Hogy vegyem rá a szüleim hogy bejöhessen a kutyám?
Őszintén megmondom, én is úgy lettem nevelve, hogy az állatoknak kint van a helye, a házban semmi keresnivalójuk nincsen. És ez nagyon sok ideig teljesen természetes is volt számomra, mindig furán néztem azokra, akik a macskát, kutyát bent tartották.
Három évesen és tízévesen is kaptam egy kutyát, mindkettő németjuhász volt. Az egyik 14 évig, a másik 10 évig élt, mindketten kinti kutyák voltak. (A 14 éves öregségében, a 10 éves betegségben hunyt el, sajnos az orvos sem tudott rajta segíteni).
Tavaly tavasszal hozzánk szokott egy macska, aki nagyon hozzánk nőtt. Kinti macska volt, de imádtuk. Idén, január elején egyik éjszaka elütötte egy autó. Mindenki megszenvedte az elvesztését. Február végén a munkahelyem közelében egy fekete, lesoványodott, csupaseb rossz állapotban lévő cica kezdett el meg-meg jelenni. Körbekérdeztem, senki nem vállalta magáénak, így végül hazahoztam. Akkoriban még hideg volt, és féltem is, hogy úgy jár, mint az előző, így félredobva a 27 éven át belém nevelt "az állat nem bentre való" mondatot, a szobám előtti folyosón csináltam neki helyet. Ez a folyosó ell van választva egy ajtóval a főfolyosóról, így nem jutott be a ház többi részébe, azon a kis helyen volt. Elvittem orvoshoz, a sebeit kezelgettem, etetgettem, elkezdte visszaszedni a normális súlyát. Ritkán engedtem ki, akkor is figyeltem, nehogy elszökjön. Ma már reggeltől estig kint van, van macskaajtó, bármikor bejöhet, ha szeretne, éjszakára bezárom.
Pár hónapja szereztünk egy golden-labrador keverék kiskutyát. Egy hónaposan hoztuk el, mert az anyja már nem szoptatta a kölykeit. Akkor még a szüleim is így döntöttek, túl kicsi ahhoz, hogy kint legyen. A főfolyosón lett neki kialakítva a hely. Tépszereztük, majd ahogy nőtt, rendes kutyakaját kapott. Pár 4 hónapos nagykutyus, de annyira hozzánőtt mindenkihet, hogy már a szüleim fejében sem fordul meg, hogy kinti legyen. Ő is kinti-benti, mint a cicus. Bár előzőleg meglett csinálva neki egy hely az egyik melléképületben, ami majd a kinti helye lesz, ha elég nagy lesz, de végül anyámék is dobták a sok éves meggyőződésület az állat helyét illetően.
Nem mondom, hogy nem rosszalkodik alkalmanként, amikor dolgozni vagyunk és unatkozik, elég sok érdekes dolgot ki tud magának találni. Gyakori, hogy például kiszedi a növényeket a cserepekből és szétrága a műanyag cserepet, a földet meg szétkotorja. Folyamatban van a leszoktatása, dehát ez van.
Mégsem várhatjuk el egy 4 hónapos goldi-labra kölyöktől, hogy azt a 6 órát, amit egyedül tölt, mozdulatlanul és csendben, egy helyben töltse :D
Ez az egész butaság.
Csak azért, akarod a kutyát bevinni, hogy neked legyen kihez bújni..
Nem azért, hogy a kutyának jó legyen.
Szerinted milyen lenne neki, ha beviszed 2-3 órára, majd amikor megunod akkor kivágod a hidgbe?
36
de a tacskó inkább öleb, mint kinti kutya
Egy falusi öregasszonyé meg is fagyott kint, a vén qrva röhögve mondta.
Remélem, már ő is megpusztult
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!