Melyiket válasszam? Aktív családba benti kutyának (de van egy nagyobb kert is) a gyerekek tudnak bánni az állatokkal, nem első kutya lenne
A staffbull annyiból előnyösebb hogy termetre kisebb így a gyerekeket (nem tudom hány évesek) nem borítja fel véletlen. De jellemben ugyanaz mint az amstaff.
2 voltam
Hát ezek hasonló fajták. Két különbség van. Az egyik az hogy a rottweiler alapvetően masztiff, így valamivel kimértebb, megfontoltabb míg a másik kettő inkább terrieresen pörög, aktív. Amúgy hasonló igényű kutyák
Plusz méretben
Angol staffordshire bullterrier < Amerikai staffordshire terrier < Rottweiler
A gyerekek 10 és 14 évesek. Van már egy macska és egy magyar vizsla a házban, velük nőttek fel, folyamatosan tanulták hogy kell velük bánni, játszani, mit igényelnek, hogy jelzik ha nem jó nekik valami stb.
Tudom hogy ezek a fajták sok fárasztást igényelnek fizikailag meg agyilag is. Már utána olvastam mindnek, kértem gazdák véleményét is stb viszont nehéz döntés így a 3 között.
Kutyaiskolába nem fogom hordani, a másikat se hordtam mégis teljesen jól viselkedik és okos.
Azért a staffi vagy a roti más, mint a vizsla. Mindkettővel fontos a korai szocializáció, azaz hogy kiskortól legyen hordva más kutyák közé, emberek közé. Lehetőleg ellenkező nemű legyen, mint a vizsla, természetesen mindkettő ivartalanítva.
Én a staffordshire terrierrel szimpatizálok egyébként, nekem is van egy.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!