Szobatisztaságra szoktatás?
Figyelt kérdés
Eddig nagy kinti kutyáim voltak sosem jártak a házban, most viszont a gyerekemnek veszünk egy úgymond családi kutyát, ami bejáratos lesz a házba. Hogy kell rászoktatni hogy kint végezze a dolgát? kb meddig tart? kutya most is nagytestű lesz2010. aug. 9. 13:45
1/2 anonim válasza:
2/2 anonim válasza:
Szia!
Én kutyusom most kezd szobatiszta lenni. :) Fontos, hogy a kutyát gyakran vidd le, kb. 2 óránként illetve minden nagyobb evés illetve alvás után, mert pl. az én kiskutyám így nyáron sokat iszik és elég gyakran pisil. Én azt csináltam, hogyha az udvaron pisilt, akkor agyon dicsértem (olykor jutalom falatot is kapott), ha pedig bepisilt akkor mindig odavittem a pisihez (NEM nyomtam bele a fejét!), de egy kicsit ráütöttem a popójára. Fontos, hogyha a kutyus véletlenül bepiszkít akkor azt alaposan tisztítsd fel, (mi pl. hypos vagy Domestos-os vízzel mostuk fel), mert ha nem, a kutyák utána is megérzik a szagát és ugyanoda piszkítanak.
Ha mindent jól csinálsz akkor kb. egy hónap elteltével szobatiszta lehet.
Sok sikert! ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!