Összeszoktatási ?
Sziasztok :)
Van egy 3 éves Ivartalanított szuka csivavám. Van a háznál meg 2 fiú kínai kopasz kutyus jól el vannak a csivi a főnök többnyire külön esznek szóval ezen nincs vita de a közös evés alkalmával sincsen probléma.
1 hónapon belül bővül a család kislány dobival akit nem terveztem a kiállítás miatt Ivartalanítani.
A probléma ott kezdődik a kistestű kutyákkal el van a csivi viszont a nagytestű szuka kutyák nem a kedvencei morog, vicsorit és oda is kap nem túl veszélyes de azért bennem van az aggódás hogy a Dobi ezt nem
Turné jól 🤷🏼♀️
Esetleg vannak tippek hogy kezdjek el majd az Összeszoktatást ? Semmiképp nem szeretném őket felügyelet nélkül hagyni kettesben viszont pár tanácsot megköszönnék
#20 vagyok
Bocsi az előző kommentért, úgy tűnik egyszerre írtunk.
Azért mert egy tömeg példával jöttem
Nem azt gondolom hogy csak az a szapis akinél a tyúkok között van a kutya mert van hogy a tenyésztő is félelmetes körülmények között tartja a kutyáit .
Úgy gondolom ha ennyi pénzt bele ölök és energiát és hogy 2 éve keresem a legjobb tenyészetet ami a legközelebb áll hozzám akkor úgy szeretnék ezzel foglalkozni hogy országszerte ismert legyek. Tisztában vagyok azokkal nem elég ehez a penz és egy jó kutya aztán bele lehet csapni a lecsóba.
Magas színvonalú papiros kutyákat szeretnék kiadnia a kezeim közül de úgy érzem teljesen elmegyünk már egymás mellett és csak a vita van .
Több energiát ebbe nem is szeretnék bele fektetni .
Nem megsértődtem csak meg elégeltem hogy teljesen levan szarva ha írok valamit .
De inkább megveszem a kutyát gyors kipakoltatom és ennyi :)
Ezzel a témát le is szeretném zárni :)
Legyen meg mind a kettőnk véleménye és ennyi elfogadom hogy érthetetlen és sértődős vagyok .. stb
Van itt egy normális ember, aki normális helyről vett kutyát, és akkor is szétoltjátok? Feltűnhetne, hogy ő kivételesen pont nem szaporító készül lenni... na mindegy.
Kérdező: a csivinek tiltsd az agresszívkodást, mert a dobi hamar megnő. Mindenféle agresszív megnyilvánulást azonnal tilts, ill. már annak "gondolatát" is a csivinél. Ugyanakkor legyen lehetősége elvonulnia a dobi elől, ahova a dobi nem mehet utána, tehát tudjon kitérni az útjából. A dobinak szintén tiltani kell a csivi zaklatását, ha a csivi nem akar vele ismerkedni, játszani.
Kedves 26 os.
Valószínűleg az ilyen kategóriájú tenyészeteknél ezek szerint nem vagy jártas.
A kölykök megszületése óta konzultálok a tenyésztővel mikor felkerestem akkor meg vitattuk mik a céljaim a kiskutyával és a tenyésztők nagy része ebben segítőkész :)
Elmondtam terveim és amikor a kiskutya kiválasztása lesz ezeket a szemszögeket figyelembe véve lesz kiválasztva a kutyus .
Mivel külföldről vásárolom ezért nem tudom én személyesen megtenni.
Abban biztos hogy kiállítási minőségű lesz a kutya de fel is kell készíteni .
3 hónapos kortól heti 2-3 felkészítésre fogunk járni ha ezek után nem lesz eredmény erősebb lesz a konkurencia akkor valószínűleg ez nem lesz erőltetve .
Kedves 27.
Köszönöm szépen a segítséget meg hogy kiállt mellettem.
Nem véletlenül fogalmaztam azt Az egyik válaszomban hogy az emberek ezért nem mernek segítséget kérni főleg névvel . Nem gondoltam
Volna hogy ekkora “balhé” alakul ki de egyből a hibát kereste mindenki .
Talán 2-3 válsz volt ami a kérdésemre adott választ a tiéddel együtt a többi mind az akadékoskodás volt.
1,5-2 éven belül szívesen be csatolom ide az első almomat akkor várom majd sok szeretettel ugyan úgy a rosszindulatú válaszokat .
27-es vagyok. Régen nekem is volt dobim, tenyésztési céllal, amiből végül nem lett semmi, többek között mert a második tüzelése után sajnos méhgyulladás miatt sürgősséggel műteni kellett...
Én örömmel megnézném majd 2 év múlva az első almot :) Kedvenc fajtám a dobermann.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!