Összeszoktatási ?
Sziasztok :)
Van egy 3 éves Ivartalanított szuka csivavám. Van a háznál meg 2 fiú kínai kopasz kutyus jól el vannak a csivi a főnök többnyire külön esznek szóval ezen nincs vita de a közös evés alkalmával sincsen probléma.
1 hónapon belül bővül a család kislány dobival akit nem terveztem a kiállítás miatt Ivartalanítani.
A probléma ott kezdődik a kistestű kutyákkal el van a csivi viszont a nagytestű szuka kutyák nem a kedvencei morog, vicsorit és oda is kap nem túl veszélyes de azért bennem van az aggódás hogy a Dobi ezt nem
Turné jól 🤷🏼♀️
Esetleg vannak tippek hogy kezdjek el majd az Összeszoktatást ? Semmiképp nem szeretném őket felügyelet nélkül hagyni kettesben viszont pár tanácsot megköszönnék
Nem tudom mennyire vagy jártas a kiállításokban de mégis miért járnék vele ha ivartalanítva van ráadásul csak hobbi kategóriában indulhatnék vele 1-2 helyen?
Valószínűleg ha veszek egy kutyát 2000€ ért akkor azzal vannak terveim A mellett hogy egy családtag lesz mint az én esetemben is es ha a kutya jó eredményekkel fog szerepelni akkor szeretnék a tenyésztéssel foglalkozni mielőtt megkapom hogy szaporitó előtte tisztáznám tenyészteni!
De a kérdésem nem az ivartalanításról szólt hanem az összeszoktatásról :)
Ha nem vagy tenyésztői egyesülethez csatlakozott tenyésztő, akkor eleve ivartalanítási kötelezettséggel kapod meg a kutyát. Ha mégsem, akkor pedig csak a tenyésztő akitől vetted hozhat le almot.
Nem attól lesz valaki tenyésztő, hogy van egy díjnyertes kutyája. Az sokkal nagyobb munka.
Ha így gondolkodsz gondolom a többiekért sem fizettél sokat, mert ivartalanítva vannak, és a tenyésztőtől származó kutyát nem ivartalanítanád.
Egyébként a csivava mennyire volt szocializálva kiskorán? Mennyit jártatok kutyás közösségekbe? Lehet, hogy fél, és a félelem agressziót szül. Az viszont lehet, hogy egy kölyök kutya nem fogja zavarni, hiszen érzi rajta, hogy kölyök.
Tisztában vagyok ezekkel a dolgokkal :) de köszönöm a válaszodat :)
Azzal is tisztában vagyok hogy nem elég egy díjnyertes kutya :)
Mindegyik kutyánk törzskönyves és megvolt a rendes ára viszont ők kizárólag hobby célra lettek vásárolva.
Nem támogatom a szaporítókat.
De ha meg mindig kételkednétek és lenne kérdés szívesen válaszolok.
A csivava 5 hónapos kora óta jár velem mindenhova busszal, kocsival.
Ahol volt kutya ott próbáltuk őket barátkoztatni viszont azt vettem észre a kan kutyusokkal fel oldódik a szuka kutyusoknál van ez a heves reakció .
A család többi tagjának van nagytestű és kistestű szuka kutyája és amikor megyek látogatni a kicsikkel el játszik viszont hosszabb volt az összeszoktatási idő mint a kanokkal viszont a nagytestű szuka kutyusokkal nem barátkozik valószínűleg igen fél viszont oket nem ismeri kölyök koruk óta de a kistermetüeket viszont 12 hetes koruk óta ismeri .
Nekem van egy kérdésem!
Melyik tenyésztői egyesületnek vagy a tagja, hogy tényleg tenyészteni fogsz? Az nem elég, ha a szülők törzskönyvesek, mivel törzskönyvet, csak tenyésztői egyesület adhat ki. Márpedig, ha törzskönyv nélküli almokat hozol le, az a fajtajellegű kutyák szaporítása.
Örülök hogy mindenki ezen a ponton akadt meg akár a Fb os csoportba is írhattam volna ahol úgyszintén senki nem tud a kérdésre válaszolni hanem hanem a hibát keresi :)
Én nem azt mondtam hogy holnapután tenyészteni fogom a kutyát. Úgy hogy meg csak 3 hetes és azok után hogy elítélem az összes szapis helyet én majd beállok annak főleg hogy a családom 2 generáció óta foglalkozik kutyatenyésztéssel csak más fajtánál.
Ismételten én csak a felől érdeklődtem, hogy esetleg valakinek van e tapasztalta e felől tudom rengeteg cikk van az interneten és 1001 helyen csak személyes tapasztalatokra lettem volna kiváncsi .
Ha esetleg ezzel kapcsolatban lenne valakinek hasznos tanácsa akkor megköszönném
Oké :)
Akkor szaporítani fogom a kutyát törzskönyv nélkül fogom jofogáson osztogatni őket 80-95.000 Ft ig Semmi chip semmi oltás nélkül a tyukolból és a szomszéd Feri keverék kutyájával fogom fedeztetni évi 2 almot tervezek .
Most hogy tisztáztuk ezeket
Esetleg az összeszoktatásról valakinek valami hasznos tanácsa tapasztalta?
Ja és fajtából adódóan a falu hentese fogja a kutya fülét meg farkát vágni mert ugye be van tiltva és szaporitó vagyok szóval az orvos nem vállalja nekem csak a papiros tenyésztőnek .
Meg ugye a 2000€ kutyámat nem tudom fajtataiszta kutyával tenyészteni mert a szapisoknak ezek az elit kutyák nem elérhetők ezért maradt a szomszéd keverék.
Ha esetleg valaki szeretne előjegyeztetni kutyust írjon
Első tüzelésnél akciózunk nem várom meg hogy egy éves legyen minek 🤷🏼♀️
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!