Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Segítség! Szeretnék egy...

Segítség! Szeretnék egy kutyát, csak nem ismerem nagyon milyen fajták vannak, ill. tulajdonságaik?

Figyelt kérdés

Nem szeretnék ölebet, de nem is szeretnék nagy kutyát.

Könnyen kezelhető ill. tanulékony, szép kutyát szeretnék, amivel nincs sok gond. Gondolkodtam a Beagle-ról, de önfejű és makacs kutya.a Spánielt is kizártam.

Tudtok ajánlani olyat amit igazán érdemes lenne megvenni?

2010. aug. 8. 20:47
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
mindegyikkel sokat kell foglalkozni és nevelni kell, szóval nem tudom
2010. aug. 8. 20:53
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Ha ennyire nincs elképzelésed a fajtáról, akkor a legjobb döntés az lenne, ha menhelyről hoznál magadnak egy kiskutyát. Nagyjából meg tudják mondani mekkorára nő, annyi különböző természetű kutya van ott, kizárt, hogy ne találnál számodra tökéleteset. Nem beszélve arról, hogy megmentesz egy életet, aki örökre hálás lesz neked.
2010. aug. 8. 20:53
 3/12 anonim ***** válasza:

Mindegyik élőlénnyel "gond van", legyen az akár egy kutya. Foglalkozni kell vele, enni kell neki adni, el kell mosni a tálját, orvoshoz kell vinni (vagyis pénzbe kerül, nem is kevésbe!), sétáltatni kell (ha pl. panelben laksz). Szóval olyan állat nincs, amelyikkel ne kellene foglalkozni. Ha erre sajnálod az időt vagy mondjuk nincs rá időd, akkor inkább ne akarj kutyát, mert csak megkeserítitek egymás életét. Ezt gondold meg!!!

Hogy milyen típusú kutyát kellene vásárolnod? Miért akarsz vásárolni? Rengeteg kutyus van, akinek segítségre, szerető gazdára van szüksége. Mi egy kóbor kutyust fogadtunk be, aki rengeteg szeretetet ad. Ha tehát alaposan átgondoltad és tényleg megfelelően tudnál gondoskodni egy másik kis élőlényről, akkor ne fizess horribilis összegeket egy túltenyésztett, sokszor ideggyenge kutyusért, a menhelyen is nagyon sok okos, tanulékony, szeretetre vágyó és szeretetet tudni adó kutyus vár gazdára!

2010. aug. 8. 20:57
 4/12 anonim ***** válasza:
49%

whippet

[link]

törpe- vagy középuszkár

[link]

basenji

[link]

bedlington terrier

[link]

border collie

[link]

mudi

[link]

lagotto

[link]

német közép spicc

[link]

közép schnauzer

[link]

pumi

[link]

pincser

[link]

v. egy menhelyi keverék

2010. aug. 8. 20:59
 5/12 anonim ***** válasza:
20:59-es vagyok, most olvastam csak el teljesen a kiírásod, mi az, hogy nem sok gond legyen vele?? ne kelljen bajlódnod a szobatisztasággal, rágcsálással, neveléssel? akkor a legjobb lesz, ha egy fiatal/felnőtt kutyát hozol el a menhelyről, ott biztos segíteni fognak, ha megmondod milyen jellemű és mekkora kutyust szeretnél!
2010. aug. 8. 21:01
 6/12 anonim válasza:
Uszkár. :)
2010. aug. 8. 21:11
 7/12 A kérdező kommentje:

21:01-es, a "ne legyen gond vele" mondatot úgy értettem, hogy ne keljen minden hónapban kutyakozmetikába járatni, mert az költséges lenne sajnos...

am köszönöm az eddigi válaszokat!

2010. aug. 8. 21:17
 8/12 anonim ***** válasza:

minden kutyával foglalkozni kell!

ha nem akarsz rá költeni vagy nevelni akkor neked nem való kutya!

2010. aug. 8. 21:24
 9/12 anonim ***** válasza:
az uszkár akkor nem való neked, mert azt sokat kell kozmetikáztatni, 2 havonta. Nekem is az van, nagyon okos és szép egyébként.
2010. aug. 8. 21:46
 10/12 Akiteki ***** válasza:

Kaptál egy érdekes listát. Kezdjük szűkíteni:

törpe- vagy középuszkár,bedlington terrier, közép schnauzer, kozmetikázást igényel.

basenji,border collie, pincser semmiképp nem első kutyának való.

lagotto van itthon 1-2 darab, abban sem vagyok biztos, hogy kölyök született egyáltalán.

v. egy menhelyi keverék

Én is ez utóbbit ajánlanám. Ott legalább látod mit kapsz, megismerheted a kutyát, nem egy kölyköt veszel, aki mindig zsákbamacska, mert még fajtán belül sem azonos jelleműek és külleműek a kutyák.

2010. aug. 8. 22:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!