Ki hogyan utaztatja a kutyáját a kocsiban?
Igen, megbüntetHETnek. A kutyát ebben az esetben a jog "rakománynak" tekinti, tehát a törvény szerint úgy kell rögzítened, hogy az ne akadályozhasson téged semmilyen formában a vezetésben, de ennél konkrétabb szabályozás nincs, attól is függ, hogy ezt az adott rendőr hogyan értelmezi, ha úgy ítéli meg, hogy akadályoz a hátsó ülésen fekvő kistestű kutya, akkor megbüntethet.
Jogszabálytól függetlenül viszont akkor is biztonságosabb lenne valahogy rögzíteni, vagy hám vagy box, mert ha csak simán a hátsó ülésen van, akkor számára egy kisebb karambol is végzetes lehet. Szóval én nem a törvény miatt, hanem a kutya védelme miatt mindenképp megoldanám a biztonságos(abb) utazást.
:) Kicsi autom van (Peugeot 107) … ellenben nagy kutyam (kozepazsiai) :)
Szoval mi ugy oldjuk meg, hogy kiszedtem a hatso ules hattamlajat es a kalaptartot … igy valojaban a kocsi egesz hatulja a kutyae. Tokeletesen elfer. Anyosules felol szall be. Szerencsere kiskoratol fogva nyugis az autóban, egyáltalán nem zavar a vezetésben.
Szintén kombi csomagtartójában utazik a nagytestű kutyám. Szinte végig fekszik, mikor utazunk.
Régen a hátsóülésen utazott hámban kutya biztonsági övvel, de az új autónk hátsóülése sajnos túl keskeny. A fékezésekkor sokszor imbolygott és lecsúszott, így kivettem a kalaptartót és átköltöztettem a csomagtartóba.
12+
En is azert nem hasznalok boxot, mert be sem tudna menni a kutya: Ha a hatso ajto fele lenne a bejarat nem tud beleugrani, ha a muszarfal fele lenne a bejarat, nem tudna befordulni. Szoval ha akarnam sem tudnam a boxot hasznalni.
Egy ember az obudai-szigeten Porscheval szallitja a boerboel kutyajat az anyosules elotti labreszen, hogy fékezésnél ne legyen baj.
Kutyaülés + hám, bekötve.
Nyugis a kocsiban, általában 5 percen belül már alszik.
Hátsó ülésen, de hogy ne essen le ilyen "ágyikója" van:
A miénken vannak nyílások a biztonságiövnek és van hozzá rögzíthető hám is.
Szintén csomagtartóban, ilyen alumínium szállítóketrecben.. Nagytestű kutya, remekül beszokott a ketrecbe. Imádom a cuccot, mindenkinek ajánlom, nagyon biztonságos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!