Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Idős, túlsúlyos, ízületes...

Idős, túlsúlyos, ízületes kutyával napi 6-8 óra séta?

Figyelt kérdés

Adott egy 11-13 év közti vékony csontozatú, 5-7kiló plusszal rendelkező(20-22kg lenne a normál súlya)kutya, akinek olyan szintű ízületi bajai vannak, hogy csak úgy tud ülni, ha oldalra kitolja a lábait, illetve a sétán kívül csak fekszik, arra sem hajlandó, hogy kimenjen a konyhába vízért, sőt, még a másik oldalára sem fordul át.

Na most ugye semmi nem érdekli, semmit nem szeret csinálni(se játék, se másik kutyákkal nem foglalkozik). Szóval úgy néz ki a séta, hogy nincs extra(szabadon szaladgálás, labda stb), csak sima pórázas séta. Amint elvégezte a dolgát, a kutya nem akar tovább sétálni, ezért be láb mellé és a gazda által megadott tempóban kell sétálnia, ha nem akar akkor is. Szóval csak járják a várost folyamatosan elég tempósan, napi 3x 2 órán át, amikor meg másik kutyákkal vannak(beagle, golden retriever), akkor többet, egyszerre akár 3-4 órát is. A gazda szerint azért kell ennyit sétálnia kötelezően, mert le kell mozognia a túlsúlyt(ami azért van, mert napi egy zacskó jutalomfalatot + a rendes táp adagját(a 27kilósra vonatkozót, nem azt, amennyinek lennie kéne a kutyának) megeszi). Amikor kérdeztem, hogy miért ilyen lehajtott fejjel, leszarósan, kullog, arra azt mondta, hogy mert lusta.

A kérdésem az lenne, hogy ti mennyire tartjátok ezt helyesnek? Mi a véleményetek erről? Illetve nálatok az idős kutya mennyit sétál(t)?

2019. jan. 31. 22:23
 1/8 anonim ***** válasza:
96%
Ha mindaz igaz úgy, ahogy leírtad, akkor a legkevésbé sem normális. Így, hogy ekkora túlsúly mellett mozgatja, pláne erőltetetten viszi a kutyát, csak rengeteget árt. Valószínűleg fájdalmai vannak a kutyának, nyilván így miért is lenne kedve, ereje bármit is csinálni.
2019. jan. 31. 22:27
 2/8 anonim ***** válasza:
90%
Mocskos gazember az, aki így és ennyit sétáltat egy ilyen kutyát. Ez is egy tipikus példája annak, hogy nem mindenkinek való kutya.
2019. jan. 31. 22:30
 3/8 A kérdező kommentje:

Nem kamu, esküszöm nektek, ismerem az illetőt, egy menhelyi kutya egyébként. Azért kérdeztem meg, mert mindez igaz, és azért b*szott le engem, mert nekem egy aktív kutyám van (ugyanarról a menhelyről), de én napi 3-4 órát vagyok kint vele, nem pedig 10-et, mert szerinte simán mehetne annyit, ha már ilyen aktív, hizs az övé is többet megy, pedig lusta,

És hogy őszinte legyen kezdem sz*rul érezni magam, mert sz*r mocskos utolsó gazdája vagyok a kutyusomnak, aki mindennél fontosabb számomra.

2019. jan. 31. 22:46
 4/8 A kérdező kommentje:
Nálunk a séta alatt van bandázás, amikor szabadon szaladgál nagyokat, illetve én minden reggel futok vele a séta közben. Otthon szoktam tanítani, ő ilyen szempontból érdeklődő, bár a labda őt sem érdekli, ő inkább ásni szeret:) (heti 2x megyünk olyan "pockos" helyre, órákon 2 órán keresztül szokott kaparni, aztán mehetünk haza mosdani:D)
2019. jan. 31. 22:50
 5/8 A kérdező kommentje:
olyankor 2 órán keresztül ....***
2019. jan. 31. 22:51
 6/8 anonim ***** válasza:
84%

Bizony pokoli fájdalmai lehetnek a kutyának.

Fontos a mozgás idős kutyánál,hasznos egy kis séta. De azért egy idős kutyával egyszerre 2 órát sétálni? :O Olyan az mintha egy 80 éves nénitől várnád el,hogy túrázzon a Mátrában 2 órát.

De első körben a kaja adagot kell lecsökkenteni a felére minimum, semmi nasi.

Mozgás meg többször legyen kevés, pl napi 3x 10-15 perc.

Tavaly halt meg a kutyám 16,5 évesen.

13 éves koráig rohangált a másik kutyánkkal. Utána kezdett lerobbanni lassan. Fél óra sétát bírt max,ízületvédőt kapott,illetve nem volt túlsúlyos.

Utána szinte fél évente még kevesebbet bírt. Utolsó 5-6 hónapján le sem vittük,eleve nem volt szobatiszta, a ház előtt pisilt,kakilt max és állt nézett,de utána már ennyire sem vittük le.

Igazából mindenkinek a saját kutyáján látnia kéne mit bír!!!! Főleg egy idős kutyánál.

Ha van egy kis hatásod, próbáld súlykolni nekik,hogy kaját csökkentsék,nasi nuki, csökkentett kaja adagot is 2x-e egye meg. napi több rövidebb séta. Bár egy idős kutyától nagy fogyás nem biztos hogy lesz,de vmennyit leadhat!!!

Igazából ami rövid időn belül bekövetkezik az az,hogy elzsírosodott szíve felmondja a szolgálatot főleg 2 órás séták alkalmával csoda,hogy még él.. illetve az izületi fájdalmak miatt lábra sem fog tudni állni,maga alá pisil,kakil aztán végleg felmondja a szolgálatot.

2019. jan. 31. 22:52
 7/8 anonim ***** válasza:
40%
De miért foglalkozol ilyen emberekkel? Az ilyet messze kerülni kell!
2019. jan. 31. 22:53
 8/8 A kérdező kommentje:
Figyelj, én normálisan, nem uszítva feltettem egy kérdést, nem azért, hogy veszekedést szítsak és ne sértődöm meg azon sem, ha ellentétes válaszok jöttek volna, akkor én változtatok. Azért kérdeztem, mert komolyan érdekelt, hogy én vagyok a szar gazda, vagy nála nem stim vmi. Ha nem tetszik, akkor lépj tovább, de nem kell itt ilyeneket írni, meg csesztetni a másikat.
2019. febr. 1. 06:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!