Szerintetek is? Csak olyanok válaszoljanak akiknek nincs és nem is volt labradorjuk!
A Labradornak (mint mostanában sajnos egyre több fajtának)
két változata van a "hagyományos" (vagy régi vagy nem tudom milyen) és a "munka"kutya, na ez utóbbi szerintem baromi ronda és inkább keverék vizslának látszik mint labinak. Az régebbi típus sokkal jellegzetesebb és (hát igen, ne tagadjuk) kissé hajlamos (!) a hízásra, de kis odafigyeléssel és sok mozgással nem fog elhízni.
Nekem tetszenek a labik (meg az eredeti "kutya formájú" kutyák, a "nyomott arcú" kutyák kevésbé szépek, nem csúnyák csak nem tetszenek)
14:35-ösnek: ez pont hogy nem így van, vannak a munka típusú labradorok - ezek a "hagyományos" típusúak -, és vannak a show típusú "kocka" labradorok, ahol sajnos már-már túlzásba viszik a kutya kvadratikusságát, neházkességét (ezek a kutyák ma már gyakran nemhogy vadászni, de futni sem bírnak - akkor most mégis melyik volna az "ősi" típus?).
Szerintem az egyik legszebb kutya a labrador, minden túlzástól mentes ezért természetességében szép(feltéve ha nem egy elhízott show-kutyáról van szó).
Nekem is van egy barna és egy fekete:) (és ezt csak halkan, de megjegyezném hogy a labradornál nincs olyan hogy vajszín meg fehér, csupán három szín létezik: sárga, fekete, barna.)
Nem tudom mire gondolsz "nyomott arcú" alatt.
Az én labim például inkább a munka típusba tartozik, kicsit keskenyebb a feje és könnyebb felépítésű, de mégsem vizslás.
Nem csak nincs, nem is volt, de nem is lesz labim. Válaszolhatok? :))
Szerintem se nem csúnya, se nem szép. Totál átlagos. Kár érte, hogy divatkutyát csináltak belőle, sokat és sokan rontanak rajta ezzel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!