Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kan kutyával séta hogyan?

Kan kutyával séta hogyan?

Figyelt kérdés

Első kan kutyám.

Ugye van mikor csak pórázos séta van. Viszont nyilván célom,hogy pisilje ki magát. De mégis hogy lehetne lábhoz szoktatni? meg végezze is el a dolgát?

Azt se állapot,hogy rángat minden fához,oszlophoz, 18 kg.

Viszont ha meg láb mellett jön,hogy ne húzzon akkor nem pisilhet. Ilyenkor célszerű időnként megállni,hogy pisiljen?

Kicsit össze zavarodtam,eddig szukáim voltak. Ők ahogy le értünk pisiltek pár méter után kaki,utána szépen láb mellett jöttek nagyobb füves részeken meg hagytam őket szaglászni. De most hogy van egy kanom is,eléggé megborult ez a dolog.

2020. okt. 25. 18:02
 1/7 anonim ***** válasza:
84%
Nálunk van egy "lassan" utasítás, ami azt jelenti, hogy nem húzhatja a pórázt. (elléphet láb mellől). Ilyenkor vqan lehetőség "megbeszélni" az útvonalat. (ha oda akar menni egy fához, bokorhoz, akkor irányba áll és hátra néz. Én intek és jelzem az irányt)
2020. okt. 25. 18:09
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk úgy van, hogy ha azt mondom, hogy “lábhoz” és az egyik kezemnél összeérintem a nagy és mutató ujjamat akkor arra azon az oldalakon kell szorosan sétálnia, ha pedig abbahagyom és azt mondom, hogy “mehetsz” akkor pedig akár húzhatja is a pórázt.
2020. okt. 25. 18:18
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
A séta több részből is állhat, mondjuk az elején legyen egy kis szimatolás meg egy induló pisi, aztán láb melletti séta gyakorlás, aztán levezető szimatolás, pisi, szaladgálás... Például. Amúgy szuka kutyák is szaglásznak/pisilnek, ha nincs irányított séta.
2020. okt. 25. 18:23
 4/7 anonim ***** válasza:
49%

Mi 8 honapon at tanultuk a laza porazas setat visszafordulasos modszerrel. Ivaros kan,akkor volt 29 kg es kamasz,amikor vettem. Akkor is eros volt. Ugyh volt izomlazam boven.

Azota lazan setal. Amerre megyek,ott setal mellettem vagy elottem. Nem olyan fegyelmezett labnal koveto a seta,de nem huz. (Jo,par naponta futunk orakat.)

Azert a huzas a km hianybol is ered. Ha 2 napnal tobb telik el futas nelkul,mar huz.

Kell fel ora seta,mire kipisili magat.

Szoktam a csaladtagom kutyajat is egy porazra rakotni vele es setalni kettojukkel. Futas kozben tanitottam nekik az egymashoz igszodj parhuzamos setat,azt,h varjak meg egymast pisi kakinal es meg zacsiba is felszedem veluk a kakit.

Ugyhogy a futassal probalkozz nala. Km jiamyt nem gyozod le jut falattal se tiltassal se semmivel. Agresszioval meg ne is probalkozz. Az csak olaj a tuzre.

2020. okt. 25. 18:35
 5/7 anonim ***** válasza:
91%

Szuka kutya, de nálunk is teljesen külön van a lábhoz és a laza pórázas séta. A lábhoz szabályos lábnál követés, végig tapad a kutya és engem néz, ez neki elég fárasztó, nem követelem meg, hogy 1,5-2 órát így sétáljon egy huzamban, nem is bírná. Mikor átkelünk úttesten, keskeny járdán sétálunk vagy viszonylag tömegben, sok ember között kell elmenni, akkor jön lábnál, egyébként meg addig mehet körülöttem, amíg nem feszül a póráz.

Sima 2m-es pórázzal szoktunk sétálni, ennek lazának kell maradnia, de ezt már régóta tudja, nem igazán fordul elő, hogy húzna, ha mégis, akkor nálunk is a lassan vezényszóra kell korrigálnia. Ezt sokféleképpen meg lehet tanítani, a fordulásos módszert sokan dicsérik, nekünk az nem működött, de jutalomfalattal hamar megértette (ha elkezdett húzni szóltam, hogy lassan, aztán ha lassított akkor kapta is a jutalmat), de ez meg másoknak nem szokott működni, szóval ki kell tapasztalni. Ez a 2m-es póráz nekünk elég, hogy tudjon szaglászni, elvégezze a dolgát és végig kényelmesen sétáljunk, pórázon más kutyához nem engedem oda, ez nálunk alapszabály és szerencsére más sem engedi oda pórázon lévő kutyához a sajátját, szóval ilyesmiből nincs probléma, a játék az futtatóban, szabadon van.

2020. okt. 25. 18:46
 6/7 anonim ***** válasza:
70%
Ha pórázas séta van, kb negyed óránként odaengedem őket egy fához vagy oszlophoz és azt lepisilhatják. Általában minden alkalommal ugyan azokra a helyekre.
2020. okt. 25. 19:30
 7/7 A kérdező kommentje:
Koszonom a valaszokat, nekem is az lenne a cel, hogy igazabol mehetne elottem is csak ne huzzon, ha pedig fat lat ne rangasson. De a lassan parancsszot megtanitom neki.
2020. okt. 27. 08:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!