárnák a wct meg a bejárati ajtót 10 napra, emellett a telefonod lekapcsonák, anetedrt is és azt mondanák, hogy 10 napig csorgass és kakálj be úgy, hogy senkihez se szólhatsz.

Szerintem nem baj, ha egy gazdi szeretné, ha a kutyus elvégezhesse a dolgát, szaglászhasson, mozoghasson, stb.

2020. nov. 1. 11:06
 13/17 anonim ***** válasza:
91%

Van olyan hogy egészségügyi séta, de csak a legvégső esetben, és csak kijárási korlátozás esetén engedélyezett. Karantén alatt lévő személy el sem hagyhatja a lakást/házat, még a szemetet sem viheti le, semmilyen körülmények között.

Amúgy meg egy erről szóló cikk:

,,Az országok által előirányzott fertőzésvédelmi törvények közül a karantén számít a legnagyobb megszorításnak a mindennapokban. Ha valaki karantén alatt van, az a következőt jelenti:

Az érintettek nem hagyhatják el lakásukat vagy házukat. Azoknak, akik megszegik a karantén feltételeit, súlyos büntetéssel kell számolniuk pénzbírság vagy börtönbüntetés formájában. Kijárási tilalom esetében kevésbé szigorú korlátozások vannak érvényben.

Kutyagazdik kijárási tilalom esetén

Ebben az esetben pár kivételes szabály lép életbe a karanténhoz képest, tehát bizonyos óvintézkedések mellett az emberek elhagyhatják otthunokat bevásárlás, gyógyszerek kiváltása vagy kutyasétáltatás céljából.

Ha egyedül vagy azonos háztartásban élő személyekkel van úton kedvencével, tanácsos más emberektől legalább 2 méteres távolságot tartani. Továbbá arra ajánlott ügyelni, hogy ne közösen sétáltassa ebét más gazdikkal.

Kutyagazdik karantén alatt

A karantén alatt szigorú szabályok vannak érvényben – az érintettek csak az illetékes hatóságok, illetve az Egészségügyi Minisztérium engedélyével hagyhatják el a házat. A kijárási tilalommal ellentétben ilyenkor a bevásárlás is tabu. Az ellátás megoldható például webshopon keresztül vagy egy ismerős segítségével. A szállító cégek érintkezés nélküli kiszállítást vállalnak úgy, hogy a csomagot leteszik az ajtó elé. De továbbra is kimehetek sétáltatni a kutyámat?

Mivel a karantén azt a célt szolgálja, hogy megelőzzék a további fertőzéseket, ezért erre a kérdésre sajnos „nem” a válasz. Akinek van kertje vagy terasza, annak kutyusa intézheti ügyeit ott ebben a szükséghelyzetben. Olyan sporttevékenységek, mint az apportírozás vagy az agility is engedélyezett a saját kertben. Akinek nem nyílik erre lehetősége, másokat kell megkérnie arra, hogy kutyáját kivigyék vagy akár gondozzák. Ebben segítségére lehet szomszédja, családja vagy barátok, akik esetleg akár kerttel is rendelkeznek. "

2020. nov. 1. 12:25
 14/17 anonim ***** válasza:
79%

A szomszédom nem kért segítséget a kutyához, simán lehordta sétálni... Maszk nélkül persze. Koronásan.

Voltak olyan napok, amikor a közös folyosóra sem mertem kimenni miatta.

2020. nov. 1. 14:24
 15/17 A kérdező kommentje:

Elhoztam a kutyát, ez volt szerintem a legjobb ötlet.

Egyébként akinek nincs pl erkélye ahova rakhat pelenkát vagy segítsége, az hogy oldja meg?

2020. nov. 1. 18:10
 16/17 anonim ***** válasza:
40%
Amikor a kicsinek nem voltak oltásai még és nem sétálhatott, pelenkát raktanm ki pár helyre a lakásban.
2020. nov. 1. 18:18
 17/17 A kérdező kommentje:
Utolsó! Ez is lehetne egy opció, csak ha pl az enyémből indulok ki, ő inkább próbálna a végsőkig kitartani, minthogy a házba végezze a dolgát.
2020. nov. 2. 08:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!