Kutyás közösségben mik a legmegosztóbb témák? Érintett vagy valamelyikben?
Szemináriumi dolgozathoz kell kérdőíves kutatást csinálnom, ami olyan kutyatartással kapcsolatos kérdésekre épülne, amelyekben általában mindenkinek elég konkrét véleménye van, vagy az egyik vagy a másik állásponttal értenek egyet. Előre is köszi mindenkinek a segítséget!
Az itt olvasott kérdések alapján én eddig ezekre gondoltam:
- Lakás vs. kertes ház
- Pórázhasználat: lehet-e nem kijelölt területen póráz nélkül sétáltatni? (tudom, hogy jogilag nem, de a gyakorlatban azért elég más a tapasztalat)
- Domináns/Agresszív/Nagytestű fajták további korlátozása (szájkosár, kijelölt területre is csak akkor mehessen be, ha ott más nem tartózkodik stb.)
- Ivartalanítás
- Nagytestű vagy kistestű (a kistestű "nem is kutya", a nagytestű képes nagyobb sérülést okozni, nagytestű nem való lakásba, közös használatú futtatók előnye/hátránya)
- Kutyaiskola szükségessége
- Etetés: vagy táp vagy alternatív (barf/prey/házi koszt)
Azért érdekel, hogy valaki érintett-e ezekben a kérdésekben, van-e tényleg olyan kialakult véleménye, amit semmi sem változtatna meg, mert nem hiszem, hogy itt a GYK kérdések teljesen reprezentatívak lennének, lehet, hogy a valóéletben ezek nem is annyira megosztó kérdések, mint amennyire az itteni válaszok alapján tűnik.
Szóval köszi mindenkinek!
Büntessük e valamivel a kutyát, ha rosszat csinált, vagy felesleges, mert úgysem tudja miért kapta.
Jó ötlet e nagytestű kutya kisgyerek mellé.
Az agresszív viselkedés fajtajelleg vagy nevelés kérdése.
Nem a legmegosztóbb de megosztó téma hogy az utcai mix-ek egeszségesek-e?
Én már több vitát is láttam ahol az eggyik fél azt mondta hogy a kevérék a legegészségesebb kutyafajta a másik szerint meg a legbetegesebb.
#19 szuper ötletek!
Az anyagi részt akár még külön is tudom szedni, ki mennyit költ a kutyára, ki mit gondol mennyi a minimum kereset, ami mellett lehet már kutyát tartani... Ebből lassan tényleg meglesz 30 oldalnyi anyag :D
Nagyon köszi #22!
Ezt meg lehet kapcsolni a tenyésztő vs. menhelyi kérdéshez... Azt hiszem kezdhetek állatorvosi tanulmányokat olvasni :D
- kaki felszedése nem szedése
- kis vagy nagytestű ("a kistestűek nem kutyák")
- verni/nem verni
- kutyasuliba érdemes/ nem érdemes
- szapi/tenyésztő
- lehozni egy almot vagy sem
- csont/maradék igen/nem
- hosszúszőrű kutyát nyáron nyírni vagy sem
Nagyjából ezek jutottak eszembe azon kívül amiket felsoroltál
Számomra a legmegosztóbb dolgok a sétáltatás/nem sétáltatás kérdése itt vidéken. Nem pusztán a hogyanja, az annyira nem lehet megosztó, mint maga a főkérdés (Én ezt bontanám le esetleg). Városban illetve panelban ez nem választható opció,de kertes házban igen.
Másik a szabad-e/szükséges-e csontot adni vagy éppenhogy tilos! Merthogy ebben állatorvosok is állást foglalnak nem csak gazdák közt vita. Ehhez tartozik a barf-táp-koszt étkezési voks témája is.
Harmadik a kinti-benti tartás (ez is tovább bontható-de mindig az ilyen nagyobb volumenű kérdések az igazán megosztónak mondhatók).
Negyedikként pedig az eddig megszokott falkavezérség felfogásban hitt nevelési elv vagy a legújabb etológiai kutatásokra támaszkodó elv,mely már elválasztja az évezredek óta háziasított kutyákat az őseiktől, a farkasoktól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!