Idős, túlsúlyos, ízületes kutyával napi 6-8 óra séta?
Adott egy 11-13 év közti vékony csontozatú, 5-7kiló plusszal rendelkező(20-22kg lenne a normál súlya)kutya, akinek olyan szintű ízületi bajai vannak, hogy csak úgy tud ülni, ha oldalra kitolja a lábait, illetve a sétán kívül csak fekszik, arra sem hajlandó, hogy kimenjen a konyhába vízért, sőt, még a másik oldalára sem fordul át.
Na most ugye semmi nem érdekli, semmit nem szeret csinálni(se játék, se másik kutyákkal nem foglalkozik). Szóval úgy néz ki a séta, hogy nincs extra(szabadon szaladgálás, labda stb), csak sima pórázas séta. Amint elvégezte a dolgát, a kutya nem akar tovább sétálni, ezért be láb mellé és a gazda által megadott tempóban kell sétálnia, ha nem akar akkor is. Szóval csak járják a várost folyamatosan elég tempósan, napi 3x 2 órán át, amikor meg másik kutyákkal vannak(beagle, golden retriever), akkor többet, egyszerre akár 3-4 órát is. A gazda szerint azért kell ennyit sétálnia kötelezően, mert le kell mozognia a túlsúlyt(ami azért van, mert napi egy zacskó jutalomfalatot + a rendes táp adagját(a 27kilósra vonatkozót, nem azt, amennyinek lennie kéne a kutyának) megeszi). Amikor kérdeztem, hogy miért ilyen lehajtott fejjel, leszarósan, kullog, arra azt mondta, hogy mert lusta.
A kérdésem az lenne, hogy ti mennyire tartjátok ezt helyesnek? Mi a véleményetek erről? Illetve nálatok az idős kutya mennyit sétál(t)?
Nem kamu, esküszöm nektek, ismerem az illetőt, egy menhelyi kutya egyébként. Azért kérdeztem meg, mert mindez igaz, és azért b*szott le engem, mert nekem egy aktív kutyám van (ugyanarról a menhelyről), de én napi 3-4 órát vagyok kint vele, nem pedig 10-et, mert szerinte simán mehetne annyit, ha már ilyen aktív, hizs az övé is többet megy, pedig lusta,
És hogy őszinte legyen kezdem sz*rul érezni magam, mert sz*r mocskos utolsó gazdája vagyok a kutyusomnak, aki mindennél fontosabb számomra.
Bizony pokoli fájdalmai lehetnek a kutyának.
Fontos a mozgás idős kutyánál,hasznos egy kis séta. De azért egy idős kutyával egyszerre 2 órát sétálni? :O Olyan az mintha egy 80 éves nénitől várnád el,hogy túrázzon a Mátrában 2 órát.
De első körben a kaja adagot kell lecsökkenteni a felére minimum, semmi nasi.
Mozgás meg többször legyen kevés, pl napi 3x 10-15 perc.
Tavaly halt meg a kutyám 16,5 évesen.
13 éves koráig rohangált a másik kutyánkkal. Utána kezdett lerobbanni lassan. Fél óra sétát bírt max,ízületvédőt kapott,illetve nem volt túlsúlyos.
Utána szinte fél évente még kevesebbet bírt. Utolsó 5-6 hónapján le sem vittük,eleve nem volt szobatiszta, a ház előtt pisilt,kakilt max és állt nézett,de utána már ennyire sem vittük le.
Igazából mindenkinek a saját kutyáján látnia kéne mit bír!!!! Főleg egy idős kutyánál.
Ha van egy kis hatásod, próbáld súlykolni nekik,hogy kaját csökkentsék,nasi nuki, csökkentett kaja adagot is 2x-e egye meg. napi több rövidebb séta. Bár egy idős kutyától nagy fogyás nem biztos hogy lesz,de vmennyit leadhat!!!
Igazából ami rövid időn belül bekövetkezik az az,hogy elzsírosodott szíve felmondja a szolgálatot főleg 2 órás séták alkalmával csoda,hogy még él.. illetve az izületi fájdalmak miatt lábra sem fog tudni állni,maga alá pisil,kakil aztán végleg felmondja a szolgálatot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!