Mikor a legideálisabb ivartalanítani?
Örökbefogadtam egy kiskutyát és az ebrendész nagyon nyomatékosan megkért hogy csak egyéves kora körül ivartalaníttassam, miután eléri az ivarérettséget. Az eunukokkal példálózott, hogy idióta lesz ha nem fejlődhet ki a teljes hormonrendszere előtte. Azt mondta hogy az orvos azt fogja javasolni hogy 6 hónapos korában, ivarérés előtt legyen ivartalanítva, de hogy ez valami nyugatról begyűrűzött hülyeség és az orvosoknak muszáj a kamara miatt ezt mondaniuk.
Nem tudom mitévő legyek. Az előző kutyám 6 hónapos korában lett ivartalanítva, de ugye nem tudom összevetni hogy milyen lett volna ha egyévesen ivartalaníttatom.
Szerintetek mikor célszerűbb megejteni a műtétet?
“Soha nem volt régen szaporulat szabályozás”
Dehogynem volt. Csak nem ivartalanítás volt hanem a nem kívánt szaporulatot agyonütték/ vízbe fojtották/ élve elásták/ télen kidobták megfagyni stb. Vannak olyan “konzervatív” emberek akik mai napig így intézik el a nem kívánt szaporulatot. Gondolom a túlbuzgó vegán Csir Kevinnek teljesen oké ha agyba-főbe van elletve egy állat és a kölykeit születésük után kivégzik. Még hogy állatvédő ....
Azért leírom a véleményem mert tudom ,hogy elolvasod (ha nem akkor meg nem, ennyi). A kutyák nem azért párzanak ,hogy “átéljék a családalapítás örömét”. Náluk ez színtiszta ösztön. Magyarország ha valamiben rekodot tönt akkor az a kóbor kutyák-macskák mennyisége. Elvégre egy tenyésztésre alkalmatlan állatot hülyeség ivarosan hagyni, minek ? Ha úgy sem szaporodhat akkor miért kínozzam a hormonokkal ? Ha már más fejében gondolkodás: láttál már ivaros kant amint megérez egy tüzelő szukát ? Hogy éreznéd magad ha soha nem szexelhetsz (önkielégítés se!) de már nagyon kívánod ? Mindezt egész életedben. Állatkínzás. Az ivartalanított állatnak fogalma sincs ,hogy mi történt vele, csak már nem kínozzák a hormonok.
Tudod, embereknél is létezik sterilizálás meg hasonlók. Ha pedig egyszer megállapitanák nálam ,hogy xy okok miatt soha nem lehet gyerekem és nem is szexelhetek többet akkor szerintem kasztráltatnám magam. Elvégre ha már nem szabad akkor miért kívánjam ? De próbáld ki nyugodtan: se szex se önkielégítés mondjuk csak 10 évig.
Csir Kevinnek láttam nem egy videóját. Érzelmileg próbálja zsarolni, bűntudatot kelteni az emberekben. Marha erkölcsös módja ez az “eszmék” terjesztésének....
Arra mondjuk nem reagáltál ,hogy mit gondolsz a nem kívánt szaporulat megöléséről.
Melyik a nagyobb állatkínzás ?
1) évente kétszer elletni kutyát-macskát s a kölyköket agyonütni/ vízbe fojtani/ utcára dobni stb
2) elvégezni egy rutinműtétet s ezzel rengeteg betegségtől és felesleges szaporulattól megkímélni az állatot
Nem vagy komplett, de komolyan. Gáz, hogy csak ennyi maradt meg neked. Hol divat ez szerinted? Elárulom, a kisvárosban, ahol nagyanyámék éltek már az '50-es, '60-as években ivartalanították a kan állatokat, mert tettek a velesleges szaporulat ellen. Ez nem divat, hanem felelősség!
Mea culpa, egyforma hülyeségeket harsogtok...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!