Ha kocsiban utaztatjuk a kutyát, nekiáll nyálazni (folyik a szájából, mint a víz). Miért van ez? Mit lehet tenni ellene? Olykor van, hogy hányik is. Ti mit szoktatok csinálni ilyenkor?
Valószínűleg azért folyik a nyála, mert hányingere van, nyilván nem szeret kocsiban utazni. A mienk is ezt csinálta, de néhány hét alatt hozzászokott az autóhoz.
Lehet kapni üléshuzat védőt kimondottan kutyák szállításához. Ez nem ereszti át a nedvességet (nyál, hányás)és könnyen tisztítható. Van első és hátsó ülésre való. Kb 2000 Ft darabja.
Nem lehet, hogy melege van?
Mienk akkor hányt elöszőr és utoljára a kocsiba amikor elhoztuk a tenyésztőtől, és akkor volt 8 hetes (mostmár 10 hónapos), de nem nagyon szeret kocsikázni, főleg hogy ki van kötve, mert különben előre mászik és úgy kell a 25kg-át berakni a kocsiba.:) A másik kutyánk ő még csak 4 hónapos nem hányt egyszersem, és ő magától bemászik a kocsiba:) még hétvégén is amikor takarítom, fogja és bemászik amikor nyitva van az ajtó.
De ülésvédő huzatot mindeképpen ajánlott beszerezni, fressnapfbe 6000ft körül van, de nekünk szerencsénk volt mert a lidlbe kaptunk ugyanolyat, csak 2000ft-ért. Szoktassátok fokozatosan hozzá, de lehet nem fog soha hozzászokni.
Vannak kutyák, akik rosszul viselik az utazást.
Az én két whippetem is ilyen. Be sem kell indítanom a kocsit, beültetem és már csorog a nyáluk. Utána hánynak is. Egyszerűen annyira izgul, hogy a gyomrát viseli meg. Az sem biztos, hogy fél a kocsitól, egyik kutyám pl. annyira örült, hogy megyünk valahova, hogy azért hányt, mert teljesen felpörgette magát.
Annyit tudsz csinálni, hogy vidd minél többet kocsival, kinövi, illetve megszokja. Az egyik már nálunk is elhagyta, hét elején sikerült megúsznom, hogy csak az egyik hányt. Az anyjuk is ilyen volt, de 2 éves korára teljesen kinőtte.
Létezik egy DAP nevezetű homeopátiás szer, amivel be kell fújni a környezetét és lenyugtatja. Nekünk segített, bár alapból nem szoktam hinni az ilyen csodaszerekben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!